返回列表 發帖
老實, 講入屋程度, 擁抱愛真係第一....而且旋律歌詞演唱都唔錯, 好夾.

播足兩年(應該有), 連唔睇電視既me都識唱就可見擁抱愛既傳唱度係幾咁高 (利申, 真心唔識明白了, 愛我請 ...
John 發表於 2014-4-28 18:54

TBB節目我只睇旦哥的勁歌金曲, 其餘時間一概唔睇無記, 愛回家一秒都冇睇過, 但我都識唱愛回家...第一次聽愛回家係特登轉台睇肥姐紀念音樂會, 聽一次已經有印象, 聽多2次已經識哼.

我都冇聽過明白了, 愛我請留言等

每人只限投一票會比較好, 啲fans十票都投晒畀Joey, 咁其他歌手冇得玩架喎
Pure. 發表於 2014-4-28 20:54

每人投一票,好難投喎

係會好難抉擇, 但係可以解決咗啲人投歌手而唔係投歌嘅情況
Pure. 發表於 2014-4-28 21:13

我覺得一人一票更加會出現投歌手的情況喎.

我覺得最好係變返十大
每個歌手只可入最高票果首
KennyCheng23 發表於 2014-4-28 22:10

唔得呀, 因為少左好多其它奬, 10隻唔夠分呀.

加返啲獎囉 組合獎都無
hehemamama 發表於 2014-4-28 22:35

只加一個最受歡迎組合奬的話, 個奬即係擺明加比東亞系
加三個組合金銀銅的話, 2/3 擺明比東亞系

其它唱片公司又怨聲載道架啦, 所以又要加其它奬安撫D 唱片公司...

其實去年應該要有
C AllStar / Supper / Kolor 三個要頒都可以頒得幾好睇

甚至比其他台感覺仲要更有型 ...
星勤 發表於 2014-4-28 22:59

咁啦, 其實去年取消組合奬已經好古怪了, 呢個奬已經有左好多年, 況且男女歌手都冇取消, 點解要取消組合奬先?

咁組合都算單位。上次糖兄妹件事真系得痰笑
siongguan 發表於 2014-4-28 22:54

其實糖兄妹係咪解散左? 好似成日得糖妹出黎咁既! 同埋糖兄妹對上一次隻歌係几時派台?

「如果有得揀」, 我反而贊成用現行既全票制,
因為一人投20首既情況之下會揀到好多唔係太鍾意但又認識既歌曲 ...
John 發表於 2014-4-28 23:23

完全同意你的看法, 基于與你所述相同的原因, 我也認為最多可選20首歌可以減少FANS 效應.

上年組合真係唔差, 不過將組合(多數男) 擺入歌手係唔係怕男歌手太少choice? ...
hehemamama 發表於 2014-4-29 01:27

但一般組合人氣係差過紅既男歌手, 當年BEYOND 再紅也紅不過四大天王. 所以, 將組合放入去只係睇落去好似多D 選擇咁.

根本, FUN 100% 既話, 一定係LF, 冇LF 就牙醫?

如是者,FUN 果 50% 統計應該同呢度有好大差距

先可以造就到最後果 20 首得獎
(以無造馬去計的話啦) ...
星勤 發表於 2014-4-29 10:48

tvb 系列歌手的确有班電視迷支持....fun 果班人的口味同本地整體樂迷口味明顯不同也很正常,
正如不同傳媒支持不同歌手一樣, 不同的樂迷群體也會支持不同歌手.