返回列表 發帖
Hkonlinetv係咩料

Jw贏晒,其餘女歌手頂多平手

票價太貴,似乎預左要打折

海報靚

海報amusic feel
大唔透 發表於 2016-5-31 19:32

甲音樂騎呢一點吧

Jw真咪有啲肥?唔知班女歌手入面邊個會在演唱會中有性感演出。

應該唔會欣宜。shiga機會最大。

呢間野好似係Jw公司sunnyidea有關
matthew1990 發表於 2016-5-31 20:39

咁就合理了...佢公司好有米...基本上一定要減價散飛, 公司唔介意蝕, 最緊要幫JW 做勢

JW 屋企咁有米
分分中唔收/收好少歌酬都得
matthew1990 發表於 2016-5-31 23:08

分分鐘係JW 家人包底....所以一於做大佢

而家section 1-5 二連賣到 c 行

呢種方法用喺新一代歌手上 應該比較難work
matthew1990 發表於 2016-6-30 00:01

呢種方法只適用于唱live 好得但又唔係好紅的歌手

至少而家jw 唔會被 label 為唱家班吧

但其實Aga/星夢班人 唱Live 咪重差

FYI:
Because her fanbase is mostly younger and can't aff ...
matthew1990 發表於 2016-6-30 12:42

星夢好似得 fred, alfred 開過個唱, 其實佢地2個唱live 都几穩定的, 又有外型, 呢2位live 我覺得都好過aga... curry ng 又話開音樂會, 但呢一刻未有詳情, 唔知有冇變數

球記似乎在 hifi 界好活躍宣傳, 例如某主要由hifi友組成的數字討論區aga post 都几多人發言, 而且呢度都有會員講 多阿叔買aga...睇下到時入場的會員點睇觀眾年齡組成先.

不過, 點講都好, 我覺得aga 係異數, 畢竟佢vocal 即使聽cd 都只係普通, 又唔算靚,  除左作曲才華外冇咩特別, 不得不佩服球記的 marketing

之前睇某無線節目,Fred 話要show quali 俾外國人睇
然後喺鏡頭前唱左成分鐘歌,超級難聽  同 ...
matthew1990 發表於 2016-6-30 13:16

其實覺得aga 未算係人紅.  至少仍然唔覺有代言.  你試下問冇留意本地新 歌既人, 應該冇乜人識 a.g.a, 不過好多人都應該對麥記金曲金"一"或"一加一"有印象, 正宗紅歌未紅人

另外, 雖然aga 冇一姐待遇, 但公司有花資源幫佢plug 歌谷歌, 佢d 派台成績係見得人架.  如果要捧紅佢, 公司要突出佢既個人魅力先得.  例如毒坤既超貼地, phil 既親切上進青年形象咁.

其實球記捧人仍然有一定實力, 之前 r&k 頭2隻碟都賣得唔差, 只係後來主力揾人仔, 唔再在香港谷佢地而已.  

再遠d, 捧美之上二線其實都唔易, 因為美之外型完全唔得.

咁佢又真係冇乜負面新聞同有才華既
但感覺上佢連其他新聞都冇乜  ...
matthew1990 發表於 2016-6-30 14:00

冇錯, 唯一有印象的新聞就係家姐病逝

美煎入球記後至少有與美霏不和既新聞

照而家睇 靠網絡marketing起家既歌手(坤 JW Shiga) 售票情況輸左比好少玩social media既Aga ...
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:05

jw shiga 毫無疑問係輸比aga

毒坤未必輸比aga, 估計毒坤開2場麥花臣都好快賣晒, aga 開紅館亦都會滯滯地.

唔係講銷售數字 係講人氣轉化成真金白銀既能力

坤已經算係呢類歌手頂峰位置 但都係開一場唔算暢銷  ...
HOTMAN 發表於 2016-7-22 15:31

咁講法的話, 十分同意.

原本 咖喱, 欣宜都話開騷, 睇黎會縮沙?

唔係不和 我記得當時好似係話阿公覺得o個陣嘅JW唔配同佢合唱
JayantL 發表於 2016-8-31 23:56

可能JW 而家多左hit歌, 阿公覺得JW有資格同佢合唱.

佢地一直計數都唔差,冇理由會計漏左開 show 開 weekday 呢個選擇。
所以我會傾向相信,佢地心目中嘅 targe ...
Bluejays 發表於 2016-8-31 12:13

幾有道理!