返回列表 發帖
李克勤係fb話係好耐之前合作過, 但係又會有驚喜
oppa如果唱太陽的後裔真係可以搶好多分
雖然JJ係大陸都紅, 但係咁樣對比下, 好可能唱完第一輪就入唔到第二輪
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

但靠人氣吸票,唔靠演唱,就算贏咗都勝之不武啦
kayzzz 發表於 2016-4-6 02:18

頭幾季係真係跟歌排嘅, 不過今季開始變左睇樣多

而且年年決賽投票同請嘅嘉賓都有些少關係

舊年a lin幫幫唱都唔係最亂個pair, 結果差d第一輪就要foul

D人原本expect會請張惠妹, 如果係佢黎一定比信知名度大而多人投

古巨基喺大陸人氣都大不如前

請Alin 更加冇可能
搵一個唱功俾你好既同性別歌手幫唱 咪 ...
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:47

上次我3應該可以幫補下掛

不過可能d人始終都係停留係佢係演員

講真 古巨基仲可以幫英皇賺幾多錢
仲要上次輸左

我係mani都揀的士佬啦 紅咁多 ...
-Prince- 發表於 2016-4-6 19:25

講起又真係唔抵, 明明匆匆那年係咁多期最好個集, 竟然要foul

不過我諗英皇都估唔到佢會out, 話曬做埋主持應該無咁易

你張圖完全睇唔到

李玟:   月光愛人
李克勤: 愛是永恆 / 真情流露
容祖兒: 這麼近那麼遠
徐佳瑩: 突然 ...
kayzzz 發表於 2016-4-7 19:26

雖然我好期待lala唱突然好想你, 但係佢入決賽真係唔樂觀

大家準備好聽 伟霆 唱歌未?

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2016-4-7 21:23

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

joey點解會指定老狼喺佢之前出賽呢?
當克勤都唔顧策略,指定joey喺佢之前唱,點解joey唔可以同樣咁做, ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 13:35

老狼對佢有恩掛, 之前有得自己選位時都俾左個第6佢

不過好明顯佢唔想coco/oppa係佢前面就真

因為前兩個一定會同佢直接比

可憐lala, 已經唔係大咖, 仲要排第二出

咦咁你個原因都有可能

lala好大機會第尾喇(希望唔會係coco第尾) ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 14:15

Coco唔會包尾la, 而家咁搞法lala真係兇多吉少

我驚ne-yo喺大陸少人識咋
kayzzz 發表於 2016-4-8 14:52

有coco都唔會包尾la

係呀,都好好呀
不過個人認為 叩叩 係最好嗰首啫
coco參賽大部分歌都唱得好好
又有強烈個人風格 ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 19:30

lala其實都ok有佢個style

又係一聽就知係佢唱,如果佢今晚有機會唱 突然好想你,係黑馬呀 ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 19:48

唉, 希望入到決賽la, 我都想聽佢唱一次live

知唔知邊到有得睇直播?
kwokyeekin 發表於 2016-4-8 19:59

http://www.mgtv.com/v/2016/wsgszb/

依pair都幾悶
kayzzz 發表於 2016-4-8 20:46

好似各有各唱咁

個男嘅把聲原來唔係幾入咪
kayzzz 發表於 2016-4-8 20:53

女嘅都係一樣
   其實年年直播d音響都俾人話

JJ x lala 呢D先係合唱, 有和音又有對唱, 又有故事

COCO 係咪揀錯歌 ...................
賴爽 發表於 2016-4-8 21:02

去到bridge先訓醒

現場係咪好多人打回原形?
bagfgfcde 發表於 2016-4-8 21:08

又唔係太差, 無舊年咁災難先

咁大棚人d live 好似無個得咁

依group好唔掂
kayzzz 發表於 2016-4-8 21:19

但係呢part d 人先揮下手

競猜老狼唱到幾多句
kayzzz 發表於 2016-4-8 21:20

唔好唱咁多la, 唱到最flat個個係佢

joey黎la

我極度懷疑佢後面有預錄聲墊底

到克勤

克勤和音真係最正
Sally都唔弱
今次真係帶真正用廣東話先有可能唱到嘅歌

歌唱比賽可以有墊底聲既咩?
matthew1990 發表於 2016-4-8 21:38

但係第一句已經露左餡

哲哥呢part都好正
如果要選3, 我會選哲, 勤, lala

有墊底音咩?
kayzzz 發表於 2016-4-8 21:46

其實唔排除係和聲團嘅, 不過我覺得全首都有先毨覺得奇怪ze

CD勤 竟然有三甲?! WTF
matthew1990 發表於 2016-4-8 21:55

個人選擇ze, 未公佈

老狼 vs 阿哲 (3/4)
lala應該無啦

你地又話頭先有個咩一大班人上台嗰組走哂音既?
matthew1990 發表於 2016-4-8 22:13

咪就係lol
   所以幫幫唱cast真係好緊要

lala有換衫wor

哲哥呢首正

究竟點呀!!!
kayzzz 發表於 2016-4-8 22:26

其實同換衫無咩關係
   不過lala真係唔多樂觀

克勤 vs oppa
都係oppa睇高一線

搞咩搵紅日開頭

克勤玩曬成隊band

黃係咪又要除衫
kayzzz 發表於 2016-4-8 22:48

唔出奇, 頭先無除

今次d國語唔得wor

電腦預測無joey份

lala

joey包尾
kayzzz 發表於 2016-4-8 23:02

真係估佢唔到, 仲諗住以的士陳係大陸名氣有得嬴

不過都係好事, 證明佢真係選錯人

Lala版突然好想你真係最正

其實joey又輸唔曬, 雖然今日真係選錯人
不過大陸人愈黎愈鍾意佢, 入唔到去或者會有d同情分
希望佢生生性性La

coco成首歌真係天后氣勢

joey有得唱

無上次容李演唱會咁好wor

係咪個key唔岩, 點解剩係韓紅先唱到, 男嘅唱到好難聽

matthew1990 發表於 2016-4-9 12:34

克勤似係特登和莎莉

何之見得?

一開始我以為係公開投票 咁請陳偉霆就合理啫
但原來得現場500名selected audience可 ...
matthew1990 發表於 2016-4-9 20:20

講真, 英皇個如意算盤係諗住的士陳好似oppa咁露肉搶分
   點知一開聲就趕客

其實無人質疑美玟歌王既寶座,
大家只係覺得要數當晚表現,容祖兒唔會第一個比人淘汰,李克勤唔只第五,
所 ...
賴爽 發表於 2016-4-13 23:54

bad boy真係正
   這麼近那麼遠唔係最正個version lol

不過見佢咁失落, 可能d人多左同情分