返回列表 發帖
終於爆咗一埸,開show前應該賣得晒三場嘅
1+1
effy 發表於 2017-1-3 00:52

我覺得都係 1+1 =2, 軒仔今年人氣下跌了一點, 青春常駐後冇真正big hits, 佢單飛開紅館都未必爆到3.5場 (美之叫座力大約是半場四面台多D)

美之推出女版酷愛

美之好鍾意酷愛

2plugs都翻唱晒⋯
l00540 發表於 2017-1-24 13:24

未聽美之呢隻酷愛, 但係美之隻表參道做得比原版好, 美之唱迷幻風格真係幾得

仲有一個月, 點解又唔派歌又冇乜宣傳做下勢咁既........
hehe 發表於 2017-1-19 16:34

出現美之版"酷愛"

第一日留意佢哋啊?
兩個出曬名又懶又hea噶啦
JayantL 發表於 2017-1-19 19:47

係咩?

軒仔懶而唔HEA(有心做會做得好好)

剛剛登入城市電腦售票網

16/2: 680/300售罄,最多chok到11連位,集中係轉角位,480連位最前33行,但對正台 ...
John 發表於 2017-1-24 18:09

17,19 號好似已經冇晒 680, 300, 所有單丁都係 480?

係呀
John 發表於 2017-1-25 13:59

咁樣係算賣得好啦, 唔係秒殺之嘛.  起碼後知後覺的觀眾仍可買到正價票

星期六日先睇,睇左大家評語,我都覺得失望,冇crossover就唔好一齊開紅館啦

而且個騷好早之前已經售票,有咁多時間都唔計劃好。。。唔怪得之一直唔覺佢地夾時間排練

暫別一陣都好,自從青春常駐之後,覺得佢在事業上有啲迷失

好慘,昨日腸胃炎,床都起唔到,被迫浪費左張飛

今日好返8成,好彩買埋尾場咋

音樂上crossover唔多,合唱都係一般合唱,冇軒仔上次演唱會合唱嘅火花。

不過美之把聲好入咪,控制得相當唔錯,唱、跳都好,比美軒搶鏡。

聲效好,尤其是冇用絃樂都做到唔錯嘅音效

最大敗筆係選左幾隻膠歌,令個騷格調下降

rundown 冇變 唯一改動係好時辰換下次愛你
冇人嗌 所以冇第二次 encore
just11256 發表於 2017-2-20 00:26

一唱完已秒速開大燈

開一場三面台應該爆啩?
最多美之接多幾部戲填數
JayantL 發表於 2017-2-20 00:27

上次鑽石台賣剩一兩行,真三面台應該ok

但咁樣budget真係好少咯,制作難好

不過,如果影壇又有新成就嘅話,可能fight到

睇完好掛住上次菀之論
頭先聽到美之話冇咩歌迷真係心都up曬之後美之帶住嗰種鬱鬱寡歡既情緒 ...
stephybest 發表於 2017-2-20 00:42

我最鍾意係我來自火星演唱會。最靚的聲線,最好的control,難再。

其實美之啲歌係好襟聽,經得起時間考驗

紅館如果唔開兩場或以上既話九成都會蝕本
場租人力物力乜都係錢
佢開得既話一定請唔少樂手演奏
再講如果 ...
hehe 發表於 2017-2-20 01:18

上次菀之論已經冇揾大量樂手了

懷疑歌迷會預先知道有冇second encore,明知冇,就走咯

事實上,昨晚2位歌手降落台之後,肯定30秒內已經開大燈。

美之在演唱會的表現好搶鏡,度身訂做的sennheiser咪令佢把聲厚左好多

Joey x Hacken,美千上個演唱會尾場開大燈都試過出番黎啦
無人有叫Encore既衝動,個個趕番歸咁,出 ...
Wing1211 發表於 2017-2-20 15:03

美祖, 克勤,美千 咁大冧把,想出黎就出黎啦, 美軒美之未到呢個可以自己話事既級數呢

燒烤叉澳門演唱會,全場人唔肯走,兼大叫“唔走,唔走”,最終10分鐘後阿拔上台話演唱會真係完左啦,唔會再安哥

對王菀之出新專輯已死心

I am wondering whether 美之 and Eric So are planning to have babies. ...
boy4dudes 發表於 2017-2-20 15:31

自從水百合之後,美之演唱會係不設嘉賓

美之都差唔多時候生仔,生完肯肯定成座山咁

不過,唔係太覺得美之鍾意細路,佢老公亦未必鍾意細路

有人話有準備到歌(唔係多,得兩、三首)
另外有人話軒仔問FC啲人點解咁快走 ...
Ki 發表於 2017-2-20 16:49

哦,咁真係fc唔嗌安哥有影響喎

預左安哥唔該同fc單聲,呢啲野要有人帶頭