返回列表 發帖
點架,又換咗邊件!
我覺得啲衫係靚,但好似件件都差唔多,冇邊件令人留下印象 ...
Jacz 發表於 2015-1-26 22:30

棵生菜同糖醋麵你冇理由冇印象架

講笑... 其實咁多套衫我都幾鐘意,起碼靚先
今次最深印象除左青色條裙
仲有琴晚下身粉紅色個條,因為好Miriam/姊妹 feel

淨係睇過近三次,咁多年黎最深印象係心口中箭
btw 有冇人遠睇千嬅彈 Harp 個陣覺得佢似細細粒可愛男仔....

係 ig 見到條新裙都好靚 :)

生菜同牛肉乾都記得
其實我以為係冇邊件係令人見到之後 WOW 一聲,眼前一亮咁囉
上身係恤衫個條?
我唔鍾意豎琴個套衫,好娘呀
上次 Ready or Not 射死你個件印象唔深咩?
Jacz 發表於 2015-1-26 22:44

上次 Ready or Not 射死你個件印象唔深咩? --- 嚇親算唔算深印象先
反而色惑個 project 開宗明義又冇咁驚

係呀,係上半身恤衫個件
個感覺好得意

上次girl band 入面個件+頭都唔係 my favourite
我鐘意個靚野

生菜一眼睇落去有啲似美鹿個條
Jacz 發表於 2015-1-26 22:47

其實我第一次見到 d 相個陣我都覺...

我覺得綠色裙勁靚喎
黑色同藍色果條都正

Btw 綠色同藍色裙都好Fiona feel ...
electric 發表於 2015-1-26 22:49

藍同黑... 你講緊第一晚??

其實我仲好鐘意第一晚最晚紅色encore個件(好可愛又 grand grand 地)
不過我 d fd 覺得成舊野錦

第一晚encore好唔掂,顯得千Fa又肥又矮
fifty1205 發表於 2015-1-26 22:56

其實我寧願千嬅肥 d 唔想見到太骨感既千 fa hahahaha
(但又鐘意佢靚,真矛盾)
琴日佢一拍埋 Joey 度就覺得千嬅個身形好正常    唔係太瘦 je

嚇親咪留下更深印象

girl band一件頭係咪星星月亮太陽個件,仲要配埋個蘑菇兜假髮? ...
Jacz 發表於 2015-1-26 23:12

係呀 ._.

跳舞衫黎黎去去都係咁D款嫁喇第二件真係靚
不過唔明做咩兩條都金色者 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-26 23:14

其實我都唔明點解兩件都係黑金
我睇相個陣以為一樣既
不過兩件都 ok
我本身好唔鐘意個 d 紳士帽加條羽毛既 design
不過今次都整得好睇+岩千嬅

算啦佢以前升農夫同林峰上黎都係咁
尾場升丁生上去
ho_ 發表於 2015-1-26 23:20

林峰真係有合作過嘛美味情緣、抱抱... 都係童年回憶黎架
只係唔明點解當年佢兩個合作又冇野
抱抱個陣 d 人就硬要係「姊弟戀呀」
d media 仲保守+放大年齡過以前

紳士帽加條羽毛同l&g既開場sm鐵鏈一樣- -
出一出就掉左佢

btw條羽毛真係好長 ...
艾石仔 發表於 2015-1-26 23:28

我想問有冇人睇過開大+之前 d concert 可以話比我聽以前有冇 Li D erh

今次其中一 part 快歌都兩條大既絲帶綁住佢

女歌手開紅館身高應該可以由165變到175-_-
咁樣著起d歌衫先靚
艾石仔 發表於 2015-1-26 23:32

但 d 男歌手苦不堪言 e.g. Eason

個羽毛裝靚噶
so far最愛都係尋日件粉紅色裙 仲有生菜裝 尋日個毛毛頭都好cute! ...
siongguan 發表於 2015-1-26 23:33

最好笑係佢話自己係法國女人
跟著勁艱難每下都dump一次對鞋先行上個台
一講野有勁撥個紗

紳士帽ok既但羽毛真係略嫌out out地
Jacz 發表於 2015-1-26 23:34

(Thomas... 今次算幾好啦 )
(唔太鐘意就係因為錦,同埋我覺得件事好 kelly)

神獸真係難捉d既
艾石仔 發表於 2015-1-26 23:39

所以有一晚 capture 到隻火雀火雞我都好開心

可能角度問題亦都可能真係顯到肥先換咗
Jacz 發表於 2015-1-26 23:39

我估可能係

不過千嬅今次都幾多衫... at least li 3 場都有新衫
同埋個頭有轉下

同阿王合唱果果千嬅先係我鍾意既千嬅,
果果look,果果搞怪,果果笑容,年輕十幾年

仲未完全接受太女人味既 ...
Nathan 發表於 2015-1-27 03:50

睇到相覺得佢笑得好開心好甜 :)

不過近年千嬅的確"媽媽"左
(睇番上年年頭 d 雜誌啦,
個樣擺唔番以前 d 好 cool 個 d pose,
依家做番陣野又擺得番 haha)
我睇番05、06年個陣仲怪

唔知點解成日著到自己咁老成
依家carry 女人味都 ok既,不過千嬅既笑容真係殺曬   

深紫色先係歷年黎既一大奇案
永遠都話個 song list 有永遠都唔係演唱會出現

---------------------------------------
睇埋條片啦 千嬅好可愛

問到係唔係丁生促成楊千嬅與容祖兒的世紀合唱,佢就話:「其實私下佢哋係朋友,過年祖兒會嚟拜年同畀利是To ...
hihi 發表於 2015-1-27 17:09

錦又真係估唔到 wor
唔係話 joey 小家
不過真係冇諗過係 friend

其實今晚係 sammi 都幾有可看性
但佢極端個班 fans 真係世界級
可能千嬅唔係出名「好戲之人」
所以 d人成日攻擊佢

講開 d 衫

我覺得千嬅同嘉賓合唱個件係有揀過 match 番 d 嘉賓(唔通夾定既?)
eason - 闊袍大件既紅色(褸/裙?)
joey - 係 li 個真係唔知... 不過千嬅個頭同裙都係千嬅有時著既 style, joey 又好 joey 錦 la
aaron - 黃色、跳舞
sammi - 鍋釘、金色 choker
...
同埋個嘉賓 list 真係好勁,除左Ph

隻深紫色真係好正,聽唔停

而家d 18,22根本聽唔明千嬅d 歌啦~~~

之前在鄉土又有人話千嬅靚唔夠人靚, 唱唔夠人好, 但一味好運可以唱 ...
lblemon 發表於 2015-1-28 15:59

(其實我都係得 18 22)
不過我個 age d 人係冇咁多千嬅 fans, 又或者話跟本就冇咁多鐘意廣東歌既人
D 人識 eason 同 joey d 歌多少(無他既,楊小姐06-09年 d "成績")
但都儲到下 fans 既,因為細個個陣小城大事好 hit

同埋或多或少對少女的祈禱都好有印象既
再細 d 就真係唔錦包
(我唔知其他人,但我對彈珠人智多多好深印象

鄉土得番...
我都唔知千嬅邊度得罪 li 班 loners(不過個班人咩都覺得唔好架啦)
咁易咁好做 lor wor, 你唱呀
千嬅係算星途好平坦,但係冇咁上下"un"力,EQ,鬥志都挨唔到今日

我好 proud of 千嬅做到第二十年都依然咁努力去改善自己未夠好既地方

兩首三字歌我都好ok其他88啦
Kyle_ 發表於 2015-1-28 16:28

我係我 remix > 我係我 :)
其實唔 remix 個編曲都正,不過 remix 版加埋個 vocal interesting d ...

唔知仲有 d 咩歌呢...

佢琴晚直頭係台上宣傳套戲…仲話比得錢買演唱會飛就比埋錢買戲飛
sillybeef 發表於 2015-1-28 18:06

上次 L&G 都係錦... 楊小姐...

我 d 同學 d 廣東歌幾乎停留係 2000-2007 :| I mean 唱K 個陣

身邊有人唔鐘意千嬅
不過有人認定我係fans club member (and I am not)
d 人就收左聲...

微博有 fans 話問到丁生,丁生話千嬅隻腳沒有事 :)

今晚開左場未?
點解好似琴晚咁早錦既

唔記得咗係星期五以為pakho吸引力大過學友
Jacz 發表於 2015-1-28 23:08

你估高登咩

點解認定你係會員佢地就收聲?
Jacz 發表於 2015-1-28 23:17

怕尷尬掛個陣
佢地 quote 覺得千嬅"死好命... 淨係識笑笑笑... 唱歌走音" 個 d 鞭屍野 = =
通常我同人唔熟個陣都唔會講/俾人知我好鐘意千嬅
不過聽親 li d 都會嬲嬲地

之之去左睇,唱郎來了仲好啦.
matthewyky 發表於 2015-1-28 23:32

我覺得郎來了幾好架
(睇到之之個微博都有諗過佢係咪會去)
化... 當多隻歌有機會入碟,
其實化都 alright 既

頂!又化 又 假如!!!
siongguan 發表於 2015-1-28 23:36

錦都有好多人想聽假如、狼來了、飛女 etc. 既

今次係咪想唱哂成隻Miriam出黎
成隻碟得番紫色同罐頭湯係未LIVE過
艾石仔 發表於 2015-1-28 23:47

仲有照相本子??

經過上次同今次,千嬅已經 K.O. 大部份(?) fans 最最最恨聽 live 既遺珠 (?)

咁多年我都慣咗嚕
我啲屋企人都唔鍾意佢,話佢成日都喪笑發台瘟
不過佢地知我好like佢 ...
Jacz 發表於 2015-1-28 23:50

我有問過我屋企人會唔會覺得我鐘意千嬅>其他女歌手好怪
佢話佢覺得千嬅唱歌特別 d, 個人形象又好

萬紫千紅演唱會唱左啦~
roderickchan 發表於 2015-1-28 23:54

02年萬紫千嬅唱過
Kyle_ 發表於 2015-1-28 23:53

所以我唔知
我曾經 larp 過下眼當年個 rundown覺得好童話 feel
可能個期千嬅多重童話 feel 既歌

夏天的故事下半場make up play it loud 都可以再開
成日被無視
mychart- 發表於 2015-1-29 00:07

Li d 就真係挑戰究竟楊千嬅點樣唱番
"氣溫這麼飄忽 地鐵這麼擠塞
但我總不焦急 仍然樂得悠閒"

p.s. 我睇親隻碟隻 Boom Ba Eh 都會有怪怪地既感覺

我啲屋企人都係好似啲街客咁
話佢歌爛戲屎喪笑發台瘟
不過我一於少理,係佢地唔識貨 ...
Jacz 發表於 2015-1-29 00:11

我覺得最難解釋既係楊千嬅: side tracks > hit songs

因為中基??
mychart- 發表於 2015-1-29 00:15

總之就...
唔知千嬅仲記唔記有隻錦既歌埋左係佢隻碟入面
佢開 minor classics 個陣講到自己連字跡都唔記得咁滯

又好似係,
華星 -日本 feel
新藝寶 - 童話 feel
金牌 - 怨婦 feel
甲音樂 - 不知所謂 ...
Jacz 發表於 2015-1-29 00:17

錦不如錦啦:
甲音樂 - 衛蘭 feel

我都係 好鐘意睇佢喊住唱歌 好變態呢件事
ho_ 發表於 2015-1-29 00:21

我成日見到千嬅喊就好嬲個 d 令到佢咁傷既人
覺得佢好慘,成日工作都要喚醒番 li d 痛苦既情緒
(但 L&G 個陣咁幸福又真係唱得冇咁到... )

攞水阿葉紅左 哈哈
kent 發表於 2015-1-29 00:34

原來佢叫阿葉
佢應該會係 dvd 出現

學習街童好似都係佢自己創作?
Jacz 發表於 2015-1-29 00:39

同埋隻傷感真相

驚佢把聲唔得喎....
dongbb2332 發表於 2015-1-29 00:48

x2 情願佢唔好傷到把聲,錦先有得唱落去

又好似真係彩虹七色wo
今晚encore係咩色衫?
Jacz 發表於 2015-1-29 00:49

GREEN

未完已經有後遺癌
electric 發表於 2015-1-29 13:16

睇完第二晚已經泥足深陷恐怕要等到出碟先可以治療下

唔知有邊套非訂造衫可以入到隻 DVD 呢

睇完都玩消失,痴線!

可能美瑞係講俾岳少聽既啫
Jacz 發表於 2015-1-29 13:29

等睇 dvd 既時候有驚喜「依佢唱左 Li 首歌?!」

原來係咁
以為你睇完之後就獨自陶醉

化真係正咩?

連古舞飛楊都有大馬  ...
Jacz 發表於 2015-1-29 14:34

今次真係唱+編得正架

睇番 d vid, 我覺得頭兩日把聲真係最靚
之後唔係唔得,不過頭兩日把聲最 smooth

頭先有人講話以前真係連d side track都識唱識背
其實我果陣都係
隻隻碟一出都聽到好熟 (連遊艇d sid ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 16:00

最勁個陣真係可以成隻碟跟著由頭唱到左尾
連個 bridge 都哼得出

依家三段如果似樣 d 既歌詞我都記唔到架啦...
冇以前咁好記性

一方面好想千嬅好幸福,希望佢想要多個可以生多個
一方面又好唔捨得, 佢用 4 年時間先做到以前1.5 年半會做完既野
(雖然依家做得更好)

係嘎例如烈女chorus 頭尾兩次先有 呸呸, 而中間果次冇

而家最好的債聽左成百次都仲未背得到{:1_11 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 16:14

其實最好的債勁難背仲難背過神獸(神獸係長同透唔到氣)
d 字又密,岩岩個陣聽左廿幾次都係到 catch 緊 d 歌詞
依家都背到下既,不過唔會 d 人一講我就諗到曬隻歌係點樣

佢話完左show繼續錄音直至新年
說好的生日出碟落空了 (不過次次例牌delay) ...
fifty1205 發表於 2015-1-29 16:42

慣例係:"summer出" -> "暑假出" -> "十月出" -> "聖誕前出" ->錦未過年之前就應該出到架啦 :)
(雖然我今次有信心佢唔駛咁耐既,佢都已經錄左 d)
其實上年千嬅都有講過上年"summer" 想出碟既
但係... 你都知架 la

每首歌嘅四台成績呢?
fifty1205 發表於 2015-1-29 16:43

記邊個訪問著過邊件衫又或者是但一張圖都講到係大概幾時咩 func 得唔得?
四台 li 個真係唔掂

痴線, 本身只係諗住睇下唱成點, 冇咩特別EXPECTATION...頂...我竟然聽到想喊
好耐冇聽哩首歌, 今次一聽返就 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-29 21:22

唔知佢會唔會唱多次...
冇左成句詞入唔到碟架 wor
化都係我幾緊張千嬅既時候
諗起沒有好結果既集體回憶
(其實係一隻好歌黎,不過化個 melody pop d)

我記得我買左隻萬紫千紅LIVE CD番去聽之後
比屋企人鬧佢唱LIVE咁屎
(但好鍾意聽佢走 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:47

好簡單je... 避開一切 live 咪得 lor
(如果我係依家 kary 既 fans 我都會錦做)
買張 AAL 飛個陣真係好擔心
但成個 con 都做得好好