返回列表 發帖
ED's KIDS Choice #09
唔知冠邊首好,冠兒歌天后應該係唯一選擇^^
RK LW  WK SONG         SINGER  TREND             
01 05 07  知己           李紫昕  05>02>04>05>05>05>01
02 04 06  次世代          王梓軒  09>08>04>04>04>02
03 02 04  閃爍登場         汪明荃  03>02>02>03
04 07 03  十五二十         詹瑞文  03>07>04
05 01 02  相逢何必曾BIG MAC    蔣志光  01>05
06 ne 01  信者得愛    薛家燕/Honey Bees  06
07 03 06  華麗轉身         汪明荃  07>05>01>01>03>07
08 10 06  Don't Beat The Kids     顏福偉  01>02>09>07>10>08
09 06 02  仁至義盡         許廷鏗  06>09
10 09 09  單行的軌道        G.E.M.  02>03>04>05>06>07>08>09>10

OUT  所有下雨天 - 薛凱琪
RVHOCPC特約:超級兒歌推介 一分鐘稀客一分鐘色誘 - 吳雨霏 /
冠軍歌 衍生你的兒科專家 / 衍生你的兒科專家 / 飄紅 / Don't Beat The Kids / 弟子規·頌品德 / 華麗轉身 /
    華麗轉身 / 相逢何必曾BIG MAC / 知己 /

ED's Alternative Choice - 本週美LIVEsss推介
01。心債 - 蔣麗芸 @ 蔣麗芸議員 傳媒新春團拜2015
點評 *卡啦OK回音極具聽覺效果
   *震音未及汪政協厲害,明顯唔想得失汪政協身份
   *YouTube comment「睇黎元秋都係岩演藝界多D」一矢中的,希望蔣議員日後可以繼續為香港市民帶來無限歡樂
   *空降本週「每個人都能唱歌之不再嘥三千蚊不再拖Number 1流行榜」@RVHOCPC 冠軍位置
   * 華麗評級指數:❤❤❤ [5個為滿分]
https://www.youtube.com/watch?v=r7Q6YJ0uOg8

02。Gonna Be Alright - Yan Ting @ Joox免費音樂隨身聽快閃活動
點評 *冇Kary撐場仍然淡定表演
   *活動司儀Colin疑似眼尾都冇望過王梓軒一下
   *隨地亂拋絲巾,教壞細路觀眾,建議食環署快啲charge佢$1500×3
   * 華麗評級指數:❤❤ [5個為滿分]
https://www.youtube.com/watch?v=IxkLvPaQGwo

03。次世代 - 王梓軒 @ 百家寶BB展
點評 *比較勁歌金曲live,舞步欠奉,令人大跌眼鏡
   *與在場小朋友寒暄幾句,帶動現場氣氛
   *召喚台下嗰位比較呆嘅小朋友上台跳舞,令整個表演帶到高潮
   *YanTing憑次世代出席兒童活動,證明呢首真係兒歌
   * 華麗評級指數:❤❤❤❤ [5個為滿分]
https://www.youtube.com/watch?v=g1lwGGj9ZsI

公告:由於榜主聽咗Aki 陳綺雯嘅《等雪》之後有所頓悟(同埋gemgem終於行完條單行的軌道),
   本榜同埋每週另類推介會入雪櫃一段時間,希望7月會解凍再現啦^^ さようなら

CBM 第 286 期  2015 第 25 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-14 00:01

LINCEYE 003號會員
每年都有冠軍歌
國際天后終於完成使命
  係咪要幫美紫追分

btw, 玩得開心d喔 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-14 00:08

RRRRR完真係感動流涕
我會喪玩架啦

希望afei首兒歌可以起碼一個禮拜命啦
而今個禮拜個超級兒歌推介係王菀之嘅《小手 ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-14 00:14

仲勁過某人逐句解歌詞
不如你po埋去樂評區啦
等多半個月先挑戰啦下
嘩 好多片, 一陣再欣賞下
美紫有冠  女歌手應該穩奪啦
chanchan0909 發表於 2015-6-14 00:19

liza仲有2首喺度
唔可以鬆懈!!!!!

Thank you 達達  (10 票有 5 票全中, u 係其中一位)
下季有 RB 大同  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-14 01:00

真係好鬼鍾意d問題囉
me投咗未睇第6題就知啦

你捨得冠閃爍登場未
616.1314 發表於 2015-6-14 01:06

停榜2wk 慢慢等下啦
不要不記得7-8月係暑假
代表d咩呢 自己參透下

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-6-14 00:00

目測有4首候選十大喺個榜入面
jason又想點。。。會唔會最後冇冠
**** 本內容被作者隱藏 ****
616.1314 發表於 2015-6-14 01:26

答題紙

1. Effervescence
2. Erected / Virtual / Of the same size as the object
3. 銀河
4. 要求:為何要我愛上你 上死位 (儲多2X AP 先 呵呵)

擺明蝦我呢d physics還晒比阿sir嘅乖學生

又唔係BAG 音樂流行榜
你點數到四首架
nicholashin 發表於 2015-6-14 11:41

時間靜止 / 逾越生死 / flaw 都似
打錯字  其實應該估3首

RVHOCPC's Alternative Choice - 本週美live推介
自由意志(Live @香港青年音樂節) - 周柏豪

點評 *周柏豪 ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-15 16:00

又點評埋一份
第三個pt 我睇唔透
華麗評分指數照copy嘎

我代班咖咋
RVHOCPC 發表於 2015-6-15 16:18

好啦
希望可以搜集埋驚艷mv

RK LW AP SONGS        SINGERS    REMARKS
01 09 22 咖啡因眼淚       Dear Jane        
02 1 ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-15 22:14

答題紙
1. B
2. D
3. C
4. 挑選歌曲為:《等雪》陳綺雯

hi po下榜先^^

Lisa 而家先上

Jason  希望跟住係 Shiga → a浩 or a浩 → Shiga  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-17 20:14

Liza受2週冠@ed兒歌榜所感動 終於肯派黎呢個榜
對美浩/皓咁大期望嘎
奇袋你一邊同馬玩一邊計共和分
RVHOCPC 發表於 2015-6-17 20:30

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

MMK Music Chart 2015

WK01 - 13 : 幸福車站 / 水星逆行 / 喜劇之王 / 樂觀 / 我們他們 / 頌讚詩 / 戒心 / ...
mamakin 發表於 2015-6-14 00:01

今年第3冠!
RVHOCPC's Alternative Choice - 本週美live推介
新一天(Live @Apple Store 音樂現場) - Robynn & Kendy +  ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-17 23:16

3rd point pun!
BTW rip OKjai
女皇喔  
連我都俾連妹雙冠軍
重鎚 why ed 榜 n weeks no 1
Liza  ...
616.1314 發表於 2015-6-17 23:34

冠埋已經好高分
連詩雅對呢首歌嘅宣傳差到無倫
本人表示極度失望
2wk冠?! 諗吓先啦~

我也是愛雅力 !!
btw 請注意 : 係第3.5冠
mamakin 發表於 2015-6-18 00:01

連日落日出都冠 作為連小姐頭號狙擊手嘅me自愧不如
好明顯係成日連埋some聽 所以有冠

入場支持美chan
希望一陣見到連詩雅華麗登場
Jo會員同ed會員無比yan ting 5分
nicholashin 發表於 2015-6-21 21:37

好似比咗4分

梗係 Nancy Chan LA
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:50

希望Nancy可以繼purple liza後
成為下季重點歌手

連詩雅!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
希望冇被fake

各位愛雅力年尾記住繼續支持why

2015 CBM 第二季季選

我最欣賞歌手
楊千嬅 - 4 (13.33%)

楊千嬅 - 4
Supper Moment - 3
吳雨霏 - 3
C A ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:50

肉!酸!
個個都係假雅粉

黎啦黎啦
雅粉唔係已經好乖乖咁比 5 分咩
chanchan0909 發表於 2015-6-21 23:20

me咁努力拉票都係得我一個投
不過有歌入圍就算數囉今次。。。
拜託下季個數字有增長