返回列表 發帖
點知d 人捉緊野?

係咪室外先有得捉, 屋企冇得捉?

我屋企淨係出現嗰啲老鼠蝙蝠雀仔果啲cheap野!
想要好嘢真係要周圍行先得
或者hatch啲蛋. 10km蛋hatch啲 ...
YYM 發表於 2016-7-25 19:00

岩岩在家捉左第一隻怪, 蝙蝠

幾時可以分紅黃藍隊

Level 5,然後click任何一間gym

原來係咁
KITSTON 發表於 2016-7-25 23:39

哦, level 5 ...

現有 5 km 蛋x2, 10 km 蛋 x 1, 孵邊隻好

10km會hatch啲好罕有嘅pokemons
5km & 2km就越嚟越普通
YYM 發表於 2016-7-26 09:35

咁我試下孵隻10 km

如果你平時有揸車返工嘅話就可以開住佢黎行
但係要keep it around 20mph (唔知美國20Mph=香港幾多?)
因 ...
YYM 發表於 2016-7-26 09:44

坐巴士應該都得卦, 同埋有冇限時架?

冇限時,我都係朝朝返工/放工坐巴士開住佢架。
途中仲有好多pokemons彈出嚟,不知玩得幾開心 ...
YYM 發表於 2016-7-26 09:58

似乎架車要慢先有機會唔駛行而孵到蛋...可能電車最適合

有無人同我一樣玩到舊電熱晒又成日hang機
KITSTON 發表於 2016-7-26 11:05

電熱就只係熱一陣, 但係我而家一開 ig 就彈app

一開始孵2km 先升等
matthew1990 發表於 2016-7-26 11:37

冇 2 km, 只有5 和 10 km咋

lv 5 啦, 我選左藍隊.

午飯時間好多人放incense, 坐在公司都捉到.

咁5km先囉
matthew1990 發表於 2016-7-26 13:27

已經孵緊隻 10 km 呢

感覺上, 選左藍之後 比我捉果d 都係水系居多

如果你平時有揸車返工嘅話就可以開住佢黎行
但係要keep it around 20mph (唔知美國20Mph=香港幾多?)
因 ...
YYM 發表於 2016-7-26 09:44

好似唔需要開住個game 黎行先至孵到野?

暫時捉到最高 cp 既係 129 cp 的 psyduck, 養唔養得過

養唔過, Psyduck嘅CP會去到六百幾
Pure. 發表於 2016-7-26 22:22

都唔知養咩好

另外, 用左incense, 一樣得好少怪, 只係吸引到高級少少的怪

反而今晚放工在灣仔仲多野捉

去d櫻花spot啦
HOTMAN 發表於 2016-7-26 22:41

午飯時分, 附近好多櫻花spot, 唔駛左撲右撲都有好多... 屋企真係冇好野捉到

啲incense 30分鐘只可以吸到5隻pokemon埋身, 仲要勁多波波, 波音蝠   用lure module 每3分鐘就有一隻 ...
Pure. 發表於 2016-7-26 22:53

係咪要高級D 先可以用lure module? 我而家lv 7

Update ios 後,用到ig 了

唔係啊, 你item入面有lure module嘅話就用得.
   去pokeshop度放.
Pure. 發表於 2016-7-27 09:12

見到了, 有一個.

慘... 勁多2km
matthew1990 發表於 2016-7-27 10:43

我得1個 2 km

孵緊兩隻2km蛋
希望出到陳柏宇
matthew1990 發表於 2016-7-27 11:54

陳柏宇即係咩?

我 evolve 左一隻 大口蝙蝠

我有一堆 =..=
matthew1990 發表於 2016-7-27 11:54

比卡超, 咩車厘龜果d 都係 2km 孵出

你睇我ig 可以睇埋衛蘭陳冠希林二汶

陳柏宇係:
matthew1990 發表於 2016-7-27 12:21

請 pm 你ig比我

衞蘭好正

點解JANICE 咁重???110 KG
kk8733 發表於 2016-7-27 19:02

110,似欣宜多啲

做咩要出賣個人私隱畀m會員
nicholashin 發表於 2016-7-27 18:46

原來佢之前已經add左我

點樣將系統變中文

睇唔明,請問咩係rank,同level有咩分別?
newguy 發表於 2016-7-27 23:30

RANK = 精靈進化後, RANK 就高左. 我係咁理解

matthew1990 發表於 2016-7-28 09:51

睇呢 個 spread sheet 仲煩過返工

昨日孵出一隻 5 km, 係bellsprout , 可惜1小時前入手左第一隻, 仲要高 cp 過孵出呢隻
頭先孵出一隻 10 km, 係pinsir , 可惜1小時前入手左第一隻, 仲要高 cp 過孵出呢隻

2km 孵出一隻 普通波音蝠

孵出o個D CP好似都偏低
KITSTON 發表於 2016-7-28 13:38

可能因為 level 唔夠高, 我 lv 10

點解手上pokemon 列表中, 部分精靈背後有藍色光暈, 有些又沒有呢? 即使同一款精靈, 通常cp 較高的背後都有藍色光暈...

pokemon go 係咪死 server? 頭先發現冇左我既公仔, 只有我個圓圈在, 隨後 熄app重開就load唔到個game, 關機再開都係唔得

討論區和我家姐頭先都玩唔到

不過岩岩又玩得返

話說墳場同郊野公園先係最多pokestop
kevinlai1621 發表於 2016-7-28 17:26

係咪架? 我見跑馬地香港墳場入面冇 pokestop, 養和隔離的波斯墳場門口有一個咁咯.

頭先約埋家姐捉野,在崇光地庫廁所門口捉到lickitung cp447,超難捉,餵左3次同埋超過15個球先捉到

然後遊電車河,在灣仔和金鐘之間捉到比卡超,捉中5、6次餵食2、3次先捉到

草地個d咪跑馬地墳場d pokestop
kevinlai1621 發表於 2016-7-28 19:47

昨日在鄧肇堅醫院check過, check唔到草地區有pokestop哩...

你專登出街搭電車捉寵?  (好瘋狂 )
matthew1990 發表於 2016-7-28 22:06

我同我家姐係放工專登搭電車捉野(2姐妹加埋就快100歲添)

我家姐而家同姐夫再出去捉

可能你未行到過去ze, 我今日係司徒拔到落黎就真係見到好多
kevinlai1621 發表於 2016-7-28 23:03

應該係啦

咁排電車實好多人搭
咁樣搭一程洗唔洗一粒鐘?
matthew1990 發表於 2016-7-29 00:36

昨晚同家姐去搭電車, 約 19:30 銅鑼灣去天后, 然後天后落車再轉車去中環, 上層都好多位, 不過 天后去中環果程上層全部都係捉精靈

返工途中 去了道場, 打左2場, 全輸, 完全唔識點打

請問 尖沙咀, 旺角 2區的道館在哪兒

放工收穫唔少新寵!
用埋香薰、lucky egg,加上夫出3隻寵(其中2隻新寵),半小時內由12升至14!

今日捉左好多新寵, 包括:
小火龍
火恐龍
尼美后
護主犬
小磁怪
鬼斯
毒氣丸
鐵甲犀牛
長藤怪(孵出)
菊石獸(孵出)

Pokedex caught: 56

今日膽粗粗打道館,終於有得贏,打贏3隻pokemon

大確幸 今日尖沙咀商場遊,大量新精靈入手 有大岩蛇、大眼水母、迷你龍、飛天螳螂、地鼠、猴 ...
KITSTON 發表於 2016-7-31 19:26

好羨慕

我想知孵2KM蛋同孵10KM蛋 拎到既經驗值係咪一樣?
matthew1990 發表於 2016-8-1 01:11

記憶中好似唔係一樣...

仲未捉到啟暴龍 / 卡比獸 / 化石飛龍揮手區
賴爽 發表於 2016-8-1 22:35

HERE