返回列表 發帖
都冇完全睇哂d戲 是旦亂tip下先

最佳電影《正義迴廊》
最佳導演 韋家輝《神探大戰》
最佳編劇 陳詠燊《飯 ...

覺得楊紫瓊 分分鐘會出席
liebe 發表於 2023-4-11 11:57

新聞話會
又楊又紫,一定係流量密碼
在這畢生不滅 無極的狀態

比較想知道頒獎嘉賓...
babyshark 發表於 2023-4-12 16:23

AK值得更多
無人知道生生舊年拍咗套戲
請返佢做嘉賓擦吓存在感都即刻好合理

場刊…

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

道歉聲明

本公司製作之「第41屆香港電影金像獎」紀念特刊,其書套部份出現文字資訊錯誤,在此謹向受影響的單位,包括香港電影金像獎協會、劉青雲先生、呂爵安先生、柳應廷先生,以及一衆影迷讀者鄭重道歉!

爲了彌補是次錯誤,本公司將會重新印製書套,已購書的讀者可於2023年4月24日至5月5日期間,逢星期一至五中午12:00至下午6:00,到香港尖沙咀科學館道一號10樓17室,憑舊書套換取新書套;或將舊書套連同聯絡人姓名、電話及回郵地址,郵寄至上述地址(可以郵費到付),本公司收到後將安排寄回新書套。如有查詢,請電郵至 : INFO.1822HK@MAIL.COM

就此事令大家造成不便,本公司再次致上萬二分歉意!謝謝大家的支持與關注。

18/22謹啟
2023年4月15日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

鏡粉nanny cam

決定唔到劉俊謙定陳家樂靚仔啲

仲有笙笙

現場有人話家燕嗰蘿柚喺嗰心口度
LoveMirkay520 發表於 2023-4-16 18:35

學姜B話齋:「頭先嗰啲歌,以前我出道前係完全唔鍾意嘅講真,因為覺得好老土」

又有嘢錯

闔家辣英文名寫咗Far Far Away (緣路山旮旯)

早幾日睇左白日青春 好好睇
BTW 鏡粉係咪要杯葛金像獎喇
星夢情真 發表於 2023-4-16 20:02

去IG問佢咩機制

Kay

聰聰都唔敢拍咁大力
WZA111 發表於 2023-4-16 20:24

叫Anson嘅唱歌都好好聽

Keung safe

西裝謙

豆今晚一唱成名
可能今世都被人回帶
kenneth 發表於 2023-4-16 21:21

走音蝸牛都係講咗兩年啫
好快唔記得

英皇係咪好多票
stephybest 發表於 2023-4-16 22:13

建議煎煎去拍戲

婉婷開心返啲啦
我地攞獎喇

拍左先算,上左先算
wing 發表於 2023-4-16 22:46

都幾無恥

今年攻女金先, 下年拎女配
客串都可以提名架嘛
星夢情真 發表於 2023-4-16 22:50

可以拍套記錄片講爭女金血淚史

女主:容祖兒
WZA111 發表於 2023-4-16 22:54

男主:羊博士

本校得悉,由本校製作的紀錄片《給十九歲的我》,剛獲今屆香港電影金像獎評選為「最佳電影」,我們對評委的肯定表示感謝,但由於校方於二月已決定退出遴選,故今晚沒有派代表出席頒獎禮。本校就此向金像獎主辦方表達真誠歉意,並感謝主辦方連月來的協助和體諒。

《給》片拍攝時間長達十年,拍攝初衷是透過紀錄學校重建和學生的成長經歷,探討教育的意義。本校感謝擔任本片導演的張婉婷校友、監製黃慧校友和她們的製作團隊,在資源極有限的環境完成艱巨的拍攝,亦要感謝片中六位年輕校友多年來的參與。另外,拍攝團隊多名成員,是張、黃兩位的同期校友,她們都是出於對母校和學妹的愛護,多年來也一直無償參與拍攝工作,她們的付出值得充份肯定。本校重申,在本片拍攝過程中,團隊是本着被拍者同意和知情下的原則進行拍攝,絕無意進行強迫拍攝或偷拍,我們亦容許同學在拍攝期間退出。

英華女學校 謹啟
2023年4月16日

Who knows? 不過今年最出奇係 Jeffrey, 條友何德何能做頒獎嘉賓?  Lokman 起碼拍過 狂舞派 & 狂舞 ...
boy4dudes 發表於 2023-4-16 23:35

公開做過咩唔係重點,私底下識咩人先重要

Jeffrey魏浚笙在張敬軒家中獻唱當晚,觀眾有張叔平、古天樂、吳君如與陳可辛等資深演藝人物。

仲要係頒女配角 一個都唔細嘅獎 有d R頭

佢下年唔會憑超神經入圍新演員啊嘛 ...
小伙子. 發表於 2023-4-16 23:51

連 Edan@闔家辣 都入到
存在即合理

二封?你講笑?佢有戲咩
cathay1996 發表於 2023-4-17 14:31

俾AK串佢好醜樣嗰套?

不過佢可唔可以唔好有佢份都repost

你都睇下其他合唔合理先啦  ...
WZA111 發表於 2023-4-17 20:12

g__razy 都特別語出驚人

生很細 生很軟 誰要著~鞋

生平第一次見有人公開無得獎而準備咗嘅感言
可能kenneth孤陋寡聞啫 ...
kenneth 發表於 2023-4-17 21:19

要學吓生生大方得體!打篇新嘅!

boy4dudes 發表於 2023-4-18 20:53

果然有聽cm建議!學到生生個emoji!

《Yahoo 娛樂圈》今日下午就事件向蝦頭查詢時,她初時反應毫無頭緒,「完全唔知有件咁嘅事」。搞清楚事件輿論後,蝦頭解釋道,頒獎禮當晚收到海量支持 msg,她一有空檔就轉發,「應該㩒咗六、七十個,去到一個位,IG 唔畀我上載。」她說,可能是自己「無睇清楚」,故引起誤會。

她補充,自己平時好少玩社交媒體,當晚不停轉發,只是想多謝別人的祝福,並不代表全盤認同相關言論,事後也沒有 delete 過任何貼文,直到收到查詢,才知道其中一則 story 引起迴響,強調自己「真係無留意」。她澄清,「我同之之(王菀之)係超級好朋友,嗰晚都有互相恭喜,好感動。」

對於轉發 story 引起的小風波,蝦頭表示只是無心之失,自己一直本住真誠和坦白的心,可以理直氣壯地說,「我無做任何傷害人的事」。對於失落獎項,蝦頭亦表示,自己只是平常心,過程中的收獲才是最寶貴,「得唔到一個獎項,只是好細的事,因為過程中得到的,才是超乎我想像,更寶貴的東西。」

她強調自己沒有不開心,亦不想見到支持愛護她的人不開心,「邊個攞都開心,邊個攞都係值得,絕對恭喜,點解要 assume 每一個人輸咗就一定係唔開心?有份參與已經勁開心。」