返回列表 發帖
服咗某d人…唔通一首hit少少ge歌都唔比唱咩?
最重要系楊小姐目前想唱ge,考慮300幾萬人ge rundown仲洗唱? ...
ericp222 發表於 2017-12-25 23:44

其實我都幾認同
唔通 die hard fans 就會坐得爆十一場紅館?冇新 fans 何來有舊 fans?
非正式統計九成以上既人都係由 hit 歌開始認識楊千嬅架啦

我覺得幾顧 fans 都終需顧下街客既
紅館始終係一個 mass 既場地

佢係呀 人又cute
eldrian710 發表於 2017-12-26 23:12

佢上次 LB 前個 "ao" 爆頭 兼楊小姐練歌練舞練都冇曬表情既 cool 樣既訪問依家都歷歷在目

仲堅持到唔去搵/睇 clips
我要捱到我聽 live 個晚!!

今次好遲先睇又勁忙
琴日先發現原來 li 個係第二個 post = =

簡單講兩句先
睇左 29 & 30 號晚
佢把聲仲咁 keep 到真係好叻叻豬
d 舊歌/校歌 每次 live 都聽得出有 refinement
今晚少女的祈禱都有
火鳥、翅膀下的風比起 LB handle 得好好多
li 兩首真係難唱(其實佢好多歌係到 live 先知原來咁難...)
上次翅膀下的風有 d 弱、火鳥個 phrasing 未係好好
但係今次真係好勁 (翅膀下的風今晚 flub 左跟著怯左另計)
cd 版同 321 版既火鳥各有特色
電光幻影個 arrangement 比 minor classics ?順 d
跳唱唔知係咪今次 d steps 真係冇咁複雜
wonder woman 隻歌又冇咁 chur
handle 得好左
又可能我一黎已經第 7 場
佢跳個陣個樣鬆容左
今晚仲識笑架 haahah

私心黎講今次佢係唱左好多我鐘意既歌 haahahhaahhaha
所以我顧唔到其他人 lu

兩晚比較之下
29 號晚佢明顯係精力太旺盛
d 歌都唱得 hur d 自由行極怨婦
但係火鳥、翅膀下的風個度力真係呢...
今晚唔知佢係咪太攰/ chur 得太勁
d 歌都溫柔 d
的士司機個尾都 handle 得"脫" d

係 wor 今晚超齡 present 得好好
原來隻歌放慢 d 既 present 個感覺會重 d

翅膀下的風明顯唱得好左好多,電光幻影都好聽左好多
joshua 發表於 2017-12-31 01:50

上次 LB 下下都覺得冇聲錦但真心難唱既

所以今次咁堅都好震撼

Btw 胡說八道會係咪愛嬅力?
wchild 發表於 2017-12-31 12:46

其實我記得杏兒係 joey fans 黎既...
    親又係好大進步
我又唔覺得 cd 版姣既
不過演唱會版舒服好多 hahahha
雖然佢都唔會成為我既最愛 hahhaahahh

越黎越覺得其實佢揀咩歌都會唱到個樣野("感情")

所以就算個曲悶 d 都會好聽
不過唔代表隻歌好與眾不同
好似首新歌錦,琴晚真係好感動
但係隻歌其實個曲唔算好特別 lorr

= = 其實佢今次好多裙個 brand 同 LB 係一樣架
On Aura Tout Vu 個條咪佢唱可惜我是水瓶座 (有長同短版既 tim)

Ivana 菀之論、金像獎拎最佳女配/新人 都係 li 個 brand

Alexis Mabille

Mary Katrantzou

Stephane Rolland

我真係唔覺得佢唔靚
只係千嬅個頭難襯左 jeh 今次
其實短既程度有 d 似 erh 個陣咩 touch 個封面
不過個陣個頭黑色 jeh
如果依家佢頭係黑色又太正常 jeh

同埋個頭都連到落 321 份詞呀