返回列表 發帖
j2 running man 轉左時間播, 又cut左中間十幾集
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

@_@J2 會播皮諾丘
rubylovessss 發表於 2016-1-19 22:50

又有李鍾碩
   next week就有得睇, 呢套真係無得彈

之前我miss咗幾集無睇到
rubylovessss 發表於 2016-1-19 23:19

我之前已經睇曬, 今次都會照睇多次
  話時話, 好想佢快d有新戲

真係幾好睇 朴信惠個阿媽奸到想打佢
同埋又係有我鍾意既查野情節 ...
mamakin 發表於 2016-1-19 23:23

咁而家呢套你們被包圍了有無睇
  其實我覺得有d悶, 不過千頌伊個細佬d戲都幾好, 但聽聞佢新個套醫生做男一就好差

J2 播之前已經睇過 因為係查案所以我都OK
不過係麻麻地李昇基
果套我淨係知佢做吸血鬼醫生 但冇睇 ...
mamakin 發表於 2016-1-20 00:07

李昇基running man都還可以, 做戲都係有d木獨

我老公巧靚仔啊
rubylovessss 發表於 2016-2-22 15:13

viutv 四月開台後會播

j2下星期播producer

過咗咁耐先播粵語配音版...希望會播Kill me heal me
rubylovessss 發表於 2016-3-4 00:25

未夠一年ok la, 橫掂我都未睇過

完全放棄曬d韓劇韓綜, 呢排忙到死
連running man都無時間睇. 莫講話太陽
而家睇緊J2星期六播嘅未生
之前kill me heal me 同夜行書生都係我媽睇時得閒望兩眼

好耐無入過黎
終於睇完太陽的後裔, 真係好好睇, 配樂都好正
跟住要開doctors同W睇我男女神表演

你男女神係邊個
nicholashin 發表於 2016-8-18 23:29

韓國劇集方面係朴信惠同李鍾碩

我本來想睇Suzy個套
不過身邊好多負皮

Doctors個題材我麻麻 雖然好多人話好好睇
W就要開始追
不 ...
JasOh103 發表於 2016-8-19 00:12

任意依戀睇預告都知係傳統韓國愛情劇 我諗最大賣點都係得金宇杉
  Doctors 其實醫生題材我都mama, 不過朴信惠D劇都好少失手應該都值得睇

W應該開始左無耐, 等儲多幾集先一次過睇

仲有好多要追返
未生 Signal Reply 1989 It's Okay That's Love 全部都dl左未睇 ...
JasOh103 發表於 2016-8-19 00:21

未生j2播緊, 但係有一個星期唔係香港無睇到後, mytv無得重溫我就放棄左
  1989 而家viutv播緊, 但係我覺得mama

另外個套無咩興趣應該唔開啦

我開咗doctors喇
流氓信惠係正嘎
Wonders 發表於 2016-8-24 12:21

真係破格
  朴信惠選嘅劇本真係唔錯 暫時都ok (睇到第二集嘅一半)

不過同期而家要追芈月傳同(天與地), 可能要停一陣

男一個呀叔睇睇下順眼咗
今晚返去開第五集

李鍾碩嗰套我都有少少興趣 ...
Wonders 發表於 2016-8-24 12:33

睇得咁快
  李鍾碩個套都排緊隊, 不過都係留番韓國個面做完先一次過追

成個暑假咁長, d劇又會臨完先一次過出曬黎

又推post
話說今日j2開始播healer

Healer追擊
個名好pun下
Wonders 發表於 2016-9-12 19:19

其實套劇有d悶 (定唔知係我睇唔明定咩)
  而家都係繼續追番天與地同羋月傳, 呢面快d完先有時間繼續追doctors

J2播到ep幾  
btw doctors睇到ep 12喇  
尹鈞相ho正豬
Wonders 發表於 2016-9-12 19:29

我諗都係頭兩集到
  doctors 我而家先ep5 嚴重滯後

快D追進度
睇到 EP 16 !!!!!
Wonders 發表於 2016-9-17 23:18

你就黎睇完
我仲慢過你兩個

依排仲追緊神劇天與地?
我尋晚睇完嚕  
諗緊睇唔睇任意依戀好
Wonders 發表於 2016-9-19 18:25

天與地都就黎完, 不過仲有套羋月傳
  任意依戀之前有人都話ok, 不過我始終都係覺得除左睇男女主角, 劇情應該無咩特別

你家鍾碩嗰套呢
Wonders 發表於 2016-9-19 19:32

開劇遙遙無期

睇完羋月傳之後 DOCTORS 快d追進度
Wonders 發表於 2016-9-19 20:50

羋月傳有排啦, 81集打大佬
天與地追完應該可以追番Doctors d 進度

又黎撈番個post先
viutv播緊套d-days都幾好睇
不過本身套劇唔係韓國大台播, 所以好似無咩人留意

又有新劇要追喇
Wonders 發表於 2016-11-16 19:18

全智賢個套
   我doctors都仲係第13, W又開劇無期, 睇黎都係要等到考完試先可以瘋狂煲劇

係呀
咁未知子呢  
好快就完sem嘎。。。
Wonders 發表於 2016-11-17 00:11

韓劇長d, 緊係睇左韓劇先
係呀, 今個sem last week, 全部都要交report 同present

加油喔
一陣得閒開全女神套戲 等我睇下好唔好睇先
Wonders 發表於 2016-11-17 21:26

第一集收視就16%
原來幕後班底係來自星星同異鄉醫生, 咁睇黎應該會有質素保證

W 睇到 EP9 之後即刻飛咗去睇結局 巧悶喔

最近睇緊打架吧鬼神 巧睇^^ ...
mamakin 發表於 2016-11-29 21:21

好似係真係會有d難明, 特別本身已經要追字幕

冇乜心機追落去 睇咗差唔多成個月都係去到EP9 所以果斷直接去結局
反而打架吧鬼神幾日已經去到 EP ...
mamakin 發表於 2016-11-30 00:40

鬼戲
  反而係咪應該考慮下雲畫的月光, 好似幾hit咁

同埋男主而家係viutv播緊套記得你, 個樣都幾得

算係搞笑既鬼戲囉
my 寶劍
雲畫不錯啊 ^^ 有時間都可以睇下架 ...
mamakin 發表於 2016-11-30 00:49

都係個句, 有時間先得

Do 姐大讚新個兩套韓劇
鬼怪同藍海傳說

RM 二月好似真摺嘎 !
Wonders 發表於 2016-12-16 17:09

好事黎, 好過無啦啦換人
   唔知會唔會搵埋gary做最後一集

終於睇完Doctors下套到W
其實Doctors d 單元故事都幾好睇, 不過d主角線就真係得啖笑
至於手術鏡頭都係睇番Doctor X 算 (好似一月J2有得睇新一季)

又推下post先
Do姐加入韓劇行列: 推介兩套舊劇: 未生 Signal
兩套都good taste

DO姐係咪因為J2播咗先睇
btw 兩套都不錯^^
mamakin 發表於 2017-2-11 22:07

可能啦, 但係d人極度推薦佢睇請回答1988, 佢都宥開緊

終於睇完W, 真係好好好好好睇
不過我想講W似驚慄片多過愛情片d劇情緊湊到
下一部未決定開咩好, 鬼怪聽講爛尾, 搞到突然唔係好想開

@k會員 被告人幾好睇
Wonders 發表於 2017-3-8 18:44

叫我
  我而家睇完W後都未決定開邊套

唯一打算就係4月3一定追實viutv睇多次W

睇被告人啦就做完了
池城叔真係好正
Wonders 發表於 2017-3-8 20:30

咁我都知佢d戲有保證嘅

個故事幾吸引
Wonders 發表於 2017-3-8 20:44

viu有得睇咁ok la
  不過我要睇嘅野都幾多下 等我下星期可能會好d先開始睇

仲追緊咩
Wonders 發表於 2017-3-8 20:52

每個星期都有我是歌手同明星大偵探仲有快本(韓國買番黎)(呢排變左芒果台鐵粉)
   其實係因為呢兩星期都有d忙

如果唔係池城叔我都好耐冇睇劇, 孝真嬸套嘢又棄咗
mid term 季節
Wonders 發表於 2017-3-8 20:57

同我一樣都係選人睇多
  無計啦

Yuri 允兒好正 SNSD除咗西面sunny其他人都好正
Wonders 發表於 2017-3-8 21:04

我只係對我男女神有興趣, 其他都係J2 or viutv播時吸引先會追

美太 咪係女神
Wonders 發表於 2017-3-8 21:08

我男女神係Pinocchio男女主角

信惠幾時有新劇
Wonders 發表於 2017-3-8 21:16

電影就好似有, 佢都係鍾意兩邊走ga la

韓國就黎出 Season 3
如果冇野睇可能會睇下大陸同韓國有咩分別 ...
mamakin 發表於 2017-3-9 20:37

上次我先同個好迷韓國ge fd講, 佢話韓國個d真係做得好details
  個人認為大陸版搞笑成份居多不過其實都係一單case還一單

韓國 s1 s2 都有追 會一齊估
mamakin 發表於 2017-3-9 20:41

咁呢個當然啦 不過好多時都係要靠裡面d人搵到(真)證據先得

話說J2今日開播藍海傳說
W viutv版就快又播完, 跟住係播雲畫的月光
煲劇嘅季節又黎

long time no see
李生終於要入伍
Wonders 發表於 2017-4-18 22:59

呢個post都無咩人推 (呃fun都唔識)
   呢年好多大星都ready要失蹤1-2年

推下post先
睇落雲畫都好掂, 愈睇就愈鍾意朴寶劍

朴寶劍好qq
Wonders 發表於 2017-5-5 21:34

貴族書生真係好cutie

my 世子
1988 阿澤 look 都好qq
po張美圖先
mamakin 發表於 2017-5-5 21:36

1988無認真睇, 記得你個時都有d印象, 但呢套真係好岩佢