返回列表 發帖
致少年時代xN
勢不兩立
紙筆墨
弗洛蒙
沒有花收的日子
自首

霏妹
《state of mind》全碟
《across》全碟
連小姐
《Come On》loop^infinity^infinity次

MagBB《MOOOOODYME》全碟
入面首《安全地帶》無限loop

豔羨 lyric video version
豔羨 MV version
豔羨 七色尾疤 live version

無限次
I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

因為taylor swift係外國shiga?
blank space好聽d囉
nicholashin 發表於 2014-12-4 00:11

shake it off = come on
blank space = 水星逆行 [格硬轉meaning做太空]
仲唔係我d favourite~

咁成隻1989又真係好好聽~

今日聽左好多英文歌,個D散略

粵語歌:
Better me
最幸福的事
食物鏈
一去不返
摔角
信任
安樂

我愛的人
...
elliott1993 發表於 2014-12-11 23:26

failed

日落日出(Christmas Morning Remix)
日落日出(Christmas Evening Remix)
SuperStar (SperXmaStar Mix)
兩個人的聖誕
頌讚詩

聽完好似過聖誕咁

Christmas Playlist
日落日出(Christmas Morning Remix)
Extraordinary Merry Christmas
SuperStar(SuperXmaStar Mix)
Santa Tell Me
Lonely Christmas
兩個人的聖誕
Have Yourself A Merry Little Christmas
Mistletoe
日落日出(Christmas Evening Remix)

JJ新碟

我認我犯賤既, 我聽左三次手心的薔薇
愛漿嘎
kwanie 發表於 2014-12-27 23:46

我都loop咗n次
2015要瘋狂愛漿噶

今日瘋狂loop 浪漫前夕
歌詞已經loop到背熟咗

另外近排成日loop返kary state of mind全碟
賀新婚噶

KONTINUE
Heartbeat Song

下週你要空降冠軍
nicholashin 發表於 2015-2-5 21:53

yiu~好多歌塞住晒 空降有難度囉

我敢愛霏吧獨角先敢愛霏吧獨角仙(無獨白version)
無限loop

委曲求全 博到你可連

T^T

Kary Ng's boyfriend - 生我的命 (吳雨霏cover)
==============================
好歌要一推再推:
...
nicholashin 發表於 2015-2-24 18:54

粉紅解密好好聽 <3
前幾日係咁loop~
好有外國嗰類progressive rock嘅味道~

新城市而家先有 MV

chh lock 左就 po 喺到啦
chanchan0909 發表於 2015-2-24 20:26

獨家村MV 可能半年之後唔覺意流出

Nancy Chan - 棉花糖的窩
chanchan0909 發表於 2015-2-25 19:22

hi, nancy fans >3<
幾時有新歌???

nancy 何棄療

全球勁爆兒歌知己天后與你高飛十五年榮譽大獎

啱啱聽左

羊羊頂呱呱 / 沸騰的心  / 足脊健康嘉年華 /  ...
chanchan0909 發表於 2015-2-25 21:43

冇聽過ming the minibus唔夠support purple wo
利申:啱啱聽咗^^

你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?

一個瘦人聽住欣宜叫肥人唔好減肥個感覺好奇怪

邊到有得聽  聽my903.com 30s試聽已經好想狂loop首歌
利申:唔肥 ...
nicholashin 發表於 2015-3-2 16:59

spotify!!!
估唔到今次spotify咁快手

繼續聽 你瘦夠了嗎?
而家搭車聽緊霏姐隻ACROSS

浪漫前夕

元宵前夕,一眾毒L 又一自暴自棄自殘自虐 歌曲

衍生你的兒科專家 - 李紫昕

返學搭車聽到 <3
今日一定好有衝勁做project

《RONGHAO LI》
《RONGHAO LI iTunes Session》

妖 今日突然覺得 天生 好好聽
等d歌冇咁塞,搵隻自plug先

我特別鐘意 男女  but 好想自 plug 笑忘書

之前睇 我歌3 佢返場唱呢首嗰時 唔算話特別鐘意 , 不 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-5 23:19

呢隻我初期係loop男女/二三十
過咗一排loop哎呀/自拍
而家到 天生

孫耀威 - 不可含怒到日落

「美好生命願更多 別要沉重過
有你在旁 別含怒到日落
今晚安靜的過 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-7 21:05

當年隻碟最鍾意呢首

「假裝愉快 愉快得不到了解
迎合身邊喜歡 是我裝天真裝作別個 我自我都活埋」

原來呢首歌係咁正中要害架

水星逆行
浪漫前夕
mamakin 發表於 2015-3-7 23:58

luv u

其實阿雅啲歌就好似一個故事串連住
連住聽就好似聽緊一個人既經歷
到此為止 --> 好好過 --> 起跑
只要和 ...
mamakin 發表於 2015-3-8 00:38

所以 紅字 順住plug係好正

唔係個MV拍做續集,我都唔覺只要同水星有咩關係
我覺得中間要塞多首就fit d~
只要和你在一起 --> 說一句 --> 水星逆行

說一句其實應該排到此為止之後 ?
因為係講分手之後想忘記又忘記唔到 ...
一係就排水星逆行之後 (水星逆行 ...
mamakin 發表於 2015-3-8 00:54

都啱嘅~
首先係渴望愛情嘅 愛太好看 灰伯爵
跟住開始拍拖就 讓我享受談戀愛
中間發生過嘅sweet野,可以塞首我們的一小時
之後演變做異地戀就 只要和你在一起
開始分手就到此為止 說一句 好好過 起跑 時間開的玩笑
最後重新振作就 水星逆行 (最尾一句係我命運亦終於靠我 不靠運)

浪漫前夕真係唔知塞去邊

不要不記得呢 ? 應該同浪漫前夕都係拍拖期間啦 ?
mamakin 發表於 2015-3-8 01:24

傻_咗tim我
係可以sip入去喎

咁I still loving you放係只要和你在一起之後啦
harryharry 發表於 2015-3-8 01:26

咁i don't wanna be lonely係咪放喺n年後
太捨不得那年

仲有come on 放邊好

I really really really really really really like you
腦已洗

kmhm朴敘俊首ost聽咗幾十次

今個禮拜大結局laaaaa

佢唱歌都好聽
Wonders 發表於 2015-3-9 21:03

仲好QQ

不能懷念愛惜 不如懷恨更激
杏仁亦要花氣力
恨完就盼 餘情隨宣洩 絕跡a yeah a yeahhhhh

月與星近期全變暗
出太陽亦覺黑暗

For Youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu好聽到呢
...
nicholashin 發表於 2015-3-12 20:49

感動到打冷震
以為到咗農曆7月

沉默有多恐怖 從未這麼感覺到
為何離開 可一不可再
世界太跣了 越記得手牽手
天天也在鍛煉 軟的線

做一日愛霏力咁大把

我就係扮完一日霏粉之後就愛上kary了
希望你都加入愛霏亦愛雅
bagfgfcde 發表於 2015-3-12 23:07

我相信我已經比kary跣咗一鑊愛上佢了

支持美雅 LINCEYE 要身體健康嘎
Wonders 發表於 2015-3-13 00:21

congra豬la唇s!!! u已經自動成為 L I N C E Y E 專業狙擊手總會CM分部 004號會員
每當LINCEYE有任何新action都要全力狙擊嘎

咁興奮梗係要即刻聽10000次come on先啦

請問頭3號係邊個
等我聽多D次雅D歌 睇下有冇得入黎做005號會員 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-13 15:18

001 ed8671ed
002 CBY0710 潛咗水 -_-
003 chanchan0909
004 Wonders

parttime狙擊手
harryharry

入會可享有免費戒yum服務

CM 分部而家得 shiga(5.5位會員) 美浩(2位會員) 2 位歌手有設立分會, 如果 Ivana 都有分部 我會 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-13 15:34

係4.5位嘎
我要加入榮浩bb分會

如果有紫昕分會就好了

霖版主唔係話要加入咩 ???

美浩 003 號會員
chanchan0909 發表於 2015-3-13 16:12

唔係聽多首先入會嗎?
一齊SHARE啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-13 16:04

恭喜u成功入會噶
005號會員<3333
仲未收工冇得聽住但已經諗到今晚要瘋狂聽mk公廁既歌就_ _ 地
大愛美碎既 只要和你在一
Kyle_ 發表於 2015-3-13 16:06

:O)
入會嗎?要調教下你呢d記唔熟歌名嘅會員先得

如果我想加入做碎雅打手 我會係第幾號會員 ?
我好叻叻豬架 我loop到連我媽都識唱好好過同說一句  ...
mamakin 發表於 2015-3-13 20:32

某版主想要嘅007號

原來今日都係聽咗吳雨霏嗰4首歌
阿雅啲歌係正既 係佢唱得
mamakin 發表於 2015-3-13 20:40

呢位linceye狙擊手喺度狙擊連連嘅唱功嗎?

我既工作唔係做狙擊手咩

mmk is playing "Come on "
mamakin 發表於 2015-3-13 20:43

啱呀
無論連小姐做啱做錯都要無限量狙擊下去

求come on舞嗰幅gif圖
Wonders 發表於 2015-3-13 20:44

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

美祖有D咩人入左隊
ELLA 都有
我聽緊LINCEYE 啦, 我要入隊!!!!!!
只要和你在一起 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-13 21:01

入咗隊啦你006號會員

招後援會/ 狙擊會成員
- Koalabear後援會
- 鄭欣宜後援會
- Fifi後援會
- gem後援會
- kary 狙擊會 ...
harryharry 發表於 2015-3-13 21:15

我想問Koalabear後援會同Fifi後援會會唔會有咩聯誼活動咁呢
例如
本帖隱藏的內容需要積分高於 1970 才可瀏覽

呢首正呀
Wonders 發表於 2015-3-13 23:28

呢首仲正,瑞俊BB >3<

大家有冇D 上下集/有關聯既歌曲s 可以分享下呀?
我整緊一張playlist 係list 哂連哩d 串連/關聯歌
...
Kyle_ 發表於 2015-3-14 21:11

到此為止 / 好好過
只要和你在一起 / 水星逆行