返回列表 發帖
留名

有啲獎嘅名次真係贏得剛剛好

話說今年係咪冇回顧啦

anyway 期待一陣powerful大大嘅美tag

無聯頒?
Stanley 發表於 2016-2-5 20:08

你而家快啲頒埋佢就有

靜雞雞話 D 結果比我聽 thanks

入場 ! 等力量哥嘅 tag 喲
chanchan0909 發表於 2016-2-5 20:16

要保密嘎
今晚點都有驚喜

Michael  好似唔計新人呀?
kwanie 發表於 2016-2-5 20:33

如果michael 14年唔出single碟咪好囉

tag得好直接喔
篋神應該冇人估到有十大

其實3條友強搶5.5個十大真係好變態

不如估下道門贏幾多

共和無乜邊個係完全無bias 希望愛匡力可以fight贏pakho歌海  ...
nicholashin 發表於 2016-2-5 23:34

雖然pakho係歌海陣
但好多首0分

真心想知pakho eason 定 hins 高分d
今年共和bam 到軒仔一棟都無~
kwanie 發表於 2016-2-5 23:36

完晒先揭曉啦

其實jason呢42.5分係輸喺wk51 親愛的仇人out咗出榜
嗰week佢有38分排第11

X!!!
我岩岩睇番我果WEEK回落親愛的仇人
我罪該萬死啊
CunninG 發表於 2016-2-5 23:50

節哀順變
呢五個榜一人俾多1分陳廣偉都夠數啦

見未update
等我手多多開心share吓先~!

共和十大
排名歌曲歌手總分三甲
1羅生門麥浚龍 / 謝安琪10796冠2亞0季
2最好的債楊千嬅10606冠0亞0季
3別來無恙陳柏宇9285冠2亞0季
4瑕疵麥浚龍 / 莫文蔚9205冠1亞1季
5幸福之歌Supper Moment8190冠3亞2季
6念念不忘麥浚龍8162冠3亞1季
7你瘦夠了嗎?鄭欣宜7942冠1亞2季
8回眸一笑陳柏宇7793冠0亞3季
9我們都不是無辜的周國賢7241冠4亞1季
10篋神謝安琪7100冠4亞2季
11哲學家盧巧音6850冠3亞1季
12頌讚詩林奕匡6662冠1亞0季
13小白周柏豪6460冠0亞2季
14那一個我薛凱琪6341冠2亞0季
15家明謝安琪6131冠3亞1季

唱作人
金獎 Supper Moment 1539
銀獎 林奕匡 1317
銅獎 周國賢 1096

4   王菀之 892
5   AGA 877

組合
金獎 Supper Moment 1539
銀獎 C AllStar 1464
銅獎 Yellow! 570

4   movin' 368
5   RubberBand 323

女歌手
金獎 楊千嬅 2111
銀獎 謝安琪 1862.5
銅獎 容祖兒 1417

4   王菀之 1284
5   吳雨霏 1063

男歌手
金獎 麥浚龍 2173.5
銀獎 陳柏宇 2131
銅獎 林奕匡 1317

4   周國賢 1096
5   陳奕迅 1044

大碟
金獎 Addendum 3173
銀獎 Escape 2131
銅獎 如果大家都擁有海 2111

4   生於斯 1384
5   有人共鳴 1377

作曲人
伍樂城 2508

林奕匡 2245
Supper Moment 1725

填詞人
黃偉文 10032.5

陳詠謙 6214
林若寧 4493

編曲人
伍樂城 2201.5

Edward Chan 2170
馮翰銘 2153

製作人
Edward Chan 3732.5

舒文 3378.5
馮翰銘 2270

5   吳雨霏 1063

估唔到霏霏被連bam兩plug都勇奪第五名
成功獲得2013年後另一個白果 ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-12 23:16

霏霏 (570 + 493) 險勝 洩洩3分入五強

另外排第五嘅eason都係贏 hins 2分only
仲以為剛剛好衝到上黎 top 15 添
chanchan0909 發表於 2016-2-12 23:22

排23~

[按 : CAS兩首排 16(后),17(逾) / 若 18 / 點唱機 19 / 我敢愛 20]
今年要唔該哂powerful同ed幫手頒獎同計分!

呢度出埋個投票票數

01. C AllStar - 逾越生死        3
02. C AllSta ...
-Prince- 發表於 2016-2-13 13:06

以為回眸/別來會分薄  點知又冇喎
不過都係咁少票