返回列表 發帖
唔知有無GiGi份,合唱《后會無期》呢?
l00540 發表於 2017-4-22 15:47

GG, SAMMI都有機會?

CAS真係屈臣氏蒸餾水愛將

煉慾健身室 如果on仔同啲dancer好似touch mi sexy medley啲dancer著得咁少
或者Concert YY男孩像你 或者 He ...
wzx0825 發表於 2017-4-24 12:09

ON仔肯定會除衫。肌民最鐘意借頭借路除衫。

上次Jase都有
l00540 發表於 2017-4-24 15:00

上次JASE除衫係敗筆,佢實在太排骨。但,上次四子SOLO部分,最精采係JASE。 短短15分鐘,快歌,慢歌,跳舞,講野,全部都有,而且歌曲個FLOW和情緒既FLOW都好流暢。讚!

咁即係solo係OnOn
doughnut 發表於 2017-4-24 16:15

覺得兩場的SOLO會唔同,吸引D 人睇多場

識落的話,King 同 CF 就係調轉
CF 別名叫梁教授,最鍾意講大道理
反而阿 King 每次俾嘅答案先係常人諗唔 ...
星勤 發表於 2017-5-6 14:05

問:「熱狗好食嗎?」
答:「我剩係咬到包皮,未食到條腸。」

哈哈哈。

無期加場… 上次伊館都講過,結果加左日場
星勤 發表於 2017-5-11 10:30

照計應該冇得加場,估計2場(即使三面台)都未必好爆

server busy ...
有冇人入到訂票果版
cymusic 發表於 2017-5-15 09:12

我1st try已經入到喎

應該買左第一場
上次佢地紅館SHOW 撞正我做緊FYP 去唔到
今年一定要去!!!!

BTW ...
Kyle_ 發表於 2017-5-15 10:32

我都冇諗過JASE贏, 雖然我係投JASE

非常抱歉!伺服器擠塞!
唉 有一刻入到去 但到我打曬d資料想確認嘅時候又死番server ...
tom 發表於 2017-5-15 14:30

CLICK 多D 就得, 我今日求其入過去3次喎

周六 $680 已經冇晒.

咁神奇?今日預售最後一日, 系統繁忙?

買左超過20張內部飛。

其實佢地開兩場一定唔會爆。

就上次咁睇
佢地係開1場三面台都唔爆的
zxc 發表於 2017-5-23 16:26

一場三面台。最後少少跳樓飛清埋,現場係爆的,冇明顯吉位區。

佢地支持者來來去去都係呢個數,只係入屋左,同埋廣告客戶支持,廣告係有嘅。所以唱片公司會幫佢地傾奬

如果有首天梯2.0應該3場都得, 可惜D歌谷唔到大HIT, 仲要4首獨唱分散投資 ...
lemontea1069 發表於 2017-5-23 17:13

唔會再有天梯2.0架啦,因為已經冇左新鮮感。
同理,亦唔會再有無盡2.0、原來他不夠乜乜2.0。

同埋佢地始終唔係偶像派,冇乜人對佢地好激情。默默比錢支持嘅有4、5千個左右,另加廣告客戶。

忠粉lblemon又話上次有跳樓飛
究竟邊個真
fifty1205 發表於 2017-5-23 23:35

呢度有人POST 過FB有跳樓飛, 我有質疑過係咪單丁, 不過冇答案. 當晚最終亦唔覺有明顯空位區域

星勤話炒到700多亦唔奇, 因為個位可能比較靚.

冇衝突

頭先睇, 尾場 680 連單丁都已有客戶選取中, 480都顯示少量, 賣到去30,31行.

頭場 680, 480 暫時仍大量供應, 680 賣到12行, 480 賣到29行

近年無成績仲敢開多場真係好冒險
cathay1996 發表於 2017-5-24 16:52

睇你對"成績"既定義係咩咯. HIT歌,人氣的确唔算理想, 但廣告,商演唔少. 屈臣氏蒸餾水成日揾佢地做SHOW, 又海之戀廣告又地鐵廣告...一個歌手商業價值有幾多, 唱片公司最清楚. 可能唱片公司預左蝕都想開2場呢. 我地覺得冒險姐, 唱片公司覺得風險有限.

從以前佢哋係萬年最組 到而家SM成為萬年最組
佢哋人氣冇以前咁高係真噶
不過呢幾年佢哋入屋度亦都高咗好 ...
JayantL 發表於 2017-5-25 15:39

從紅館售票黎睇, 佢地街客似乎多過上次喎.

不過, 我諗賣唔晒2場3面台既.

你嘅唔夠班係指邊方面?

近十年出道嘅歌手
論知名度 論資歷
如果CAS都唔夠班紅館
咁冇幾個歌手夠班開紅 ...
JayantL 發表於 2017-5-26 02:21

近十年出道歌手,根本得數個歌手開到紅館(不論夠唔夠班)

漿
CAS
毒坤
林峰
PAKHO
RB
MR

尾場推出超側田區第9行

唔驚,仲有三四個月,慢慢黎賣
lightupmylight 發表於 2017-6-5 17:09

唔駛理D HATER 啦

3 月時第一批內部多人到要提早截單,咁算唔算反應熱烈?

而家放出黎嘅應該係信用卡 hold 多左果堆啦,信用 ...
星勤 發表於 2017-6-7 17:39

原來3月已經有第一批內部啦?

我係出左海報, 4月先至訂內部

其實我都訂左22張內部

NEWAY 而家先有得換LOL
仲有兩個星期就開SHOW
買左頭場, 諗緊睇唔睇埋第2場 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-8 00:49

第2場只餘單丁

之前仲估會有平飛
lemontea1069 發表於 2017-10-9 17:03

頭場480 賣剩最後2至3行,有平票唔奇,但相信唔會平好多咯。

頭場480 出現正台23行

頭場和尾場480 出現正台23行
lblemon 發表於 2017-10-9 17:51

嘩, 乜 AEG D位咁差架? 收32蚊優先訂, 比19,20行過份喎

收到AEG D飛
唔係對正台 坐側邊
好嬲囉

如果唔係個frd心急都唔想訂AEG
仲要俾成$32手續費 ...
masterdragon 發表於 2017-10-9 19:49

不過歌迷會上次紅館都係坐側邊

但無expect過AEG俾側邊位 以前都訂過幾次正三面台show
都係俾正面/轉彎位
況且以為CAS 唔多人訂 可以有好 ...
masterdragon 發表於 2017-10-10 17:49

咁講啦,側田區都几近台既,衰在睇唔晒個背景咯

我好耐冇在AEG 買票了, 因為之前佢比我D票都唔係咁理想, 例如中價票佢比側台28,29行咁

其實CAS 貴價票好多人都係買內部的, 我都買左超過20張,可能太多真內部票,導致AEG 票特別差

又又又又又放飛
今次係星期五300
10連都有32行

HOLD起咁多飛做乜9
hinz 發表於 2017-10-11 00:42

睇黎又係贊助hold到最後一刻。

買左20張咁犀利

同埋我都只係睇480
fanclub應該都係睇680多
masterdragon 發表於 2017-10-14 16:54

拎左飛,頭場A行,尾場7行

回復  lblemon

無知一問 係咪經fans club買先有可能買到咁前
或者咁講 前排係特登留比fanscl ...
tom 發表於 2017-10-16 20:40

fans club 通常近台側田區較前位置

fans club 買到側田位LOL green 64  
同果個kxxx 熟個啲坐 blue 55 lol
lblemon應該識人係公司某位朋友 ...
pooh1460 發表於 2017-10-16 21:34

我的connection係C人國某人. 今次個位都唔算好前, 不過係正台

伊館果次最正, 全場第一行.

會唱相對濕度喎
lemontea1069 發表於 2017-10-17 15:27

咩歌黎? 要GOOGLE 先知道係YUMIKO的歌

見到好似會唱給我愛過的男孩們,太HEHE了

嘉賓保持神秘,其中一個係有合作過既

好難估。最勁卡士果個係sammi

我反而希望係 gigi,《后會無期》值得唱一次 live
星勤 發表於 2017-10-17 16:17

不過咁樣GG 要特登練歌喎。

又難得gigi係香港~
好想jearld做番music director
艾石仔 發表於 2017-10-17 16:19

今次邊個做總監

好似何丙?
艾石仔 發表於 2017-10-17 16:24

何丙好丫

有 showoff 做嘉賓.... 希望果 part 短 d 啦
星勤 發表於 2017-10-19 13:11

8:15前暖場果種?

釗峰好似傷風,希望葯到病除

明天嘉賓應該唔係sammi就係gigi?

On狀態唔好。可能操弗身體影響狀態。明顯沙聲。

睇第一場的感覺:
1.個大芒好靚,一人一大頭,服裝色彩美麗。
2.on狀態欠佳。明顯聲沙、忘詞。釗峰傷風聲,但表現仍可喜,隻天梯吸引到全場靜心聽,冇人9叫。
3.jase king狀態良好。
4. 中間一段本土慢歌,配合大芒嘅昔日香港風貌,選曲係正嘅,特別係時間囊。但氣氛始終sad sad地,多少有啲影響之後嘅氣氛。好似大家已適應了靜靜聽歌的感覺
5. 燒烤叉係賣聲嘅組合,今次啲樂聲唔夠乾淨,唔係幾彰顯到四子聲線,後來on仔彈結他果段,四子聲線質感返晒離

林生關係,請Sammi合唱《時間之光》機會較大
l00540 發表於 2017-10-21 00:21

同埋尾場應該卡士仲勁過美麗嬅,所以我都覺得sammi機會大

其實頗多甩漏
hinz 發表於 2017-10-21 00:38

係,好多甩漏,而且好明顯

King個髮型出了事
l00540 發表於 2017-10-21 00:55

顯得塊面幾肥。不過留少少鬚,睇落幾成熟

快歌medley選曲唔得,給我愛過的男孩們都唔係精彩的快歌。咩相對濕度未聽過。犯賤又係我討厭嘅歌

翻唱冇學友冇eason,争啲咯
印象中,今晚的翻唱只有最後的歌、約定選得比較好

燕尾蝶都切合主題~~
l00540 發表於 2017-10-21 01:10

係,燕尾蝶都好!

有朋友話因爲要出dvd,所以翻唱唔可以選版權貴的歌手。都有道理。