返回列表 發帖
由地鐵站行返屋企見到4個簽名站
nicholashin 發表於 2014-10-26 18:18

個簽名會超勁嘎兩日都唔夠就破左一千萬

p.s. 全港人口八百萬左右

瓊姐又發力

btw 軒仔真心好敢言,一個唔係生於香港人既人
比一班生於香港人更愛香港哩片土地

好多藍絲相信
唔明既一氧化二氫 = 水
nicholashin 發表於 2014-10-26 20:03

爆笑左出黎

頭先大台7點幾8點果陣播關於佔領運動既時事節目
又同屋企人嘈左陣,好煩
唔想同佢地嘈

而家無左許SIR直播 又無得聽佢既搞笑原因~_~
Nicholas 發表於 2014-11-8 16:30

一早要CUT啦SOSAD講多錯多
直頭係公關災難
PPR真係後知後覺

其實都真係傻到冇朋友
禁得哩條街,咪轉去第二條街囉
同埋清左場,人心係冇得清
邊個係到搞亂香港,都幾昭然若揭

終於有時間上黎分享多d琴晚係旺角既所見所聞
琴晚收工趕去旺角, 去左彌敦道先
真係警察多過市民, 係果到行慢少少都比人X 叫人行快D,親眼見停係到D人,警察更舉起警棍想隨時打人
跟手去左西洋菜南街
仲痴線, 班警察好似顛左咁, 一見人所謂少少「挑釁」就幾個人追埋去圍住「搞事者」(其他果個人只係行過冇衝擊),但班警察就作勢甚至真係用警棍打人,拳打腳踢(唔信自己上FB, 大把片為證)
個人感覺班警察已經係走火入魔,唔知自己做緊咩, 淨係見人就想打,好似班飢民見到麵包咁衝去圍人打人
見到相機就會驚一驚,但到打人果陣就叫人收X埋D相機,如果唔係就拉人
真心覺得好痴線

我真係諗極都唔明
點解私人名義申請及批准既禁制令
有權動用公家既警察去「協助」清場??
原來警察係可以幫私人公司做野??
錢就納稅人人比,得益既就係私人公司
咩道理?
旺角如是,今次金鐘又係咁

佔中三子宣布明天3:00PM到中區警署自首!
酷愛903 發表於 2014-12-2 15:52

真係好大叫佢3個收_ _ 關佢叉事咩
由頭到尾都冇人參與過佢地發起既佔領中環
唔信自已去金銅旺問下人,邊個會答你係參與緊佔領中環?? 佢地淨係會答你參與緊雨傘革命
我淨係知哩兩個幾月黎邊d人係真心為香港,唔係似三子同泛民咁得把口
而家見形勢唔對路,撈唔到光環同政治本錢,一班泛民就立即割蔗
我下屆立法會情願投白票(冇本土派參選的話)都唔會投比泛民/人力

佔中三恥又出洋相,佢地今日自首,
警方表示唔受理,只保留日後追究的權利
警方回應自首案件新聞稿

警方按程序公平公正處理自首案件

就傳媒查詢有關非法佔領組織者及相關人士今日(十二月三日)到中區警署自首一事,警方發言人表示,截至下午四時三十分,共二十四人到中區警署自首,包括十八男六女,年齡介乎三十三至八十二歲。自首人士聲稱干犯「參與未經批准的集結」的罪行。

就今次的非法佔領人士自首事件,負責接見的警務人員在自首人士離開警署之前,已清楚向他們指出佔領公眾地方是違法行為,需立刻停止。警方會根據自首人士所提供的資料作出跟進及調查。

警方希望自首人士能繼續配合警方的安排,減少對警署為市民大眾提供正常服務的影響。

警方強調,對於每宗案件,不論涉案人的職業、背景,警方定會不偏不倚、公平公正作出調查。

金鐘果到, 真心希望大家會冇事...唉
唔知講咩好, 大家都要加油!

一路睇fb 見住d人一個一個比警方拉...睇到眼濕濕
哩一刻無力感好重,唔知自己可以做d咩.........

何韻詩為了正義賠上事業,敬佩。那份傲氣不下於梅姐。
楊千炒飯 發表於 2014-12-11 17:12

真係有咩師傅就有咩徒弟...!我深信香港人會更加愛錫呀詩

其實我想問
明哥走咗邊?
唔係關鍵時刻潛水啊嘛。。。?
JayantL 發表於 2014-12-11 22:08

每個人都有自己既包袱吧,可能明哥未ready 被人拉但相比起其他9成既歌手
明哥係行得好前之餘,出心出力去支援雨傘革命
我都由衷既欣賞佢
我諗此時此刻,已唔係追索返其他人
倒不如將focus 放返去今日果班被捕人士啦

我都係大陸人,不過我唔認同佔中,方法錯誤,結果只有製造內部對立同矛盾,完全唔覺得會影響到中央對香港既決策,
其實我唔明點解黃絲帶話今次唔爭取以後就無機會爭?點解有公民提名先叫真普選,其他方案就係假普選?黃絲帶成日話既國際慣例係邊?
點解唔袋住先?袋住先起碼比原來有進步,
黃絲帶有無諗過社會上有一批人係接受循序漸進,民主係要妥協,只有你講無其他人講叫咩民主?
uponand 發表於 2014-12-15 20:00

中央揀好人, 篩選好哂既特首候選人, 咁叫做普選?咁計既話長毛佢地一世都唔會可以被提名做特首
只有果D 擦中共鞋, 中共喜歡既人先可以有資格候選特首
當年中美聯合聲明同基本法都講明香港係有普選
但絕對唔係而家哩種中央人大揀好哂既方案囉
點解香港人今次咁嬲, 你明白未?
我諗你要睇下何謂普選既定義