返回列表 發帖
本身知道佢話做30周年show都好有興趣
但真心負擔唔起

講左咁耐D價錢.... 講下其他
其實會唱咩歌呢?
Random Love Songs.... 似乎都係以情歌為主
咁同2005年既Crazy Classics Live唔知有咩分別呢.........

你唔想聽但佢已排舞, 應該都會唱
我反而想聽招呼你朋友, 喜, 你係我既 ...
lemontea1069 發表於 2016-4-15 16:47

招呼你朋友堅正啊
97年有唱過不過無出碟

其實"Leon Sound" d快歌真係要唱下
上次XU有part玩遊戲播左貪新愛舊, 仲以為佢會唱

仲有最近在youtube聽番有首歌叫心裡有數("如果可以再見你"隻碟)真係好好聽
好似主打歌feel但無plug過, 不過應該都係唔會唱

好shock啊
響fb見到有d fans話響外國飛番黎睇頭場
點知無得睇 .....

我對Leon有信心, 佢一定搞得掂
lemontea1069 發表於 2016-4-29 12:50

我都係 覺得佢可以好好settle件事

今晚可以如期開騷!
Good show Leon!!!
一定好感動

好想有人用periscope做live播放(之前madonna個show好多fans做live直播) haha

剛剛睇新聞, 好多人企響出面睇啊

之前黎明講過11點之後,因為「環境局」問題,所以會「靜音」,不過當過咗11點之後,現場當然唔單止冇靜音,就連細聲少少都冇,繼續大大聲開演唱會。但因為遲咗開騷,所以rundown都cut短咗,好似cut咗《我這樣愛你》、《愛比我重要》、《夜夜夢中見》。黎明在台上說:「我哋今日已經得到好好嘅回報,多謝上天,但係始終都有環保嘅管制,多謝大家多謝大家!」說畢,黎明在向四面台向觀眾鞠躬。唱完最後一首歌《夏日傾情》之後,黎明再謂:「我一定會做到比你哋每一個更堅強,多謝你哋。」又說:「放心慢慢長長歲月,我好記恩,我一定會回報番你哋。」之後各台下揮手,台下觀眾亦向佢揮手示意。當時有fans更走到台前,索性坐上台邊,望住黎明唱歌,保安已然無法阻止。演唱會至11時23分完騷,完騷時屏幕打出roller credit,不過觀眾都唔肯離開,大叫黎明encore,仲有唔少歌迷走晒出前台,現場保安為咗安全,用電筒照啲觀眾。有唔少fans企咗喺黎明嘅出入口位等佢出嚟。等咗5分鐘之後,大會作出廣播,話因為場地所限,所以今晚嘅表演已經完結,呼籲啲觀眾跟住保安員嘅指示離去,有好多fans仍企定定唔肯走。

夜夜夢中見 好正啊!
希望之後會唱番呢幾首!!

Leon真係好靚仔 好lum啊!!
仲有好多May豬衝晒去台前

我的親愛 今晚有無唱
rubylovessss 發表於 2016-4-30 21:20

有朋友響核心外圍聽到今晚有唱

btw, 隔離台話今晚sammi, eason都有去睇

其實我都好想睇, 仲搵緊4/6/7號既飛....

你去演唱會賣飛既group就買到
matthew1990 發表於 2016-5-2 18:27

好多都係牛牛

賣低過原價就唔係牛牛啦
matthew1990 發表於 2016-5-3 00:30

前一兩日已經無乜低過原價喇

不過都好彩有人原價放番28/4既飛,
終於都有得睇喇

雖然張飛係貴, 但可以現場聽到Leon唱歌, 尤其是如果可以再見你, 夜夜夢中見, 夏日傾情, 我愛ichiban.... 已經覺得值回票價

同埋Leon真係好~靚~仔~好~靚~仔~啊!!!

今晚有朋友撩去左核心外圍聽
七點鐘經過會場時突然聽到內圍播左一陣"我會像你一樣傻"

之後買左野食坐響添馬公園草地 越夜越多人 (一家大細, 情侶, 一大班朋友etc)
但觀乎唔少人係趁熱鬧多過真聽歌, 不停自拍, 傾計, 開餐(K_C炸雞, 麥記, 香檳, 魚生壽司, 榴槤都有)
又有勁多細路走來走去, 又有人用電話/相機拍低現場情況, 又有人用電話live直播
仲有情侶響我面前打茄輪
加上D悶熱天氣, 唔講我以為今日係八月十五去左維園咁(爭咁幾個月餅)

雖然我唔應該期望D人會有咩反應,
但前半部D人真係無乜反應, 到第三part唱"願你今夜別離去"開始有反應, 到之後幾首快歌都有人叫囂拍手
感覺一般市民都係對快歌有feel d

any肥, 今次真係一個好難得的睇騷/聽騷經驗