返回列表 發帖
KWANIE MUSIC PICKS WK19 (9/5/2015)

第十九週冠軍歌
作為一隊無乜人識既組合
今年整首幾上乘既情歌出黎
...
kwanie 發表於 2015-5-9 12:10

Lisa姐好勁啊, week 2就爆上第二
   重鎚下week即out
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

KWANIE MUSIC PICKS WK21 (23/5/2015)

第二十一週冠軍歌
佢地上年潛晒水去搵真銀
今年先黎呢首up beat 既 ...
kwanie 發表於 2015-5-23 12:35

一黎就第二

KWANIE MUSIC PICKS WK29 (18/7/2015)

第二十九週冠軍歌
佢又返黎啦, 今次派上全碟最easy listening 既
全 ...
kwanie 發表於 2015-7-18 14:10

SG得1week 20
  真係塞得好緊要

KWANIE MUSIC PICKS WK32 (8/8/2015)

第三十二週冠軍歌
出道十年 (佢都有十年架啦)
今次搵返初出道合作既 ...
kwanie 發表於 2015-8-8 13:30

下雨天上死位

走勢咁鬼hea, 其實我覺悶既
不過903 要比十大我梗唔反對架
瑕疵啱啱走姐, 原本想今個星期上架
...
kwanie 發表於 2015-8-8 13:39

盲粉表示愈聽愈正

KWANIE MUSIC PICKS WK34 (22/8/2015)

第三十四週冠軍歌
呢位歌手今年既第二主打
先前一首有回憶往事淡淡 ...
kwanie 發表於 2015-8-23 15:35

找對的人咁hea黑色西裝想14到幾時, 睇黎氣數已盡

未開榜前先比大家估榜
究竟 WEEK 35 那一個我上榜位置係

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5 ...
kwanie 發表於 2015-8-23 00:21

估C

KWANIE MUSIC PICKS WK35 (29/8/2015)

第三十五週冠軍歌
去一轉台灣返黎
眼見香港邊度都係簡體字poster
大 ...
kwanie 發表於 2015-8-29 21:00

李11有冠, 下個係咪到廢青
  強烈要求榜主上羅生門

呢到有幾多首一week命

我好少玩呢味野架喎  

300 分都黎啦咁多個第三

一個二個都LIST 埋D WAITING LIST 以外既歌 {:1_9 ...
kwanie 發表於 2015-8-29 21:31

黑色西裝埋20>X
  雖則有re

KWANIE MUSIC PICKS WK36 (5/9/2015)

第三十六週冠軍歌
無錢買樓無錢買車,唔得上進唔支持政府,
唔愛中國 ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:35

kay係咪得2周命

洗左榜情況好左好多  

有得避咩 搭港鐵都就黎無得避啦  

唔係邊得黎上 _ _ _ 姐 {:1_8: ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:48

幾驚你唔上呀

KWANIE MUSIC PICKS WK38 (19/9/2015)

第三十八週冠軍歌
好warm 好感動既一首歌
無論你做緊乜 想做乜
或者 ...
kwanie 發表於 2015-9-19 13:55

搞咩fiona個走勢咁邪
  要學某台挾持咁

KWANIE MUSIC PICKS WK39 (26/9/2015)

第三十九週冠軍歌
個個打工仔返工
都係為左等呢日架姐
呢一日有咩做 ...
kwanie 發表於 2015-9-26 22:20

sunday竟然有冠
  羅生門上唔到, 即刻re番轉彎

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 ._.

請問 安徒生的錯 WEEK 40 位置為:
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 ...
kwanie 發表於 2015-9-30 23:18

無人估E, 就估E
  榜主可以變頭號phil粉, 頭一批上安徒生的錯嘅榜

AK TOP 20 2015 Week 39
18        ne        01        安徒生的錯‬        林奕匡
  ...
nicholashin 發表於 2015-10-1 11:25

點同呢, k會員高位上
  (其實我係到兜緊)

KWANIE MUSIC PICKS WK40 (26/9/2015)

第四十週冠軍歌
完左架啦, 暑假完左好耐架啦
我既學生生涯都完左好 ...
kwanie 發表於 2015-10-3 14:00

紅館夢都有死位

KWANIE MUSIC PICKS WK41 (10/10/2015)

第四十一週冠軍歌
近期既新歌裡面, 呢首係最好loop 既
所以咁快上 ...
kwanie 發表於 2015-10-10 18:15

咁早冠, 係咪十大頌讚詩算數
  美勞1>2咁堅

KWANIE MUSIC PICKS WK43 (24/10/2015)

第四十三週冠軍歌
今年既第二首派台歌~
繼 Dear Fiona 之後再一次 ...
kwanie 發表於 2015-10-24 14:30

無辜d高山低谷走勢
  阿樂咁快有得上榜

KWANIE MUSIC PICKS WK44 (31/10/2015)

第四十四週冠軍歌
呢隊組合今年相對黎講靜左少少
連首歌都係靜左少 ...
kwanie 發表於 2015-10-31 23:23

竟然2>1 小幸運唔係死ma
  無辜黯然落榜 雷克又繼續頹勢

KWANIE MUSIC PICKS WK47 (21/11/2015)

第四十七週冠軍歌
其實呢首做主題曲我覺得恰如其分
個編曲真係有層 ...
kwanie 發表於 2015-11-21 23:40

而家先上年月匆匆