返回列表 發帖
我又玩每週一些牙先~!

本週最高播放率十大 Vol.002 (01.07.2015 - 07.07.2015)
--> Vol.001

#10 Sober / BigBang
   -- 聽咗一次就熟咗個melody, 7月另一主打if you普通咗d
#09 格拉斯哥流浪 / JUDE
   -- 雖然歌唱技巧麻麻地, 但個曲係唔錯嘅~
#08 心燒 / 陳奕迅
   -- 新碟暫時最有feel嘅歌, intro有少少任我行feel -,-
#07 黑洞 / 陳奕迅
   -- 同樣係新碟, 呢首係比較易入腦嘅一首歌 用太空包裝嘅歌都係美麗到不能
#06 別來無恙 / 陳柏宇
   -- 半個月前(Vol.001)都係狂loop緊 <3
#05 金剛圈 / 林欣彤
   -- EP有mag一貫擅長嘅吶喊作品 好難唔loop wor
#04 認 / AGA
   -- 比起上2 plugs差dd 但個melody都係洗咗我腦 lol
#03 年月匆匆 / 馮允謙
   -- 雖然好唔鐘意JF喺MV乸埋口面忍屎咁嘅樣, 題材喺近年亦都司空見慣, 就係好loop咁簡單囉
#02 年輕人們 / 周國賢
   -- 妥協或壓逼怎挑選 我選周baba!!! support u <3
#01 本身的用處 / 林欣彤
   -- 跳脫嘅曲風夏天聽係唔會有錯! 最緊要係愛mag
<333

無 真得不似是真
nicholashin 發表於 2015-7-8 19:28

未loop起

If You 同 BBB 都係比  吹大咗  
Loser仲sad  

E Series 又會玩咩呢唔知 ...
Wonders 發表於 2015-7-8 19:39

bbb聽耐咗都還覺得ok~
if you真係聽唔出咁sad, 平淡得滯...
直覺 e 會再差d

好多人都有類似嘅睇法  
今次MV又冇 歌又唔打  
少時啱啱開始狙撃 之後又到 sj aiiiiii ...
Wonders 發表於 2015-7-8 19:54

掛住巡迴冇時間錄music show
睇怕之後幾首歌都係咁先

傳說中嘅全新歌正規專輯 MADE 好大機會....
Wonders 發表於 2015-7-8 20:39

正規專輯是咪 M,A,D,E 8首 + 2首新歌? 定係10首新歌?
都係不抱期望好啲
M個頭開得太過好la

Honey Bees - Honey
作曲 : 張人丰 填詞 : Kellyjackie

「Be a Honey 稍息立正好 (我很乖)
I ...
chanchan0909 發表於 2015-7-8 21:40

傳說中嘅港版SNSD
愛蜂了

薛家燕 - 家燕媽媽
作曲 : 李紫昕 填詞 : 李紫昕 編曲 : 梁偉堅

「家燕媽媽 家燕媽媽 家燕媽 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-9 22:00

重點!!!!
nancy喺兒歌界嘅發展咁輝煌都係多得呢首金曲

咁 purple 係咪好應該出首 紫昕姐姐
chanchan0909 發表於 2015-7-9 23:37

purple嘅經典金曲多到可以用海量形容
唔洗出多首招牌歌la~
(如果有又唔拘

煩擾中起舞 MV
chanchan0909 發表於 2015-7-10 21:06

慢你一步tim

sunny成日慢咗拍

李榮浩 - 天生
作曲 : 李榮浩 填詞 : 李榮浩 / 周耀輝

「只要有翅膀 就可以飛翔
我們有思想  ...
chanchan0909 發表於 2015-7-11 00:00

美浩happy birthday
希望快啲公佈香港站巡迴 快啲plug新歌 同埋keep住咁qq

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/12
RK LW Songs      Singers
01 03 我是一隻小小鳥 丁悅
02 04 年輕人們    周國賢
03 05 聽電台的人   羅力威
04 ne 五四三二一   BOP
05 ne 漂泊的心    李紫昕/余俊峰

OUT
XX 01 大愛      朱紫嬈
XX 02 Be Yourself   Eva Chan

本週播放率最高的十首歌 Vol.003 (08.07.2015 - 14.07.2015)
--> Vol.002

#10 點止冰冰 / 王梓軒 feat. 陳奐仁
   -- yanting新歌要支持吓 <3 《食軟雪糕》可以返屋企collect skin^^
#09 突然好想你 / 徐佳瑩
   -- 《女也》其中一首超正嘅翻唱!!!
#08 航拍 / 陳柏宇
   -- 除咗別來 呢首都大愛喔 <3
#07 找對的人 / 張敬軒
   -- 呢首其實都幾普通同埋幾慢熱 但又loop得過~
#06 小花 / 林欣彤
   -- 初初覺得好悶 但係聽聽下又覺得hohotan wo~
#05 起點‧終站 / 陳奕迅
   -- 陳奕迅係有一種魔力令你聽佢d歌 特別係呢啲玩得多花款嘅歌
#04 Shake It / SISTAR
   -- 夏天係要聽呢啲嘎~!
#03 本身的用處 / 林欣彤
#02 人生馬拉松 / 陳奕迅
   -- 又係講埋d老土野 but i think 跑步聽呢首應該會跑得快啲 lol
#01 金剛圈 / 林欣彤
   -- magbb成為今期愛將~ <3 《我們…》變咗係全碟最悶tim…

LaLa 真係唱得好好
點止冰冰播左幾多次
chanchan0909 發表於 2015-7-15 19:33

冇認真數幾多次 好似都>15

lala唱出另一種味道
《女也》d編曲好正

做乜成個華納去晒美國拍mv

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/19
01 02 年輕人們    周國賢
02 03 聽電台的人   羅力威
03 04 五四三二一   BOP
04 05 漂泊的心    李紫昕/余俊峰
05 ne 連麥記都執笠  新青年理髮廳

OUT
XX 01 我是一隻小小鳥 丁悅

yuki有新歌喔~
唔知plug唔plug呢

19/7/2015 (019)
國語類時間~~

「心臟沒有那麼脆弱 總還會有執著
 人生不會只有收穫 總難免有傷口
 不要 ...
kwanie 發表於 2015-7-20 23:11

啱啱半個鐘真係喊出嚟
懷念撳錢

其實撳錢真係幾好玩, 不過好難中 lol
kwanie 發表於 2015-7-20 23:40

中過幾次
撳錢d問題起碼學到嘢 tvb嗰套一打膠唔使找

反OT
今日係咁loop lala version嘅 突然好想你

我本人本週loop得最多的十首歌 Vol.004 (15.07.2015 - 21.07.2015)
--> Vol.003

#10 銀河 / 汪明荃
   -- 華麗荃plug歌搞到要loop返陣驅吓風~!!
#09 起點‧終站 / 陳奕迅
#08 本身的用處 / 林欣彤
#07 愛在旁若無人的太空 / 楊千嬅
   -- 丁太呢首其實我覺得普普通通 但又係唔知點解會loop架喎 -,-
#06 突然好想你 / 徐佳瑩
#05 小小宇宙 / Yukilovey
   -- Yuki呢首正過尋找棱角嘎~!
#04 金剛圈 / 林欣彤
#03 羅生門 / 麥浚龍/謝安琪
   -- 不解釋~
#02 Run Away With Me / Carly Rae Jepsen
   -- 竟然有啲期待佢嚟緊隻碟 <3
#01 等到Sunday就Call你 / 連詩雅
   -- 哎喲喲 你話我偏心都係咁架啦 雖然個人就覺得首歌質素average 但唔loop唔是ceye fans!!!!

大嘴巴 - 沒禮貌
作曲 : 阿弟仔 填詞 : 阿弟仔 編曲 : 梯依恩 / Starr

「你這什麼態度 我覺 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-23 23:17

見到nancy個大名即睇
家燕做咩會幫大嘴巴拍mv嘅 仲要係食神造型

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/26
01 04 漂泊的心    李紫昕/余俊峰
02 03 五四三二一   BOP
03 05 連麥記都執笠  新青年理髮廳
04 ne 愛同行     鄭俊弘
05 ne 紙鶴      糖妹

OUT
XX 01 年輕人們    周國賢
XX 02 聽電台的人   羅力威

purple 咁快冠嘎
purple 愛將 LLV 都要 out
chanchan0909 發表於 2015-7-26 10:56

舞台劇開show要速冠
llv 上一首少年遊都係 02 out

蘇永康 應昌佑 楊淇 陳柏宇 姜麗文 姜文杰 - 做場好戲
作曲 : 楊鎮邦 填詞 : 甄健強

「計劃 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-31 20:43

弓起晒
原來u就快做元老la喎
快到呢

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/02
01 02 五四三二一   BOP
02 03 連麥記都執笠  新青年理髮廳
03 04 愛同行     鄭俊弘
04 05 紙鶴      糖妹
05 ne 我是樂隊    RubberBand

OUT
XX 01 漂泊的心    李紫昕/余俊峰

有無搞錯 美紫無連冠
chanchan0909 發表於 2015-8-2 10:56

未係重點主打所以冇連冠
可能要到喜羊羊先有

隔咗半年出嘅
竟然都只係lyric mv

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/09
01 03 愛同行     鄭俊弘
02 04 紙鶴      糖妹
03 05 我是樂隊    RubberBand
04 ne 少年遊記    洪卓立
05 ne 相信明天    胡鴻鈞

OUT
XX 01 五四三二一   BOP
XX 02 連麥記都執笠  新青年理髮廳

霞撈 請注視面前的我
混和甜與蜜合製出candy ball

慘 我覺得呢首歌好好loop

其實我想上呢首
chanchan0909 發表於 2015-8-9 13:19

我都會上
==
終於就嚟清晒要上嘅歌 係時候諗下自plug咩歌好

我要多一個星期先清到
冇乜歌想自plug
bagfgfcde 發表於 2015-8-9 13:45

其實我都要用2星期
不過好多都會好短命
me 塞唔塞都狂自 PLUG
616.1314 發表於 2015-8-9 13:47

你得女人歌易搞好多lor!!!
乖乖聽話
fifty1205 發表於 2015-8-9 13:48

幾時先有official audio流出

搵翻啲美麗舊po先
突然心痕想玩下

羅力威 再生
夏之咩 0 / 一花一世界 1.5 / 聽電台的人 1 / 未 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-10 22:14

睇返自己d評分有d想轉軚
mag>鍾輸慢>芒果大使>祖>>>>llv>立

打手推歌時間
無年月匆匆challenge玩
nicholashin 發表於 2015-8-13 23:10

七月聽日先開始 JF就整套鬼片嚟。。。

有林漢輝嘅~

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/16
01 02 紙鶴      糖妹
02 03 我是樂隊    RubberBand
03 04 少年遊記    洪卓立
04 05 相信明天    胡鴻鈞
05 ne 如果一天有25小時 Robynn&Kendy

OUT
XX 01 愛同行     鄭俊弘

近排個榜好悶  照計都一級一級升嘎啦  家燕媽媽 ... 李家仁 ... BBCute 快 d plug 歌啦 { ...
chanchan0909 發表於 2015-8-16 11:42

全部都似冠
BBCute幾時有新歌
仲有依首,原本係Abellabb唱,雖然首歌岩中間欣唱多啲
harryharry 發表於 2015-8-16 11:43

abella唱得好好好難聽

林夕派同WYMAN派都有人恨祖 慘豬

反OT
紅字WIN

生命有一種絕對 曲婉婷
生命有一種 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-13 10:59

我又揀~
           女也    五月天 

生命有一種絕對    WIN    ---
盛夏光年           DRAW
離開地球表面     ---     WIN
突然好想你      WIN    ---
溫柔         WIN    ---
你不是真正的快樂   skipped    WIN
我不願讓你一個人   ---     WIN
如煙         WIN    ---
愛情萬歲       WIN    ---
我心中尚未崩壞的地方 WIN    ---   

6    :    3

都係女人唱歌好聽啲

女也有你不是真正的快樂呢首歌咩
點解我聽果個version得啲吠聲既

反ot
溫柔 梁靜茹 x10000 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-16 18:34

我見tracklist中間有首interlude 就自動skip咗落下首繼續聽
乜原來有吠聲架?! 好彩冇聽到

係Spoptify聽左唔完整既大膽小鬼,接著聽《難查字》
首先自由落體好過其他歌好多倍 但每首歌都唔差既 上年 ...
nicholashin 發表於 2015-8-19 12:33

死等 都好正嘎
903間唔中都仲播呢首(雖則9成都係急姐)

愛 小李 > 難查字

真係yum賤到 可以做某網站主題曲囉

你想講等到Sunday 定係一分鐘
-Prince- 發表於 2015-8-22 22:11

1+4+1肯肯定係同名網站主題曲lor
一分鐘 做插曲仲得

等到sunday 就。。。

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/23
01 03 少年遊記    洪卓立
02 04 相信明天    胡鴻鈞
03 05 如果一天有25小時 Robynn&Kendy
04 ne My Time    劉威煌
05 ne 好愛他     李國祥 feat. 潘敬袓 余震東

OUT
XX 01 紙鶴      糖妹
XX 02 我是樂隊    RubberBand

誰無辜 不應公開傷勢搏安撫
然後放心分給我 推給我 做那位屠夫
卑!污!

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2015-8-23 21:15

某fans oooooooh得霏常搶耳

最後我令到大夥兒在喝采
失去的卻不回來
片刻光榮 陪著我悲哀

電視劇歌曲帶比我好多回憶
rubylovessss 發表於 2015-8-26 00:05

呢首真係正到冇朋友!!!
細細個好鍾意睇美味天王

2012年或之前嘅劇集歌好聽過而家嗰啲infinity^infinity倍囉^^

GIN GIN HAPPY BIRTHDAY

Gin Lee  ...
chanchan0909 發表於 2015-8-26 23:35

呢首都正!

提起gin lee 我就嬲啦
究竟年頭講到而家 傳說中嘅派台歌 係咪要完埋好聲音先出

b個靚tw 仲有fabel
上年10月叱咤樂壇播過嗰首《上傳狂》幾時出街!!!!!!!!

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/30
01 02 相信明天    胡鴻鈞
02 03 如果一天有25小時 Robynn&Kendy
03 04 My Time    劉威煌
04 05 好愛他     李國祥 feat. 潘敬袓 余震東
05 ne 遠征      Dear Jane

OUT
XX 01 少年遊記    洪卓立

節目有播So Fa Mi Re Do 好快上榜拉高歌曲平均質素
P.S.
新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/12 out 2 ...
nicholashin 發表於 2015-8-30 12:24

某小主持好愛 sis

咁都有pattern
即係劉威煌下wk冠

kary fans遍佈全東南亞!!!! <3

YouTube comment : 吾計咬字,音準絕對好過kary唱live...

水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 水星逆行 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 浪漫前夕 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 為何要我愛上你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 等到Sunday就Call你 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 大了一歲 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 / 乖乖聽話 /

那一個我 / 人生銀行 / 我們都不是無辜的 / 挾持 / 寫妳太難 / 沉默的對話 / 思城 / 一拍即愛 /

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/09/06
01 02 如果一天有25小時 Robynn&Kendy
02 03 My Time    劉威煌
03 04 好愛他     李國祥 feat. 潘敬袓 余震東
04 05 遠征      Dear Jane
05 ne 旅途      謝偉倫

OUT
XX 01 相信明天    胡鴻鈞

謝偉倫真係乜榜都上到 你嘅兒歌榜會否考慮佢嗎
chanchan0909 發表於 2015-9-6 12:55

其實謝生係咪purple契仔,首首都上榜
我呢。。。睇下有冇位淨啦