返回列表 發帖
ED's KIDS Choice #22
faith嘅朋友仔^^ 好歌大家要一齊聽吓: Click Me
RK LW  WK SONG          SINGER  TREND      
01 03 02  夢行者         Royal Ho  03>01
02 02 02  Sugar Baby          FFx  02>02
03 ne 01  飛行指引         樂卓奇  03
04 05 05  So Fa Mi Re Do    SiS樂印姊妹  09>05>04>05>04
05 06 02  興趣班           鄭融  06>05
06 ne 01  陽光點的歌        吳業坤  06
07 ne 01  長大就是這樣       KillerSoap  07
08 01 02  翩翩起舞         李紫昕  01>08
09 ne 01  老爺會          老爺占  09
10 ne 01  他爸的我         老爺占  10

OUT 妖怪體操第一(洪卓立/鍾舒漫) / 打工仔要好好食晏(趙芬妮) / Farmer's Rock(側田) / 擦擦擦(側田) / FUN享(側田) /
冠軍歌 衍生你的兒科專家 / 衍生你的兒科專家 / 飄紅 / Don't Beat The Kids / 弟子規·頌品德 / 華麗轉身 /
    華麗轉身 / 相逢何必曾BIG MAC / 知己 / 次世代 / 無條件 / 點止冰冰 / 銀河 / Candy Ball / 本身的用處 /
    Light of the World / 妖怪體操第一 / 月光淒淒 / Greatest Love of All / Story / 翩翩起舞 / 夢行者 /

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ED's Choice Billboard [WK40 - 冠軍歌預告]
「逆轉」

WK39榜單 RECAP
#1 格拉斯哥流浪(JUDE)  #2 十八相送(林一峰/王菀之)  #3 小李(李拾壹)

ED's Choice Billboard Award 2015
最受歡迎歌曲 自選入圍歌曲活動

遊戲將於下週進行第二回合~!
活動詳情請留意 : http://bit.ly/1LTl00e
所有得獎者請於活動完結前兌換獎品喲,否則作放棄論^^

RK LW AP SONGS     SINGERS    REMARKS
01 07 33 小李     李拾壹        
02 13 25 孤獨先生 ...
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 00:05

kimoji真係好!out!囉!
CBM 第 301 期  2015 第 40 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-27 00:05

Rb 2wks失敗喲
思城可以玩咁耐 真不解真不解真不解

justin bye
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 00:08
老爺占係咪準備要佔領榜尾
kevinlai1621 發表於 2015-9-27 00:09

側田走咗唯有換老爺攝住榜尾先
sorry 前兩晚先第一次聽會盡快谷到十大咖喇
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 00:10

我以為十大爆咗好耐tim

第40週冠軍歌小故事:
故事內容實屬虛構。如有雷同,閣下自理。

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
seeseetv 發表於 2015-9-27 00:06

the book of life?
今次冇空降啦嘛

FFx 連 997 都上埋都仲係冠唔到 =3=
kwanie 發表於 2015-9-27 00:23

dun worry~
儲多陣分先
* 唔再向 Liza 致敬
* 希望 興趣班 會有 Purple 式走勢 06>05>04>03>02>01
* 禾呢個真霏粉推 我敢愛 入圍嘎
616.1314 發表於 2015-9-27 00:23

換咗人致敬喲
我本人係十分支持小朋友嘅全人發展嘎,所以要谷吓首歌鼓勵小朋友報讀希臘舞班 埃及語班 陶瓷班 blahblahblah...
kurry已經有2首候選 <3

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-9-27 00:14

女皇
20AP嗰堆做乜唔re晒佢

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:14

榜主好有品味喲~最高位new嗰首
phil呢?

C~

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2015-9-27 18:12

女人頭三個競爭激烈嘎
組合冇料到

竟然冇祖兒
杯葛
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 21:21

黃昏點唱機解得通係兒歌我即上又點話呢

哥哥 -》 等小朋友認識香港樂壇傳奇人物
金鐘 -》 等小朋友認識香港既經濟中心
叮叮、天星 -》 等小朋友 ...
616.1314 發表於 2015-9-27 21:39

咁有教育意義 要上噶

其實首歌係教緊一班小朋友要小心陌生人 驚小朋友俾佢地教壞
首歌係講緊個小朋友俾人誘拐既故事 俾啲教訓 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 22:18

狂賀祖兒繼飄紅之後又一首意義深遠嘅兒歌派台
仲要呼應肥婆首歌 好可惜首擁抱愛已經消失咗

希望祖兒可以喺兒歌頒獎禮有斬獲

這感覺/兩個人的聖誕/幸福車站/ 我們他們/一千個假想結局/樂觀/頌讚詩/一千個假想結局(2)/最好的債/如你是 ...
Yan 發表於 2015-9-28 14:04

大了一碎高位new
一年三冠冇難度
新人呢 ???
chanchan0909 發表於 2015-9-28 08:29

你驚本壇代表 祖絲 入唔到五強咩
離身: 未計新人分

C. SeeTV Chart

2015年度 冠軍歌 總覽:
無人像你 / 冬至 / Stupid With You / SuperStar / 孔雀開屏 / 我 ...
seeseetv 發表於 2015-9-29 23:11

嬲!又重鎚命書失敗!

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說再見的對象 / 最好的債 / 最好的債[2] / 小人物 / 落俗 / 念念不忘 / 粉紅解密 / 篋神 / / Do What You Want / Let's Keep This Tonight / 快樂很慢 / 你瘦夠了嗎? / 煩擾中起舞 / 時間靜止器 / 新一天 / 飄紅 / 回眸一笑 / 為何要我愛上你 / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / 瑕疵 / 哲學家 / 上次講到 / 小手術 / 幸福之歌 / 逾越生死 / 別來無恙 / 別來無恙[2] / 本身的用處 / 你讓我飛 / 起點‧終站 / 格拉斯哥流浪 / 小小宇宙 /

本週冠軍歌 小小宇宙 - Yukilovey
作曲:Yukilovey | 作詞:阿檸 | 編曲:壞碑唇 | 監製:Chris@壞碑唇 / H@The Husband

「注入迷戀 玻璃樽給倒轉
 氧氣刺激碳酸 對汽水許個願
 愈是迷戀 你我差距愈失分寸
 小宇宙內逆轉 轉兩轉還是太亂」

青。春。的。尾。巴
夏。天。的。氣。味
戀。愛。的。撲。朔。迷。離
跌。撞。於。小。小。宇。宙

ED's Choice Billboard [WK40]
新上榜歌曲數目:4 // 重新上榜歌曲數目:0
RK LW  WK SONG       SINGER      TREND             
01 10 08  小小宇宙     Yukilovey[1]    18>10>09>11>12>04>10>01
02 12 04  碼頭的辛酸    Blaster       20>16>12>02
03 ne 01  突然好想你    徐佳瑩       03
04 06 05  挾持       RubberBand    16>10>15>06>04
05 05 05  我們都不是無辜的 周國賢       10>06>06>05>05
06 07 06  沉默的對話    鍾舒漫       18>13>07>14>07>06
07 14 03  東西南北     Kolor       13>14>07
08 ne 01  廿九歲的遺書   盧凱彤       08
09 04 06  那一個我     薛凱琪       05>08>03>07>04>09

10 19 03  So Fa Mi Re Do   SiS樂印姊妹    20>19>10          

11 20 02  航道       陳慧敏[1]     20>11
12 09 02  大了一歲     連詩雅[2]     09>12
13 13 02  雷克雅未克    麥浚龍[2]ft.周國賢 13>13
14 15 04  金剛圈      林欣彤[1]     15>10>15>14
15 11 02  航拍       陳柏宇[3]     11>15
16 08 07  思城       胡琳        13>11>17>09>12>08>16
17 16 02  人生馬拉松    陳奕迅[1]     16>17
18 17 03  孤單的貝多芬   葉巧琳       19>17>18
19 ne 01  你死我活     J.Arie       19
20 ne 01  密室謀殺事件   JUDE[1]       20

OUT
格拉斯哥流浪 // JUDE // 17>11>08>XX(4WK)>08>01
十八相送 // 林一峰/王菀之 // 14>09>16>11>02
小李 // 李拾壹 // 18>03
陽光點的歌 // 吳業坤 // 18

HIGHLIGHTS
本週精選 東西南北 - Kolor / 廿九歲的遺書 - 盧凱彤 / 那一個我 - 薛凱琪
上榜預告 小俠 - 王菀之

plug接plug
愛jude啊
seeseetv 發表於 2015-9-30 06:16

連shiga都未有呢個特權
下星期係咪到sherman 咁上次估排個3隻冠曬
  fi 係咪要儲齊1-9 ...
kevinlai1621 發表於 2015-9-30 07:33

冠軍歌太塞 可能要犧牲一首
請密切留意fifi集郵成唔成功
3 個榜都未上呀霏 wo
而且遲過 kary 派台嘅歌都上左  (定係其實係咪已經 bam 左 {:1_ ...
chanchan0909 發表於 2015-9-30 10:43

要預留美麗走勢俾kary先得嘎

* 我以為你會等到生日先 po 添
* 以為你會冠大了一歲慶生
* 禾唔記得要上下小小宇宙
* 見到某首歌 1 WK OUT 巧開針
616.1314 發表於 2015-9-30 23:44

冠軍歌咁塞 冇特權喲
快啲上返小小宇宙plsssss!!!
shocked

03 ne 01  突然好想你    徐佳瑩       03
bagfgfcde 發表於 2015-10-1 12:56

留意下週極噴走勢喔~

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everything to Me / 冰島 / 一千 ...
dongbb2332 發表於 2015-10-1 22:20

條trend長到呢。。。睇到眼盲。。。
5 g 連嬸嬸可以捱到幾時呢。。。

估D喲。。。

~~~第一次搞有獎問答遊戲 ~~~

問題 : WK40 新 ...
mamakin 發表於 2015-10-2 01:27

BCD俾人估晒
唯有估E

my LOVE my HATE Top 20
Week 40 : 27/09/2015 - 03/10/2015

L O C A L     T O P   2 0
^ 最高播放率 ; ...
jose 發表於 2015-10-2 08:14

祖絲騙局
u當傭b好姊妹首薰亻(衣)草死架

本周提早出榜

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-2 21:05

恭喜陳生越來越接近我本人嘅分數
睇嚟我要開始髮力喲

你老啦 跑唔郁啦 麻煩借個位比 me 反 cup
chanchan0909 發表於 2015-10-2 21:53

敬老係美德喔
唔好蝦老人家
大把啦, 齋大粒個d都有jade, ivana, sm, phil, juno
  其實RB本身係我榜d成績都係唔多好, 所 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-2 22:07

f碟成績慘淡

Rb
2014 : 成長說明書 2 | We Are One 1 | 坦白 1[十大] | 放 14 | 前面尚有一萬里 3
    語言藝術 14 | 你和我 7 | 瞬間看地球 2
2015 : 我是樂隊 7 | 挾持 4*

似乎互動環節又 hit 番 , 等 me 又湊下熱鬧先~

1. 全女班音樂流行榜 是

A. 個人榜

B. 聯榜

2. 吳雨霏 ...
616.1314 發表於 2015-10-2 23:16

ABB
希望可以先贏陳生一仗 wakakakakaka
AAA 掛 真係唔知 Q2

近排我好似淨係估中 kevin 炸
chanchan0909 發表於 2015-10-2 23:45

敬請留意本榜明晚隨兒歌榜附送嘅 互動環節Round 2
希望u可以答中有得揀歌

Wonders Music Recommendation 2015 Week 40

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-9-27 00:05

大了一碎雅 top10上榜