返回列表 發帖

17/2 後評
------------------------------------------------------------------------
Mmm. 其實佢地太貪心啦
可能始終兩位都仲係想多 d 人認識對方既音樂啦
所以真係太。多。各。自。唱。

有得唱既時候又暴露缺點
軒仔同 Ivana 唔係唱唔到低既 range
但個個 range 真係麻麻地表現到把聲
所以軒仔每次唱 Ivana 個幾句...真係玩軒仔 wor

其實一開始 medley 都幾有佢地風格既
不過如果 d 歌可以 cut 短 d
唱多 d 其他歌/合唱歌(係咪版權太貴...?)就好啦
p.s. 好多好多 Ivana 既歌...好似商業版既作品賞...

編曲 wise 係”大路” d
都係預期之內

講到個台
我”形住”佢係隻煎蛋 (真係幾唔好睇....)
尤其係軒仔第一次 solo 個陣 + 下面個 d led
悶到以為翻翻 10 年前去紅館睇 show
d 射燈就好明顯係 Ivana 個陣靚過軒仔個陣
可能因為要照顧四面台,兩位成日都係兩極企...
不過睇睇下個台係好 d 既
噴完紙碎個台七彩錦
後面 d 起碼有趣 d,壽司個 part 算幾好睇,
個 gag 有 d 爛但係 visual上好過頭個 part 太多
兩位都 carry 到既

大部份衫真係好靚 (下刪五百字)

兩位把聲都 keep 得好好 (喂大家買飛入黎睇你兩個 li 樣野係預左架)
之前冇去兩位既紅館演唱會
今次 d 聲/ sound system 真係咁多次以黎最靚聲既一次

好似好多劣評,只係大家都好緊張佢地
好想兩位再做得好 d
唱歌方面當然係冇咩難度
但演出細節上有待完善
訓完一覺諗翻其實都唱跳得好既,每一 part 都係好睇好聽既(我冇 follow 開軒仔所以我唔知佢...
Ivana 就歌曲處理上成熟左
佢把聲係變左
不過依家佢就唱到多 d 唔同類型既歌
可以比以前 powerful 既演出)
大家要求更完整既 show je

p.s. 畫意好似係 cd 版個詞... (?) 聽到畫意已經傻左

同感,我都覺得Ivana有啲慘,係除咗         有多少少燈之外,基本上其他都冇乜反應。我後面個男人仲成日 ...
Serendipity 發表於 2017-2-19 12:22

可能 ivana d 歌迷文靜 d la都學識佢唱歌個陣靜靜地欣賞佢就好la

我睇第二場佢唱個陣係無咩燈海
但係我真的受傷了都有細細聲既 “大” 合唱既...
街客都係似睇軒仔多 d...
始終 Ivana 係香港算曲高和寡, 有 d 人會覺得佢雞仔聲得慢歌...
無得怨既

其實比我想象多勁多 Ivana 既歌
都感受到可能軒仔好想多 d 人認識 Ivana 既作品

Btw 軒仔咁落力同觀眾傾下  vs Ivana 一粒聲都唔出呢...
唔熟既真係會斷定佢“高冷”...
Cm 以外既世界 依然係商業歌為主既世界

ivana點會高冷,第三場係咁同張軒鬥嘴搞爛gag...
睇佢地既show,對話係精華,可惜唔係好多人識欣賞 ...
uponand 發表於 2017-2-19 16:25

我睇第二場佢冇咩出過聲軒仔就每節都講下野
都幾大反差
不過都冇咩所謂 X) 佢專心唱