返回列表 發帖
yeah  之前好似 po 過, 呢個 version 完全有第 2 個 feel, 佢做改編翻唱歌真係好有水準, 如果佢 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-13 22:01

佢d碟已經 9 +1翻唱
唔知年尾會入邊隻翻唱落碟
我買 小芳 XDDDD

第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱
第三人稱

少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
少女的祈禱
...
nicknicknick 發表於 2015-5-14 22:17

是咪liza個版本先

李榮浩 - 宛若新生

暫時聽左個 1 min 唔算 ho ho tan, 等全首 唔知會唔會好聽 d  ...
chanchan0909 發表於 2015-5-16 18:26

發光偶像李榮浩
我諗唔明點解clinique要搵佢代言

連詩雅 - I Don't Wanna Be Lonely
作曲:韋景雲 填詞:馮穎琪 編曲:Edward Chan/Charles Lee ...
chanchan0909 發表於 2015-5-16 22:08

抵錫

ceye真係有進步架!!!!!!!!!!!!!!!!
希望全人類都可以愛X亦愛雅

~~~LOOP極都係呢堆KPOP系列~~~

2ne1 : Come Back Home / Gotta Be You / 4minute : Volume Up / Crazy /  ...
mamakin 發表於 2015-5-16 23:44

唔係仲有首some嘅咩
之前d playlist常出現噶
========
出現了 壓軸登場嘎
每月一日指定 share LINCEYE 歌曲  a浩 都 mo 咁嘅待遇
chanchan0909 發表於 2015-5-16 23:49

me希望cbm榜主可以將對linceye嘅愛 喺個榜實踐出黎

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/17
RK LW Songs       Singers
01 02  我們都是這樣長大的 林欣彤
02 04  美好的時光          吳若希
03 03  疼你             蔚雨芯
04 05  夢與想            鄧婉玲
05 ne  來吧!人類要奔放     群星

OUT~
XX 01  孩子,不再漂泊         徐偉賢

呢首都有得上  睇黎 u 個榜都要上下
chanchan0909 發表於 2015-5-17 10:46

肯定係過多咗錢
本地榜上完 有錢淨先上埋兒歌榜
me唔會上架 挑戰下就得

另外新咩咩咩咩咩嗰隊野 d 歌都好兒歌 feel, 希望都可以上到貴榜(已經 ng 記得有 mo 人推薦 or  ...
chanchan0909 發表於 2015-5-17 10:50

狠bam嘎
討厭急屎歌and伯伯唔記得南昌轉車

華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) / 華麗轉身(汪明荃) /

唔知點解今日係咁loop

★,,*SuPporT;; ..* ;.+>> LiZa+   **| fOrEVer >___<」╳×*\

Gin Lee - 今天終於一人回家
作曲:馮穎琪 填詞:周耀輝 編曲:Kenix Cheang@Private Zoo 監製 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-18 23:38

好耐冇share 美煎嘅歌啦
雖然me當年仲未有榜 or whatever...
me好似封咗呢首做當年我嘅no.1

林奕匡 - 雨落大地
作曲:林奕匡 填詞:方文山 編曲:Randy Chow / Edward Chan / 徐浩 監製: ...
chanchan0909 發表於 2015-5-23 22:42

乳酪大地

============================
今日終於一次過聽晒詹瑞文嘅Heageology
真係好funny呀d歌!
舞大舞細 ❤ 十五二十 ❤ 慶合合 ❤ 陰功豬

1520 呢首真係 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-24 01:00

剪你個 包你個 剪你個
剪你個 揼你個 包你個
剪你個 剪你個揼

聽完會學識猜好多枚 YEAH!

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/24
RK LW Songs        Singers
01 02  美好的時光          吳若希
02 03  疼你             蔚雨芯
03 05  來吧!人類要奔放     群星
04 04  夢與想            鄧婉玲
05 ne  新一天            Robynn&Kendy/林奕匡

OUT~
XX 01  我們都是這樣長大的  林欣彤

@nh 終於上啦

終於要上鳥  [燈神mode]唔知 purple 點 tag 新一天呢[/燈神mode]
chanchan0909 發表於 2015-5-24 10:41

purple今日又冇返工 -______-
小朋友:新的一天新一天

大大提升上榜歌曲平均質素
nicholashin 發表於 2015-5-24 10:40

走咗mag所以整首高質嘅上榜

今日想介紹兩隊炙手可熱嘅組合比大家

邊個話香港冇女團!!! 2015年,2隊最受歡迎嘅青春熱舞女子組合突然冒起,分庭抗禮,鬥得難分難解:

1. BBCute
號稱新Cookies
成員年齡涵蓋整個小學雞年齡層
女團成員人數仍然是一個問號
曾經與城中一眾著名藝人發生關係,i mean做下訪問
to name but a few,吳雨霏、裕美、黎美言等【號外:官方fb隆重宣佈即將會訪問美醜!!!】
亦曾經參演詹瑞文名曲《舞大舞細》MV,企圖從多角度滲入各大媒體

代表作:心急人上、Dream Big、想講你知

2. Honey Bees
號稱香港少女時代【衣著方面:https://www.youtube.com/watch?v=Fzr2Nv8NTEE
經常提攜前輩,如帶家燕老母出席各大商場活動及出埠公幹等
曾連續獲得4屆新城勁爆兒歌組合,備受肯定
各大成員曾透過家燕媽媽藝術中心嘅推薦出現數之不盡嘅電視劇,演藝實力如此霏凡

代表作:Honey、信者得愛、弟子規

究竟邊隊可以成為首屈一指嘅香港少女天團呢,請各位拭目以待

希望可以橫掃新人獎
RVHOCPC 發表於 2015-5-24 20:05

希望佢哋可以出碟
訪問美醜 ? BBCUTE要多謝美醜問候咁多位伯母
btw 我睇好BBCUTE , 識訪問天后美霏 , 仲有翻唱宇 ...
mamakin 發表於 2015-5-24 20:16

辛苦晒咁多位伯母^^
咁honey bees呢

時間靜止器(Yellow!) / 幸福之歌(Supper Moment) / 回到最愛的那天(洪卓立) / 只怕不夠時間看你白頭(林二汶) /
Loser(BIGBANG) / BAE BAE(BIGBANG) / LOL(Twins) / Love Out Loud(連詩雅/Dear Jane) /
所有下雨天(薛凱琪) / 同林(林峯) / 別來無恙(陳柏宇) / 為何要我愛上你(連詩雅) / 仁至義盡(許廷鏗) / 到此為止(連詩雅) /
Dt'z It(方皓玟) / Won't You Stand(方皓玟) / 異流(方皓玟) / Unlock Me(方皓玟) / 虛偽(方皓玟)*n /

虛偽 真係好正

有人話虛偽難聽到爆喎
chanchan0909 發表於 2015-5-25 22:33

點解呢d霏主流歌會咁難聽噶

阿姐不愧為我的驕傲!
愛荃forever <3

全片重點 1:07開始!
當然me好希望大家用2分鐘由頭睇到尾欣賞aliza嘅精湛演繹

[頭已側]

2nd plug??
bagfgfcde 發表於 2015-5-27 22:27

我們早前於網上舉辦了投票活動,投選第二主打歌。因為收錄於大碟的歌曲我們都很喜歡,難以決擇。所以舉辦是次活動。"無常"一曲正是其中一首高票當選的作品。此曲收錄於我們剛推出的首張大碟"Do What You Love"的第4 Track,和上一首主打"Play Tonight"是截然不同的作品,特此送上此曲的Lyric Video, 讓大家認識我們的另一面。

係啦係啦

仁至義盡
逾越生死
別來無
泥沙堡壘
人間天堂
改潮玩代
尋找稜角
幸福之歌
最愛是誰
上次講到
天色很暗
...
nicholashin 發表於 2015-5-29 00:31

恙!
罰抄!

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/31
01  02  疼你             蔚雨芯
02  04  夢與想            鄧婉玲
03  05  新一天            Robynn&Kendy/林奕匡
04  ne  回到最愛的那天(父親獨白版)   洪卓立
05  ne  改潮玩代           鍾舒漫 Feat. MC仁

OUT~
XX 01  美好的時光          吳若希
XX 03  來吧!人類要奔放     群星

改潮玩代都算兒歌
nicholashin 發表於 2015-5-31 10:38

有好多小朋友遊戲喺歌詞入面嘎~!
今期重點唔係蛋記上兩首咩
好似好耐未試過out兩首
kevinlai1621 發表於 2015-5-31 10:44

上次都好似係2個月前嘅事

睡前服系列
所有下雨天 / 小手術 / 無條件 / 找到你是我最偉大的成功 /
遠在咫尺(陳奕迅) / 近在咫尺(容祖兒) / 咫尺(林奕匡) /
[瞓唔著聽一流 lol]

離魂記(周國賢) / 天國與地獄 / 我的離開也是愛(許廷鏗) / 別來無恙 / 還記得(周柏豪) / 為何要我愛上你 / 肆無忌憚 / 仁至義盡 / 華麗轉身(live) /
Bang Bang Bang(BigBang) / We Like 2 Party(BigBang) / Loser(BigBang) / Bae Bae(BigBang) /

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/07
01 02 夢與想            鄧婉玲
02 03 新一天            Robynn&Kendy/林奕匡
03 04 回到最愛的那天(父親獨白版)   洪卓立
04 05 改潮玩代           鍾舒漫 Feat. MC仁
05 ne 無條件            陳奕迅

OUT~
XX 01 疼你             蔚雨芯

睇泥首歌可以上埋美ed個兒歌榜
RVHOCPC 發表於 2015-6-7 18:51

睇下點~

==============================================
側田在台上說:「出咗新碟,整咗3隻兒歌,過往嘅兒歌有啲差有啲戇居,啲quality唔係幾好,覺得小朋友都有權聽啲好嘅兒歌。」

有purple jerjer同我推動兒歌樂壇,一定可以擺脫戇居兒歌嘅命運架

今日non-stop聽咗2hr 為何要我愛上你
全曲長 3:59
計計數: 2*60*60 / (3*60+59) = 30.12552301......次

期待20日後嘅連詩雅27碎生日^^

英皇四五六七線男歌手同期EP大比拼 :)

羅力威 再生
夏之咩 1.5 / 一花一世界 2.5 / 聽電台的人 3 / 未來還未來 2.5 = 9.5/20
(MV) 夏之咩 1 / 一花一世界 1.5 / 聽電台的人 2.5 = 5.5/15

洪卓立 那天
黑心King 2 / 回到最愛的那天 2.5 / 鐵鑄之契 2.5 / 少年遊記 2 = 9/20
(MV) 黑心King 1.5 / 回到最愛的那天 1 / 少年遊記 2.5 = 5/15

馮允謙 Odyssey
Let's Keep This Tonight 4 / 年月匆匆 3 / 飛星雨 3 / 真得不似是真 2 = 12/20
(MV) Let's Keep This Tonight 1 / 年月匆匆 2 / 飛星雨 2.5 = 5.5/15
追加LKTT MV各個version : EEG>>>>>>>>>>>>微電影>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TVB

overall: 芒果大使>LLV>立

至於陳偉霆呢就。。。WFC。。。

加埋女歌手 eg chob落去啦
bagfgfcde 發表於 2015-6-11 22:13

號外

2015年度英皇其他4首歌掠水EP點評

容祖兒 me, re - do
天然呆 3 / 樂觀 2 / 飄紅 4 / 這麼近(那麼遠) 2.5 = 11.5/20
(MV) 天然呆 1.5 / 樂觀 3 / 飄紅 2.5 / 這麼近(那麼遠) 2.5 = 9.5/20 (= 7.125/15)

詹瑞文 Heageology
慶合合 1.5 / 十五二十 1 / 陰公豬 1 / 舞大舞細 1 = 4.5/20
(MV) 十五二十 1 / 陰公豬 1 / 舞大舞細 1.5 = 3.5/15

結語:原來我對美祖比想像中好 lol

mv分唔合格

反OT
別來無恙
哈囉
bagfgfcde 發表於 2015-6-11 22:48

5隻ep入面最高分架啦
me比分好mean

期待蛋記今年其他EP出場

反OT
逾越生死
肆無忌憚
上次講到

最低分係1分定0分?
Yan 發表於 2015-6-12 23:04

最低0分
詹 sir 都有分  應該起碼 2 首 0 分啦
chanchan0909 發表於 2015-6-12 23:07

其實快歌嚟講幾有個人風格得嚟好啱跳舞
1分已經好好 份詞膠得滯已經扣夠分

咁舞大舞細 MV 有 1.5 分係咪因為 bbcute
chanchan0909 發表於 2015-6-12 23:30

bbcute 1分 + 大堆頭製作 0.5分

Come On(ed8671ed) / 容我自救(harryharry) / 快(chanchan0909) / 大頭貼(harryharry) / 乜都盞(群星) / ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-13 10:35

how about pun火女, 金睛火眼, 嘥氣 and 布娃娃

可以寫埋乳酪大地麼正積極考慮推薦多一首兒歌
RVHOCPC 發表於 2015-6-13 17:15

可以寫埋明成王后 自由女神麼
plug左都冇時間上住
可惜沒如果又幾好聽喎
慢到呢

原來Spotify有得聽乜都盞Love HK No.1  ...
nicholashin 發表於 2015-6-13 17:13

全世界都可以聽到家燕唱神曲嘅美妙歌喉

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/14
01 02 新一天            Robynn&Kendy/林奕匡
02 04 改潮玩代           鍾舒漫 Feat. MC仁
03 03 回到最愛的那天(父親獨白版)   洪卓立
04 05 無條件            陳奕迅
05 ne 真身             岑日珈

OUT~
XX 01 夢與想            鄧婉玲

Phil plug plug 冠
岑日珈
chanchan0909 發表於 2015-6-14 10:43

purple愛將 幾時plug埋奮鬥去兒歌榜

最近一星期聽得最多嘅十大:

#10 下次無下次 側田 -- 新碟最正呢首~
#09 肆無忌憚 陳凱彤 -- why why why why why好洗腦 支持肥彤!
#08 別來無恙 陳柏宇 -- 正正子過回眸一笑n倍
#07 Bang Bang Bang BigBang -- 隻舞都識跳啦 ssd
#06 逾越生死 C AllStar -- 好好loop
#05 小手術 王菀之 -- d beep beep聲好好J lol
#04 一千個假想結局 吳雨霏 -- 愛霏。。。全碟最正都係呢首

#03 哲學家 盧巧音 -- 啱啱出覺得麻麻地 而家越嚟越愛

#02 為何要我愛上你 連詩雅 -- 不解釋

#01 次世代 王梓軒 -- 真係好正 點解loop足2個鐘都唔厭

廁時代狂loop唔係為左美廁?
RVHOCPC 發表於 2015-6-15 18:09

世事都被你看透了
咁好聽點解Yan Ting整榜都無得上?
Yan 發表於 2015-6-15 18:11

上過la
yanting/jonathan專屬走勢 18>XX
睇下有冇得re~

嘩 次世代都loop到兩個鐘
真係 有乜唔得 冇 冇乜唔得
seeseetv 發表於 2015-6-15 18:22

誠意推薦yantingbb做adidas or 美國小太空人代言
impossible is nothing / it is possible!!!!

專登 check check  u 比 ho 高 fun 喎 no.1 嗰首

嘩 好難聽
chanchan0909 發表於 2015-6-15 19:11

of course

陳綺雯勁敵!!!仲要1挑3

乜呢個campaign仲健在架咩
seeseetv 發表於 2015-6-15 19:30

http://www.itispossible.com.hk/web/website/recruitmentb.aspx?page=recruitment
仲未收檔

反OT
拍乳隻碟d歌好好聽 :)

送比最後 1 位會員  (我知快左 1 日, 反正聽日唔得閒, 唔緊要啦 )

蕊蕊 - Make ...
chanchan0909 發表於 2015-6-15 21:55

膠歌之后
以為會點come on tim
反正佢聽日都霏去日本搵偽娘linceye
都唔得閒上cm啦
harryharry 發表於 2015-6-15 22:02

我要代linceye過去東洋鬼子嗰邊斬妖除魔

我啱啱同你相反  Bang Bang Bang好正囉! 鐘意intro, outro & verse. trap係我最憎但 ...
JasOh103 發表於 2015-6-18 11:42

baebae 同 bangbangbang 都係開頭唔鍾意 之後越loop越正

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/21
RK LW Songs           Singers
01 03 回到最愛的那天(父親 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 10:49

大愛會唔會係最common嘅兒歌歌名
之前先上過鍾嘉欣嗰首。。。

purple有新歌 <33333

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/28
RK LW Songs           Singers
01 02 無條件          ...
chanchan0909 發表於 2015-6-28 10:51

J悅

LINCEYE狙擊會會長呈獻 : 2015年度蛋記EP評分 第3回

上兩回重溫:
羅力威 再生      歌曲 9.5/20 MV 5.5/15
洪卓立 那天      歌曲 9/20  MV 5/15
馮允謙 Odyssey      歌曲 12/20  MV 5.5/15
容祖兒 me, re - do    歌曲 11.5/20  MV 7.125/15
詹瑞文 Heageology  歌曲 4.5/20  MV 3.5/15

林欣彤 我們都是這樣長大的
我們都是這樣長大的 3/5  本身的用處 4.5/5  金剛圈 3.5/5  小花 2.5/5 = 13.5/20
(MV) 我們都是這樣長大的 2.5/5  本身的用處 2/5  金剛圈 3/5 = 7.5/15

鍾舒漫 True Instinct
改潮玩代 3/5  自信踭 3/5  沉默的對話 2/5  聚光燈 3.5/5 = 11.5/20
(MV) 改潮玩代 2.5/5  自信踭 1/5  沉默的對話 2/5 = 5.5/15

農夫 你而家無但係將來會有(上)
全新派台作品 2/5  好彩分手 0.5/5  P得霸氣一點 0.5/5  Sam 歌 1.5/5 = 4.5/20

總結
magbb完勝<3

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/05
RK LW Songs      Singers
01 03 大愛      朱紫嬈
02 04 Be Yourself     Eva Chan
03 05 我是一隻小小鳥 丁悅
04 ne 年輕人們    周國賢
05 ne 聽電台的人   羅力威

OUT
XX 01 無條件     陳奕迅
XX 02 真身      岑日珈

LLV 好似深受 purple 喜愛, 好似成日見佢上榜
chanchan0909 發表於 2015-7-5 10:23

希望下屆兒歌男歌手可以由LLV取代金堅

想喺數碼電台點歌
    個男仔仲想同個女仔一齊
   但係個女仔巳經同第二個男仔一齊
要佢前男朋友死 ...
rubylovessss 發表於 2015-7-5 18:07

佢聽咗呢堆歌會唔會仲sad多二錢重

肥媽 / 薛家燕 - 南屏晚鐘(Live)
作曲 : 王褔齡 填詞 : 陳蝶衣

「我匆匆地走入森林中 森林它 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-7 23:39

賞心悅目
扭屎忽花簡直係高潮所在
愛nancy & maria <33333