返回列表 發帖
一直想睇 比你地講到唔係好想睇
星期五開始搵飛 比你地講到咁 梗係狂搵劈價飛
尋晚臨時臨急買左24/6 嘅連位 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-24 08:30

Row 1不是第一行。

堅料 頭先行樓下唱片鋪唔見bold and beautiful 跟住問店員話已經賣哂 聽日先返貨

Prologue 就賣 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-24 19:42

我頭先去cd 倉買,counter已無晒,店員從架上拎比我。只餘3、4隻

唔知今晚有冇錄影呢?

Gin Lee真係好勁
今次ep分分鐘賣得好過beGin
John 發表於 2018-6-24 22:22

應該唔會好賣過begin

側田!
TheOcean 發表於 2018-6-24 23:02

果然側田!正

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

有D人真係住得偏遠或者好早要起身返工, 即使几ENJOY 都要早走
同埋尾場真係賣得差, 拎平飛/贈票既又唔係咁識D歌, 即使覺得佢唱得好好都唔會留到最尾一刻人迫迫離場.

呢一代歌手開2場三面台就係咁情況, 香港人的支持係要長時間積累返黎, 強如美軒都要今年先至真正開始收成.

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

煎煎勁D

不過早早都好好.

現役本地女歌手, 相信只有漿有機會勁過煎

佢地2個都係搵Christine Samson學唱歌,
以我所知,
容祖兒係勤力型,死練爛練,練到現場好穩定
李幸倪係 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:25

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人好多, 漿的情況也是一樣.

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底?

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 14:02

哦~~
係呢, 點解昨晚唔自彈自唱? 留返下次紅館?

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸
Garfield 發表於 2018-6-25 14:03

仲以為揾佢地做嘉賓添

最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝 ...
loowee 發表於 2018-6-25 14:38

我睇欣宜都係咁, 去到最尾一首歌之前, 所有ARTIST,工作人員 之類全部返入後台, 相信係部分工作人員等歌手返後台後有野做要准備, 其餘人士就在後台迎接歌手完騷同埋快D 排隊同歌手合照

唔係落歌手面咯

覺得佢性格唔太social
除非佢d friend陪佢食laksa
John 發表於 2018-6-25 22:12

佢都話自己好宅

祖祖只係一個為唱而唱既歌星, 永不配“藝人”呢個稱號.
hdfb 發表於 2018-6-26 01:45

雖然我唔係祖粉, 但覺得祖祖十分專業, 歌,舞都好有心機練好, 絶對稱得上ARTIST

有好多佬fans,同一般天后多hehe fans唔同
cathay1996 發表於 2018-6-26 01:47

你又知D 佬唔係hehe?

今次Gin Lee成功吸納新粉
又一次死唔去 可以繼續玩落去
John 發表於 2018-6-26 03:43

即使一般人都知佢唱得, 但係當佢地第一次坐喺現場聽佢唱歌果時, 好多都會不其然比掌聲.

其實好多上一代都知道有Gin Lee呢個人
我姑姐移左民唔聽香港歌,有次同佢講起樂壇好黑暗好多潛規則,佢 ...
John 發表於 2018-6-26 03:53

同意, 平時冇聽本地歌既中年人, 都几多認得GIN LEE, 知佢唱得

你老細竟然覺得GIN LEE 2年前紅過而家?

反而覺得時機幾好
又可以儲下歌
同埋如果雙雙時上 真係覺得快左少少

聽返今次Falling live
再聽 ...
John 發表於 2018-6-26 13:47

CD版明顯幼嫩好多 又多鄉音 其實唱得唔太好
而家揮灑自如好多---------------->X2

加上BMA 歌錄音質素唔得, 比較濛

其實今次情況有少少似關心妍第一次紅館(當然家姐d歌hit好多)
又系賣唱功,又系唱片公司短時間內夾硬推佢開 ...
loowee 發表於 2018-6-26 14:07

唔覺關家姐D歌好HIT, 至少呢一刻我哼唔到任何佢既歌的旋律

點會棄煎
帥小寶` 發表於 2018-6-26 14:09

睇得CM 多既人先會覺得球記會棄煎

老實, 預期球記年年都好似BEGIN咁燒錢係不切實際.

再講, 球記首年的投資的确幫佢造到個勢, 加入球記後代言一個接一個, 碟又相對地賣得, 本地樂壇討論區都經常出現GIN LEE(雖然部分帖係HATER 開/推)

其實今次開兩場預左滯銷, 不過冇諗過跳樓得咁緊要. 然而, 這樣同時又造就網民輿論力量, 有人為美煎抱不平, 加上事實上美煎的表現确實係一流, 球記管理層肯定見到聽到.

今次真係有好口碑, 呢點好重要. 球記冇新力軍, 唔會放棄呢個實力唱將, 除非出現更PROMISING 既新世代歌手.

反而覺得美煎滯銷唔知對AGA 開紅館有冇影响, 因為美煎和AGA 專輯銷量相若, 估計開紅館銷量亦唔會相差得遠, AGA D歌收聽率比美煎略高, 但吃虧在演唱較弱, 上次開完麥花臣亦唔覺聲勢更好. 如果連實力派美煎都支持唔到2場紅館, 咁AGA 應該更難.

你認為當年關家姐歌唔太Hit?反而gin很堅強好hit?你太年輕了
bigmag 發表於 2018-6-26 14:29

我唔係太年輕, 我係太老.

環球簽左兩位最有潛力既女歌手: Aga Gin
應該唔會肯放一個出去
只係唔知道會唔會轉捧Aga ...
Nathan 發表於 2018-6-26 14:30

AGA 值得增加資源一試! 但唔夠GIN 靠得住

情況似JASON和PHIL 相比, 始終JASON 係睇高一線

關家姐頭兩隻碟已經hit過晒gin lee所有歌
當年k場啲女邊個未唱過你有心?
littlek 發表於 2018-6-26 14:32

真正唔識"你有心", 但我識"戀愛大過天", "士多啤梨蘋果橙"

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城大事, 夕陽無限好, SHALL WE TALK 果D咯....

可能揾美煎試水温呢,試完叫aga練好唱功先好開
bigmag 發表於 2018-6-26 14:43

咁AGA 都有做野, 而家一加一唱到晒所有高音的

個個新世代開紅館都滯銷,2008年後無一個上到大場面
bigmag 發表於 2018-6-26 14:47

宇宙漿

你唔好玩啦,自己唔識就話人唔hit
littlek 發表於 2018-6-26 14:53

咁我真係唔識嘛.

真係唔夠我的驕傲果D 人人都識嘛

你唔好玩啦,自己唔識就話人唔hit
吹棒gin lee都唔洗踩關家姐嘅
事實上人哋真係多hit歌,只係個人沉咋 ...
littlek 發表於 2018-6-26 14:53

認真, 唔係有心踩關家姐, 當年我唔會主動聽歌, 如有冒犯, 請見諒.

雖然我聽開GIN,但我覺得Aga銷情應該唔差,
以我所知,Aga係珠三角一帶有人氣,所以佢開紅館會有大陸人票源 ...
Garfield 發表於 2018-6-26 14:57

你覺得AGA 開2場三面台紅館而唔駛減價?

我唔敢講, 到時自有分曉, 我信AGA 都會開到, 唔知銷情如何而已

callstar 勉強賣到兩場
lemontea1069 發表於 2018-6-26 15:02

呢個同意, 而且氣氛一流
不過係因為有休團加持,先勉強賣到兩場.

我諗SM 都至少賣到2場, 佢地叫座力強過燒烤叉

你原本個comment系回覆緊我話關心妍歌當年hit過Gin Lee,同佢d歌有冇我的驕傲咁hit有咩關係?
你有心,我 ...
loowee 發表於 2018-6-26 15:05

我當年已經唔後生. 我與同齡朋友唱K, 佢地係唱容祖, EASON, 千嬅, HOCC 之類, 冇人唱關家姐, 所以我唔識關家姐D歌.

重申, 無心踩關家姐. 如有冒犯, 再次致歉.

睇sm賣碟頂多同gin一様2場
bigmag 發表於 2018-6-26 15:08

SM 人氣應該高過煎, 而且演唱會應該會好熱血, 有D人唔買碟但鍾意現場氣氛

上次SM 會展2場, 都爆到, 1場會展好似都有5,6千個位.

其實我覺得Supper Moment分分鐘做到4場,而且系會炒價,大家太睇少佢聽眾個pool,雖然我好憎佢地d歌 ...
loowee 發表於 2018-6-26 15:22

我都好想知, 就快揭盅

Gin Lee當年係BMA出道已經有人話佢似關心妍
(其實有部分歌唱腔又真係有少少似) ...
John 發表於 2018-6-26 16:03

關心妍仲要靚過美煎...雖然美煎都靚

有D 野真係要睇際遇

gin轉化力麻麻,欣宜大家當左佢演員,反而jw演唱會真係有好口碑,係「娛樂」到大家,無人質疑gin唱功,只 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:08

欣宜衰在肥, 原罪黎! 有班人真係介意睇大肥婆唱歌既.

我想知邊個唔靠tvb開到4場,際遇係唔好得罪tvb
bigmag 發表於 2018-6-26 16:11

呢個好同意, TVB 始終係重要平台

周柏豪,JASON兩位既紅館處男SHOW, 我覺得應該賣到4場(如果開4場的話) 算唔算唔駛靠TVB ?

算係咁
上網點擊率 好多都免費 就算串流平台都同免費冇乜分別 只係紙上人氣
真金白銀先見真章

最明顯係 ...
John 發表於 2018-6-26 16:11

用連詩雅, DJ 做比較好有力

覺得球記揀人都係有一手, 雖然人氣爆發力不如華納, 但轉化真金白銀的能力的确唔錯, 而且比較高持續性

擁抱愛果期要開,唔係肥問題,係唔勤力,演唱會又唔肯唱,揾鬼睇,聽唱功欣宜不差過gin,娛樂性又高,但揀歌 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:20

擁抱愛果期係星X 年代吧? 無記唔會投資搞呢D

擁抱愛果期要開,唔係肥問題,係唔勤力,演唱會又唔肯唱,揾鬼睇,聽唱功欣宜不差過gin,娛樂性又高,但揀歌 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:20

欣宜唱功已經足夠好, 但整體上未到煎水平. 兩位的紅館騷我都有去睇.

會展8000
joshua 發表於 2018-6-26 16:39

如果8000既話, 上次2場已經爆到啦, 今次紅館肯定不只2場

同意
一開波就紅館,保住新鮮感
John 發表於 2018-6-26 16:45

軒仔當年都好似係一開波就紅館,當年有酷愛爆HIT

小明今年又唔開,下場只會好似欣宜一樣
gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:54

小明生完仲要湊仔, 明年或後年出返黎都唔知咩世界啦. 而且年紀又唔細.  今年AGA, MAG 氣勢都上緊.

煎而家做既野係盡量睇晒IG 所有留言, 人人都點個讚, 然後同家人去泰國着BIKINI, 飲飲食食. 我想留言叫佢唔好肥返.

食住個勢狂谷airplay搶女金
John 發表於 2018-6-26 17:10

下半年繼續國語碟既話, 百分百三甲不入.

係,張敬軒個陣係上得好快
酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級 ...
John 發表於 2018-6-26 17:12

同意你的看法.

所以我唔明點解成日有人插啲新一代歌手(eg. JW Joyce等等)唔夠班 唔夠hit歌上紅館
有老細唔理票房 俾機會 ...
JayantL 發表於 2018-6-26 17:46

D人成日用二三十年前既標准去睇而家樂壇。不切實際咯。

好想好想Gin拎到首金曲正式上位

不過想像唔到做邊類型金曲可以hit到
係K歌痛愛可惜我是水瓶座,定係囍帖街 ...
Garfield 發表於 2018-6-26 19:29

一定要k歌先有機會big hit。

發覺冇咩人講chair dance 除左性感同意態撩人外 其實真係跳得好 好多好細緻既move都做到 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-26 20:01

美煎在演唱會中,風情萬種呀
開始覺得呢種風情就係球記比佢嘅image
所以美煎一定唔可以肥返

聽Gin Lee的歌迷主要每次都真金白銀買專輯,造成環球覺得佢有一定叫座力,和其他女歌手不同主打網上單曲, ...
TheOcean 發表於 2018-6-26 20:12

識個中佬網友,對於而家啲歌手,佢只會買李幸倪啲碟,但唔會聽concert,因為要睇細路。帶埋細路去的話,一來總消費太貴,二來細路必定阻住聽歌。後來有平飛,佢老婆飛甩佢同親戚睇,中佬繼續留家睇細路

唔好呀 唔想佢行呢種路線
HOTMAN 發表於 2018-6-26 23:30

球記成日用風吹起美煎頭髮,由live in the moment 開始...而且隻碟啲歌都暗暗有啲風情feel。我就幾鍾意呢種風韻

希望簽埋家姐 頂aga個位
HOTMAN 發表於 2018-6-26 23:30

Aga sell 嘅係創作力,唔係唱。

Gin Lee最靚係bma初期,好girlfriendable
Garfield 發表於 2018-6-27 00:27

得呢張相靚咋

美煎要控制到體重先會靚。
加入球記後太肥,只可以着娘衫,冇得型。