返回列表 發帖
有冇人知邊張信用卡訂購?

訂$280
rubylovessss 發表於 2014-4-17 22:17

我都係諗住訂$280, 中價票都$480, 感覺實在太貴了, $380 就差唔多

除非得一個歌手唱....ERIC KWOK而家除左一首好聽,其他真係....唔想聽
rubylovessss 發表於 2014-4-17 22:30

我06年先聽返歌, 佢06年前作果D 歌, 例如GIGI 的歌, 我諗我好多都唔識...

gujuji 發表於 2014-4-18 00:35

海報有EASON呀!

有GIN LEE, 太好啦~~~~

中銀信用卡
remus 發表於 2014-4-18 01:27

多謝通知...我有中銀呀...不過海報有EASON, 我驚好難買飛...

非常老實:零!
Ki 發表於 2014-4-18 19:48

同意你的看法  號召力零, 但好過負分既...伍樂城twins 杜汶澤負號召力...

初初睇海報, 我以為係E面, 講真E面號召力高過娘炳...

如果系e面,隔離果位都唔會系gigi啦
阿mark 發表於 2014-4-18 22:39

係喎....已經忘了佢地曾經係一對

回復 169# hoic1102

美孖對我黎講係負號召力。唔係我果個年代。唔識佢地啲歌。

小朋友?
Tonlo 發表於 2014-4-19 13:39

調返轉, 老野.  美孖出道果時, 已經大學畢業一段時間了.

其實呢幾年樂壇衰落成甘,我覺得環球唱片都好大責任噶
阿mark 發表於 2014-4-23 23:55

都有D 同意的

點解吖MAG唔出席演唱會嘅?
會曬第一隻派臺歌《洗澡》系Eric做嘅
sunshine 發表於 2014-4-28 19:38

海報個LIST 未齊人的...

估唔到係加17號喎! 好啊, 我買左19號飛, 有望是尾場了

其實系咪宜家太多人開作品展導致一啲游離fans多的歌手無得加場?
windyiiyy 發表於 2014-5-2 12:31

我覺得今年紅館 開騷陣容好勁, 由跨年的美祖, 經蘇打綠, 五月天, cas, ivana, 伍樂城, 明哥, 草蜢, 慧嫻, eric kwok, 古巨基, 軒仔, 孫燕姿, 到年尾sammi 跨年.... 太多騷想睇, 年輕樂迷budget 有限, 所以游離fans 多的歌手的确會頗受影響.

成日都唔同咭, 點可以張張都齊曬
不過之後可以申請定嘅~
HGG 發表於 2014-5-2 23:07

東亞系歌手的演唱會都几多係東亞信用卡, 呢張卡樂迷必備.

另外就係中銀, 建行, 工行都比較多演唱會優先訂票

上次56x 渣打就玩死左
HGG 發表於 2014-5-3 01:20

渣打都應該唔難揾家人朋友代買既...上次燒烤叉用工行卡就真係有點兒難度, 最衰係知道用咩卡優先訂票時, 已經趕唔切出卡.

所以而家好出定先了, 錯過今次好過錯過下次

不過, 說真優先訂飛啲位越黎越後就真..... ...
HGG 發表於 2014-5-3 12:25

同意優先訂飛D 位越來越後...即使好早訂都冇字母行....

不過, 如果等公售的話, 成日都只係買到側台, 側過側田.  因為好賣的SHOW, 正台比晒優先訂票

艾石仔 發表於 2014-5-9 10:21

d 公售位分到好散好濕碎

尾場貴飛已經完售

所有場數的山頂位已經完售

10幾分鐘3場280 full,癡線= =
我媽都買唔到飛,又係d排隊黨!
tungbilly 發表於 2014-5-9 10:30

好少炒貴飛的

不過佢貴飛好少

我排第二都冇280
simhk 發表於 2014-5-9 11:27

排第二都冇280? 咁又好奇怪喎

第一次上城網買票,2張280單丁位,隔開好幾段..
microka 發表於 2014-5-10 13:51

買到單丁位已經好叻

回復  lblemon

内地做東亞信用卡單純儲蓄唔得,要我哋開一個理財戶口,丟50000做基金理財,半年後可 ...
windyiiyy 發表於 2014-5-19 03:17

要求好高啊

回復  lblemon

中資國有四大銀行就方便少少。不過都系啲細行仔出得方便啲,10-20天到手,such as 深 ...
windyiiyy 發表於 2014-5-19 12:47

方便內地人直接購票, 係必然會出現既事

香港聽歌人唔夠, 支持唔到蓬勃的本地樂壇, 唉

收到信用卡優先訂購的票了

@郭偉亮EricKwok   For those who can't make it to my concert, I'm sorr, but there will be no DVD. Lik ...
remus 發表於 2014-7-3 16:44

竟然冇dvd? 應該會几好買架喎, 點解唔出?

可能汲取LIFE教訓
pop 發表於 2014-7-3 23:24

點解其它唱片公司冇呢個問題, 只係球記先係咁

華麗蟹后 搵人代唱?
美祖唔去
rubylovessss 發表於 2014-7-15 13:57

揾gin lee 代唱?

JF.com 有人講過 我記得 king jer 仲有講過美祖唔去係咪想避開肥陳
賴爽 發表於 2014-7-16 10:31

點解?

不過前几年見佢地有時頂咀, 一姐都有少少嬲咁款

一姐不嬲都易嬲架啦, 佛都有火正是如此
lemontea1069 發表於 2014-7-17 14:01

嬲肥迅把聲同佢愛郎太似?

其實JAN每次幫人度既橋 或者 做美指 都係完全唔吸引,甚至爛……

由WYMAN開始帶起 作品展,
但經過MARK LU ...
samson712 發表於 2014-7-18 23:25

下一個係林夕先有信心睇

=__= yy唱得好恐怖
rubylovessss 發表於 2014-7-20 09:37

全場最差奬, 遙遙領先

有無人有錄留不低?
好想知霏姐唱成點......
有無人係現場有聽..講下佢表現? ...
RROYs 發表於 2014-7-20 16:02

我睇最後一場, 歌后打頭陣, 第一句几粒音都走晒咁滯, 之後表現算是平穩

係幾有創意but好曬時間
rubylovessss 發表於 2014-7-20 17:44

吹水時間過長

其實concept好有創意
不過製作公司攪到好似勁爆頒獎禮咁
唔怪得比軟硬串

p.s.歌唱比賽環節最差 ...
l00540 發表於 2014-7-20 19:09

個頒奬禮搞到只係比人"玩野"既感覺, 唔係咁認真, prefer佢講下同創作果隻歌/同歌手合作既野仲有意義

送禮物果度, 大部分都好無聊...

唔知點解D 作品展咁鍾意吹水
吹到上太空都未唱下首歌
hkay 發表於 2014-7-20 19:11

yy concert 最好, yy 吹水的頻率, 長度, 內容都很合適, 每一part都係歌接歌, 聲效好, 道具靚, 整體比人充滿友情和制作認真的感覺.

頗欣賞eric kwok能夠頗大程度上參與個show, 又唱歌又跳舞, 表現也算不錯.