返回列表 發帖

ED's KIDS Choice #23
YouTube點擊率高過fifi kary呢啲七線歌手N倍 唔洗過數都攞到冠軍啦 <3
RK LW  WK SONG          SINGER  TREND      
01 02 03  Sugar Baby          FFx  02>02>01
02 ne 01  踩踩踩         玖月奇跡  02
03 01 03  夢行者         Royal Ho  03>01>03
04 05 03  興趣班           鄭融  06>05>04
05 06 02  陽光點的歌        吳業坤  06>05
06 03 02  飛行指引         樂卓奇  03>06
07 ne 01  小俠           王菀之  07
08 08 03  翩翩起舞         李紫昕  01>08>08
09 10 02  他爸的我         老爺占  10>09
10 09 02  老爺會          老爺占  09>10

OUT So Fa Mi Re Do(SiS樂印姊妹) / 長大就是這樣(KillerSoap) /
冠軍歌 衍生你的兒科專家 / 衍生你的兒科專家 / 飄紅 / Don't Beat The Kids / 弟子規·頌品德 / 華麗轉身 / 華麗轉身 /
    相逢何必曾BIG MAC / 知己 / 次世代 / 無條件 / 點止冰冰 / 銀河 / Candy Ball / 本身的用處 / Light of the World /
    妖怪體操第一 / 月光淒淒 / Greatest Love of All / Story / 翩翩起舞 / 夢行者 / Sugar Baby /

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ED's Choice Billboard [WK41 - 冠軍歌預告]
「必要的沉默」

ED's Choice Billboard Award 2015
最受歡迎歌曲 自選入圍歌曲活動

本週競猜問題ssS :
1) WK41的冠軍歌是…     (A) 挾持 (B) 思城 (C) 沉默的對話
2) WK41的新上榜歌曲數目為… (A) 5首  (B) 6首   (C) 7首
*得獎者需兩題全中~
活動詳情請留意 : http://bit.ly/1LTl00e
所有得獎者請於活動完結前兌換獎品喲,否則作放棄論^^
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ED's Alternative Choice [本週美LIVE推介]
舞女 / 汪明荃 @ Sunday靚聲王(27.09.2015)
點評 * 阿姐又再次表現華麗轉身同埋新絕技 華麗fing水髮 <3
   * 阿姐再次啟動縱波橫波轉換系統,讓世界豔羨
   * 阿姐不忘用汪政協嘅身份以閩南話演唱,促進兩岸融合嘎~
   * 其實呢個環節係咪俾明荃之友會sponsor
   * 華麗評級指數  ❤❤❤❤❤ [滿分為5個]

第41冠軍歌小故事:
故事內容實屬虛構。如有雷同,閣下自理。

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
seeseetv 發表於 2015-10-4 00:08

第三次鎚命書
CBM 第 302 期  2015 第 41 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 00:00

祖絲 1wk

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-10-4 00:10

相愛很難 / 紙牌屋
* 說好的速上黃昏呢 ??!!
* KONTINUE 向 LIZA 致敬
* 會長好盡責啊
616.1314 發表於 2015-10-4 00:15

唔記得咗
1.A 2.B
  Liza姐係咪要開始為年尾頒獎禮做勢
kevinlai1621 發表於 2015-10-4 00:12
起點‧終站 !!!

1B 2A
踩踩踩 玖月奇跡  之前難得開 TV , 一開就見到 Lisa 唱呢首  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 00:15

多謝支持
liza年尾冇獎攞唔係路
chan 我掛住上你呢首 唔記得上黃昏點唱機 希望祖粉唔好打臉

Wonders Music Recommendation 期間限定 估榜遊戲 - 第四彈

本週 Week 41 (10/10/2015)  冠軍作品?

獎品: ...
Wonders 發表於 2015-10-4 00:00

啲大熱門俾人揀晒
買冷門 一萬小時 速冠嘎

Jason's Playlist 2015

2015年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 家明 / 戰勝自己 / 你的男人 / 靈魂相認 / 小白 / Thr ...
JasOh103 發表於 2015-10-4 00:27

1D 2C
冠亞嗰2首走勢美到呢

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-10-4 00:01

又估中
身為愛匡力都只係熱播25次咁少

我揀坤哥out bye~

做咩 8 首隔離有個  , 其他估錯嗰 D 無呢個  !!!

我想改 1A 2A  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 11:18

一日未出榜仲有得改
but仲未有人中晒

RK LW AP SONGS    SINGERS
01 10 27 挾持      RubberBand
02 17 25 戀愛為何物   李克勤 ft ...
RVHOCPC 發表於 2015-10-5 22:03

ffx攻陷噴榜
同週冠sugar baby嘎
黎緊成個星期冇電腦用....

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everyt ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 21:53

上榜5wk之後已經係上榜9wk嘅歌
好大個斷層

B T W, 估 B 噶

~~~~~ 提早開估 ~~~~~

WK40問題 : WK40 新上榜既6首歌曲當中,有幾多首會係1wk命?
A.0
B.1
C.2
D.3
E.4
...
mamakin 發表於 2015-10-6 22:46

chimagun
me連中咗幾多個估榜

下wk估A
出口術先 如果我揀Jude妹wk42第三 咁我又中硬

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說再見的對象 / 最好的債 / 最好的債[2] / 小人物 / 落俗 / 念念不忘 / 粉紅解密 / 篋神 / / Do What You Want / Let's Keep This Tonight / 快樂很慢 / 你瘦夠了嗎? / 煩擾中起舞 / 時間靜止器 / 新一天 / 飄紅 / 回眸一笑 / 為何要我愛上你 / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / 瑕疵 / 哲學家 / 上次講到 / 小手術 / 幸福之歌 / 逾越生死 / 別來無恙 / 別來無恙[2] / 本身的用處 / 你讓我飛 / 起點‧終站 / 格拉斯哥流浪 / 小小宇宙 / 思城 /

本週冠軍歌 思城 - 胡琳
作曲:胡琳 | 作詞:方皓玟 | 編曲:Terry Chan | 監製:Terry Chan

一封給香港的情書,遠離五光十色的煩擾
寧靜中尋獲一絲美好,方可望見我城的美

「城中密集花邊故事 人口每日奔馳
 長街永未熄燈照亮我思」

「綿羊終走出歧途 逃離紛擾的俗套
 寧靜裡 再打掃
 就讓塵垢逐出頭腦 明瞭看著你多麼好」

ED's Choice Billboard [WK41]
新上榜歌曲數目:7 // 重新上榜歌曲數目:0
RK LW  WK SONG       SINGER      TREND             

01 16 08  思城       胡琳[1]      13>11>17>09>12>08>16>01
02 06 07  沉默的對話    鍾舒漫       18>13>07>14>07>06>02
03 ne 01  一萬小時     宇宙人       03
04 05 06  我們都不是無辜的 周國賢       10>06>06>05>05>04
05 09 07  那一個我     薛凱琪       05>08>03>07>04>09>05
06 13 03  雷克雅未克    麥浚龍[2]ft.周國賢 13>13>06
07 04 06  挾持       RubberBand    16>10>15>06>04>07
08 12 03  大了一歲     連詩雅[2]     09>12>08
09 ne 01  小幸運      田馥甄       09

10 07 04  東西南北     Kolor       13>14>07>10        

11 08 02  廿九歲的遺書   盧凱彤       08>11
12 ne 01  哭乾了眼淚    方皓玟       12
13 ne 01  小俠       王菀之[2]     13
14 15 03  航拍       陳柏宇[3]     11>15>14

15 17 03  人生馬拉松    陳奕迅[1]     16>17>15
16 20 02  密室謀殺事件   JUDE[1]       20>16
17 ne 01  最幸福的眼淚   吳雨霏[2]     17
18 ne 01  孤獨先生     Supper Moment[2] 18
19 ne 01  十萬個如果    movin'       19
20 14 05  金剛圈      林欣彤[1]     15>10>15>14>20

OUT
小小宇宙 // Yukilovey // 18>10>09>11>12>04>10>01
碼頭的辛酸 // Blaster // 20>16>12>02
突然好想你 // 徐佳瑩 // 03
So Fa Mi Re Do // SiS樂印姊妹 // 20>19>10
航道 // 陳慧敏 // 20>11
孤單的貝多芬 // 葉巧琳 // 19>17>18
你死我活 // J.Arie // 19

HIGHLIGHTS
本週精選 小幸運 - 田馥甄 / 航拍 - 陳柏宇 / 金剛圈 - 林欣彤
上榜預告 一拍即愛 - Super Girls

有獎競猜遊戲 結果公佈
1) WK41的冠軍歌是…     (A) 挾持 (B) 思城 (C) 沉默的對話
2) WK41的新上榜歌曲數目為… (A) 5首  (B) 6首   (C) 7首
恭喜 nicholashin & Wonders 估中喲~
請瀏覽以下連結並選擇一首歌曲入圍 : http://bit.ly/1LTl00e
所有得獎者請於活動完結前兌換獎品喲,否則作放棄論^^

ED's Choice Billboard Award 2014 RECAP 。每星期回顧一首2014十大作品
年度十大歌曲 : 第十位 留不低 - 吳雨霏
「她怎麼吸引你,總喜歡將我作類比,投入與我發展你也靠演技」
噢…
原來他不夠愛我…

e會員係咪偷睇過d答案, 答咩中咩
kevinlai1621 發表於 2015-10-7 07:39

只怪我太有實力
lala都一week命

sfmrd 咁早out
kevinlai1621 發表於 2015-10-7 07:41

已預告極噴走勢
個榜好塞 比個名份首歌算啦
sfmrd 我麻麻哋。。。
原來必要的沉默係咁樣  早知唔轉啦
一萬小時 超高位上
點解金剛圈跌到咁都有精 ...
chanchan0909 發表於 2015-10-7 07:59

精選都係益多2分比佢姐
同埋下wk多數都會升返上去
又中  
超勁重搥一萬小時無冠
nicholashin 發表於 2015-10-7 09:49

可能同lala同一命運呢

預告下先:
呢位歌手唔知點解可以仲出到歌,今次又學人出三部曲,如果之後真係收皮,都算比過一個冠軍你吖{ ...
RVHOCPC 發表於 2015-10-9 17:19

幾驚你唔冠maggie姐呀

其實係講緊你還有我
RVHOCPC 發表於 2015-10-9 20:07

好明顯呢個界別嘅一線係maggie姐囉
唔畀面 冠埋啲二打六 嬲嘎

林熹瞳 not 二打六

憑著身兼監製、自編自演的電影「我們停戰吧!The Merger」於「印度諾伊達國 ...
chanchan0909 發表於 2015-10-9 20:23

咁林小姐都係返去拍戲算啦

maggie由草莓音樂節演唱嘅甜蜜蜜到而家都冇失過手
希望R榜主可以俾個quota冠咗佢

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最好的債/幾次/靈 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-10 00:03

關心妍開了一間銀行? 高位new
1A 2C

Wonders Music Recommendation 2015 Week 41

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-10-4 00:00

終於估錯榜啦
希望美膠可以髮力到十大高位