返回列表 發帖
千千而家對柏乳想點啊?
知道自己地位不保, 所以反客為主, 自動送上門

Moses 一家真係好好笑
特別Moses 被女兒問到應唔應該同心儀男仔上床,
佢心諗果句:人地個女我就識教佢答者, 自己個女, 我真係唔識教。

都驚嘎 尤其係有 D 恐佈片橋段有個人逐個逐個開廁所門嗰 D

D 恐佈造型 me 就唔驚

9 m ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 21:45

我都仲係未鼓起到勇氣睇
但情性又得返兩集, 播完我冇劇睇

綜藝資訊 我又淨係會睇飄(北韓篇)同埋講野食果套

睇哂喇大眾情性

柏乳真係好好好好得意又靚仔又陽光
好想瘋狂同佢.......
最後追返谷采兒雖然係lum...但好似over 左d

另外陸駿光都幾正 好鍾意佢個性格
但真係估唔到小草同左個中坑洋腸結婚

結尾d花絮好正, 臨近最後柏乳再次露點
美中不足係呂熙出得同露得太少

相反最尾呢度係最好睇,睇住咩天氣咩情況都一齊,好感動
雖然套套劇都會遇到,但係有幾何會咁 樣sho ...
kelton 發表於 2015-4-28 11:39

ya...一直都當係平行時空咁睇柏乳果3角關係+陸一家
基本上冇咩機會兩邊交集到

加一冇諗過小草一早同左個機長(?)結左婚
見佢同milk joe 相處,完全冇諗過係一個人妻會咁做
但都 ...
kelton 發表於 2015-4-28 11:42

始於女人都係想搵個歸宿......Moses 一直都唔似想同佢結婚, 唯有嫁個愛自己男人喇
呂熙個講野腔今次真係太刻意.....聽得唔太舒服
覺得佢警界線比哩套做得更好同自然同靚仔

套恐怖片播幾多集呀~
最後都係唔敢睇...決定skip 哩套
哩排食lunch 時都唔知有咩可以睇鳥

9 集  你有無睇 9 mins 預告 ??? 已經覺得恐佈 ???
chanchan0909 發表於 2015-4-29 00:13

唔敢睇嘎hktv太迫真同認真.....我既極限係奇幻潮果d lv.

冇乜人睇驚異世紀???
個故仔幾正wor.....
林嘉華似係報仇
kelton 發表於 2015-5-4 15:45

我沒有溫柔 唯獨有這點英勇氣去睇嘎....哩排LUNCH過檔MYTV 睇型男闖世界但都有睇食的秘密同飄

我睇既係「飄」
唔明既係......點解有高壓電纜,仲可以有咁多脫北者?
覺得好不無人道......

但其實有咩大國 ...
Mi_Cosan 發表於 2015-5-5 23:50

入面有一個脫北者講左呀....就係同行有人電死左既話...就踩住條屍爬過去同埋以我所知唔止一種方法逃離北韓嫁~

歲月樓情9分鐘搶先睇

7:15 有呂熙著白T-Shirt淋雨
kevinlai1621 發表於 2015-5-5 23:16

呂熙係我嫁...你地咪同我爭!!!!!!!!!!!!
痴線又借D耳露肉
健吾已經CAP左圖, 呂熙親自REPLY 多謝佢
同埋佢好傻好得意, 怕羞仔

BTW 講返套劇.....
呂熙係黃日華年青版麼??
同埋鮑姐同夏雨出場喇
仲有...點解陳安瑩成日做哩D 角色.....唔係顛既就係傻既, 再唔係就囚犯

痴線今集飄講日本311事件...我睇到眼濕濕

BTW 終於等到聽日啦, 歲月樓情開播鳥

睇左第一集歲月留情喇
雖然冇其他劇一開頭咁樣咁爆
但都好好睇
華哥真係魅力依然

同埋唔知點解成日諗返起第二人生, 覺得好似平行時空咁
特別當又見到容生個老母出現

BTW 今日食飯睇果陣, 見到呂熙濕身透視果幕+著白色背心
真係睇到食慾大增同_ _地

你每日食飯都要睇靚仔增進食慾
nicholashin 發表於 2015-5-12 19:33

HAHAHA~ 咁岩我睇D 節目/劇集都有靚仔者

歲月樓情 第2集

終於明點解689唔比牌wiki la....咁明刀明槍直接沖擊689
我鍾意!!!

呂熙今次做狗公, 好正
估唔到原來兩兄弟追過同一條女
btw 鮑康兒個角色好反感

一些往事 好好聽....D歌詞令人回憶好多野
特別係今次套劇講哩D多年既兄弟情/舊情
現實回憶不斷穿插果陣播哩首歌真係不得了

首歌其實會唔會唱得用力左d, 我見第一集入個時好突兀
  (未聽過full ver. and 第一集以外) ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-15 10:24

Full version 順耳d 嫁, youtube 有啊

歲月樓情 CH3

痴線!!!!! 唐寧同鮑姐係公園傾計果PART 勁感動, 我睇到眼濕濕

點解唐寧唔肯認自己就係青文, 要用第二個方式去愛自己媽媽

wiki 唔係寫而家嘅唐寧係青文個女咩??
kevinlai1621 發表於 2015-5-15 19:53

冇睇WIKI 嘎但我覺得似真係青文BOR....第一集結尾果陣現代唐寧係聽果首定情既英文歌...

歲月樓情有正仔仔,岩你嗎。。黃浩霆喺劇中演姜皓文少年版。。

其中演姜皓文少年版嘅黃浩霆,由於本身 ...
kk8733 發表於 2015-5-18 23:39

小鮮肉

sars 哩段好有共鳴...拍得好迫真, 真係帶大家返去03年果陣咁

歲月樓情播到尾聲喇....好想知青文同嘉利咩關係
仲有...估唔到華哥會中風
唔知會點樣結尾呢
-------------------------------
最新果套還來xxxxx愛你有頭十分鐘睇
感覺都幾正, 哩類提材好少見
特別喜歡一開頭吸血王子s 互片果part d畫面調色真係好靚
應昌佑個look 勁正, 好靚仔呀di_
d吸血王子好似好好j咁

我應該有驚異世紀後遺症,近幾晚半夜起了身,嚇死我,之後係雪櫃找下野食先訓到。。。

其他會 ...
kk8733 發表於 2015-5-22 17:27

好彩我都冇睇到

痴線, 今集歲月樓情真係睇到眼濕濕......真係好感人

歲月樓情大結局....鮑姐又爆seed....真係睇到眼濕濕
--------------------------------------
還來不xxxxx你 第一集
成套劇好台劇feel ==
男主角係有錢仔 x 女主角出身低微比人蝦 = 男女主角不打不相識, 由互憎對方到互生情愫
so far 好耐冇睇台劇, 覺得今次都ok
當返去回憶下以前睇台劇既年代

呂熙同鮑康兒主演既微電影呂真係好好好好好靚仔好正

終於開還來得及再愛你
唐禹哲真係好有型
但係點解無落水救人嘅scence, 剩係人工呼吸 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-6 21:40

好似返去以前睇台灣時, FF自己係女主角 同男主角有親熱戲

還來得及再愛你 ch5
今集roy真係巨charm....j死我
特別係果下回眸一笑真係殺死人

btw 今集好甜
bbtw 應生做兵好慘

唐生一唔chok同埋笑......真係電暈我

還來得及再愛你無咩人睇真的太可惜, 完全係久違了的"流星花園"feel。估唔到衛詩雅又做得幾好。 ...
thecool123 發表於 2015-6-10 21:14

唔止流星花園啦...完全係台劇黎
台劇 = 靚仔靚女主角 + 配角係lum主角 + 男好有錢 + 女出身低微窮 + 男女主角開頭係唔喜大家到暗生情意 +
女角成日比人蝦男既出黎保護 + 劇到高潮時一方同另一方講呂可以同你一齊 + 最後排除萬難甜蜜過世

其實我都係睇過3,4套台劇, 但套套都係咁

末日+5

其實套劇係想點...一集講一個關於末日前既人同故事??
係既話今集內容未免太誇張吧........為左同老母一齊食飯, 而搞場咁大龍鳳, 非常over同造作
可能我真係難d去想像到末日前既心情喇....

最後係感人既...crossover穿插以前同而家~

末日+5 ch.2

久違既潘燦良, 仲要solo 成集...!!
今集正, 故事好過第一集好多
氣氛營造得好, 甚至睇到有d恐怖
個結局好有layer....唔到最後都唔知潘既下場

末日+5 CH.4
陸駿光真係好好J
今集都好正啊!! 連心魔都玩埋...哩套劇真係好正好多MSG同埋唔同既劇集D元素都放哂入去!!!
聽晚LAST一集啦...有男神王宗堯

其實咁多人j呂hei
可以索性同佢報名做gym
佢會教你做
electric 發表於 2015-6-18 13:12

佢IG 有時都宣傳我唔敢去呀, 我一定硬哂......軚
手心標汗
心跳加速

末日+5
又播完一套喇
痴線今集SAD到爆!!!
5集我會咁排:

4>5=2>3>1

除左第1集MAMA外, 其他四集都真係各有千秋好好睇!!!

最近呢期無人 po 嘅

6 月 17 日 至 6 月 23 日
點播 : 25,000 → 22,000
LIVE : 64,000 → 60,00 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-30 14:56

惡毒老人真心唔岩我口味.....睇左兩集已經棄左令哩套劇成為我第2套冇睇既HKTV劇

得半個鐘唔知點解唔係好想睇
  剛剛先開未日+5, 第一集真係悶到爆, 可能琴日落機無咩精神, 但真係差d ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-30 20:27

末日我都覺第一集唔好睇....但之後果4集真係精彩到不得了, 各有千秋!! 一定一定要睇~~~
第一集完全被比下去
---------------------------------------------------------
而家播左咁多套劇, 個人覺得最完整, 每集都叫高水準而冇爛尾既TOP4:
1. 導火新聞線
2. 末日+5
3. 大眾情性
4. 還來得及說愛你

哩4套真係無懈可擊!!
HKTV其他都正, 但各自都有D扣分位
來生舞 / 選戰: 中段拖戲, 前者結尾好靚但後者爛尾
黑玫瑰: 剪得太勁...好多位留白要自己自行聯想先接駁到D劇情
歲月留情: 後段先入戲肉好睇
警界線: 中後段起劇情失控, 收唔到

大家對老人劇好似無咩興趣 。。。
kk8733 發表於 2015-7-13 18:41

對哩套真係提唔起興趣等緊佢下星期播新劇

三面形醫CH.1

終於返去HKTV懷抱
哩套果然冇令我失望....第一集已經咁多野睇~
D手術鏡頭好逼真
會繼續追落去
BTW HEHE 個CAFE STAFF 阿BEN幾正

三面形醫睇左 2 集, 好睇到爆
chanchan0909 發表於 2015-7-28 00:14

係.....好多MSG 帶到比觀眾!!!同埋D手術鏡頭真係好逼真

BTW 我有D 喜歡呀BEN

三面形醫入面, 林文龍後生個LOOK 好MAN 好好J

三面形醫~陳家樂一出場真係電死我!!!!
今次個LOOK真係靚仔到暈!!!!!!

BTW 越黎越憎林文龍個角色....個性格真係好難頂, 以為自己好叻咁自負

night shift 出左p-video....個班底好勁!!
個故都好吸引

三面形醫大結局  好多 message
chanchan0909 發表於 2015-8-18 20:46

yes ar~ 好好睇~ 同埋咁多條線都收得好好~ 唔會有草草收場既感覺~
btw 期待已久既night shift 終於播

哩幕真係拍得好靚!!!!!!!!!!

終於睇堆NIGHT SHIFT....個大結局真係好驚喜
完全冇諗過係咁
BTW 其實我覺得套劇後半段冇前半咁好睇
前半有好多支線, 睇好多唔同既人既夜生活...可恉後尾只集中講林文龍爆谷, 最多講下7仔妹
我仲以前會有一刻係所有支線都會相遇, 就好似第一集結尾咁~
BTW D鏡頭真係好好好好靚!! 有幾下真係睇到我嘩一聲, 點解電視劇都可以拍得咁_ 靚

真係唔想佢播完
艾石仔 發表於 2015-9-15 22:39

其實我覺得後半冇前半咁好睇同多元....後段我真心失望左

Omg 湯怡定陽怡定湯唯
艾石仔 發表於 2015-9-19 17:59

係湯怡囉

林文龍跟湯唯之間的又愛又恨拖拖拉拉

終於睇完夜班 , 唔太明個結局  ...
chanchan0909 發表於 2015-9-19 10:01

應該係想為SEASON 2鋪路同埋我覺得睇星星果到已經當完左....