返回列表 發帖
EXILE 果晚好似係加劉華GA...果晚我都在現埸
grass.grass 發表於 2015-1-26 23:35

YES, 當年我都係睇哩場農夫做嘉賓就真係冇咩印象....

似乎火鳥 飛女 楊千嬅 姊妹會在ENCORE 一PART RANDOM GUM 出...希望尾場唱晒LA~ ...
grass.grass 發表於 2015-1-26 23:37
第6同7場唱哂+錄影出碟就PERFECT

神獸真係難捉d既
艾石仔 發表於 2015-1-26 23:39

首歌真係一如神獸咁, 可遇不可求

隻神獸昨晚唱成點
Jacz 發表於 2015-1-26 23:50

冇睇琴晚果場YOUTUBE 又暫時冇片

好壯觀
John 發表於 2015-1-26 23:53

榜上有名嘎美千果然係CM女神

今晚上座率應該系5日稍低的是不是?好似剩最多飛系呢日
   后兩場都無咩飛剩了 ...
小布丁 發表於 2015-1-26 23:56

自從第一場出左之後, 其他場D飛(包括牛牛)都去得好快或者升哂價,甚至沽清

遺珠:一直都無小星星 知更同嬅麗緣 亦舒說
小布丁 發表於 2015-1-26 23:57

小星星都叫做上年拉闊唱過但嬅麗緣真係叫左咁多年都冇

呢度咁多千嬅fans架咩仲多人討論過千千cafe
同埋呢度d人癲d
ho_ 發表於 2015-1-26 23:58

CAFE 已經冇人講....大家都大個啦,冇時間好似以前咁熱鬧....以前開SHOW真係追都追唔切D POST

冇化真係
原來我有兩首top 10 of fa 係甲音樂作品
siongguan 發表於 2015-1-27 00:11

唔係呱HAHA...TOP 10我頂盡比到一個QUOTA AMUSIC D歌=.=少年你果然太年輕

究竟有冇機會全版千嬅
全盛時期既楊千嬅一分鐘可以引幾多人入黎放低正評

...
John 發表於 2015-1-27 00:14

決定長駐此POST, 直到刷新記錄為止

我想28有別阻我開心  有發生過 小星星 閃靈
8283 發表於 2015-1-27 00:20

閃靈, 小星星, 自由行, 明日再會, 我係我, 深息, 嬅存, 火鳥, 最後的歌, 曾幾何時, 直覺.....是但中一首我都滿足

千千已經係齋睇唔reply了
呢度熱鬧好多囉,同埋呢度都好多千千人
Jacz 發表於 2015-1-27 00:30

我哩幾日上返去都係睇相但好驚訝咁冷淡

點解美嬅次次都請大粒明星黎,好本事
Nathan 發表於 2015-1-27 00:32

美千人緣好MA

開show第一日已經上榜喇wor
Jacz 發表於 2015-1-27 00:31

哩個POST 每頁都見到你起碼五個REPLY

仲有一葉舟  呢首加埋電光幻影同鏡花水月 其實可以好完整的一part
grass.grass 發表於 2015-1-27 00:35

YES...好多歌都可以拼埋一齊唱, 會好感動...
不過今次都有二丁目 x 原來過得很快樂 同埋 野孩子 x 最好的債

但其實可以仲有好多, 但特別希望有生之年聽到下面既配搭
水月鏡花 x 電光幻影
姊妹 x 好不容易遇見愛
狼來了 x 郎來了 x 好不容易遇見愛 (出道年>十年>廿年)

女 above 60%   男裏面feel 到好多hehe. 由其一pair boy嗰啲.
matthewyky 發表於 2015-1-27 00:41

美千不嬲多hehe fans

你係至好講,成日都玩失蹤
Jacz 發表於 2015-1-27 01:09

咁留意我要訓教, 返工, 做野, 出街ma

hi~

其實大家仲記唔記得n年前有個美瑞forum叫悅嬅軒?
Jacz 發表於 2015-1-27 01:14

我仲記得個壇主叫rx~ 佢有好多千嬅既片睇, 我舊舊舊電腦都有嫁, 但而家已經冇哂

未興forum舸陣有咩千嬅的祈禱。
kenneth 發表於 2015-1-27 01:16

果陣我好細個, 唔識哩個網站

要我係千嬅既歌入面揀10隻真係好難
佢好多歌 唔同階段聽有唔同感受 唔同時候最鍾意既都有唔同

係有某幾 ...
John 發表於 2015-1-27 01:00

x2....所以我都唔會揀咩千嬅十大比自己經過咁多年咁多階段, 同埋諗法既改變
會對唔同既歌既感覺變左

聽得楊千嬅既男人,應該有80%係hehe
Jacz 發表於 2015-1-27 01:20

咁你係咪啊

仲問
lemontea1069 發表於 2015-1-27 01:25

借d耳識多個朋友ma檸檬茶哥哥唔好阻我識朋友

睇報紙話第一日有一半都係訂製ga bor
mychart- 發表於 2015-1-27 01:32

個人估訂製果d就係晚晚都著果d, 數返係岩岩好一半~開場果套, 兩套舞衣, 生菜裙, 宮廷白皮褸

希望尾埸啲友唔好咁無癮……
matthewyky 發表於 2015-1-27 10:13

尾場唔會啦, 個氣氛應該比頭場更勁!d死忠留到果場一次過去

冇咗麟伯?
gooloo 發表於 2015-1-27 09:31

好彩冇咋而家個陣容除左30號弱雞d, 其他都好勁^^
btw 根據以往唔同歌手既經驗, 我覺得wyman 會做嘉賓, 還返concert yy個人情

個別MI粉真係咁多年都唔化, 影衰哂自己偶像

btw 哩排千嬅開show, 眼見fb唔少人寫文章/各大網媒唔少文章 都講千嬅
特別講千嬅點陪住大家成長

話說琴晚有邊咩artists 去左睇嘎?

乜凌晨3點都咁多post
我由5十幾頁開始追post都見唔到有人講繼續努力呢首歌,以為無人記得添

08真 ...
hechart 發表於 2015-1-27 03:32

果兩次拎我當係:08果次補返04年
09果次當結婚禮物送比千嬅

咁10亞太女呢
Jacz 發表於 2015-1-27 16:53

儲印花咁儲齊三個大獎

其係係華星三寶再現
remus 發表於 2015-1-27 16:52

聽左佢三個咁多年, 我未試過現場睇華星三寶尾場有機會破處

乜你仲未破處咩?
lemontea1069 發表於 2015-1-27 16:57

人家係純情鄰家男孩子嘎

我恐怕吹水用咗好多時間
remus 發表於 2015-1-27 16:57

到時迫美千ENCORE EN到12點幾補數

我發覺呢度得我同你係eason死忠
lemontea1069 發表於 2015-1-27 16:57

到底你有幾多男性偶像

後記:一失足賠萬五蚊
採訪當日,筆者向千嬅提起她一件發生在六年前的瘀事,當年初出道千嬅,在沙田新城市 ...
gooloo 發表於 2015-1-27 17:02

我以前都睇過哩單新聞,估唔到而家重光而家睇返都仲覺得好好笑

祖兒都未結婚,就已經封利是。
kenneth 發表於 2015-1-27 17:11

好多未婚明星都會派利是GA LA以前千嬅未結婚都已經派緊

要靠FANS CLUB帶頭賴死唔走先得
gooloo 發表於 2015-1-27 18:00

今次尾場星期六...應該會多D人唔走

今晚係繼頭場後第二次入場真係好開心, 咁岩撞正佢改左少少rundown
又可以係到廢up幾句先訓教
今晚d音響好過頭場好多, 好明顯頭場果陣未set好= =
聽到愛人前奏好開心, 估唔到換左歌
但同時好sad, 竟然係換走煉金術
冰點換做深紫色真係呆左.....真係唱左
我聽到前奏果陣仲幾以為自己聽錯
仲有唱好不容易遇見愛前, 千嬅問大家想聽咩
有人大叫姊妹一千零一個
問完佢又耍走大家

encore 部份
終身美麗intro 一響全場都起哄, 見到sammi就更顛哂咁
talk部份兩個互笠高帽, 美千又自嘲樂壇人瑞
mi走左就係到tag歌, 一聽到火鳥我叫到痴左線!!!! 望穿秋水終於比我等到live
加上自己d 經歷, 聽到眼漂漂哩首真係我心目中千嬅十大既中堅分子
跟住話咩第一碟d歌又好唔開咁, 我仲以為會唱燭光夜, 點知原來係如果東京不快樂
最後就楊千嬅作結
咁睇返, 明顯第一場cut左既歌就係楊千嬅
btw 今晚真係好多hehe couple
有d好靚仔下
同埋見到d 西裝友OL fing螢光棒好正
黎緊會睇埋最後兩場, 希望encore唱多d
我仲期待緊好多歌嫁

附上今晚(第四場) Rundown:

狼來了
愛人
小城大事
原來過得很快樂+再見二丁目
因為所以

烈女
當女飛俠愛上萬能俠
處處吻
色惑
斗零踭

岀埃及記
花與愛麗斯
翅膀下的風
少女的祈禱(表演豎琴)

e714342
深紫色
笑中有淚
可惜我是水瓶座
野孩子
最好的債

大傻
私奔
開大
熱血青年+大激想
抬起我的頭來

飲酒思源
好不容易遇見愛

(Encore)
終身美麗(with Sammi)
火鳥
如果東京不快樂

楊千嬅

今晚睇左 整體真係好過L&G好多 有番AAL既感覺 (我只看過AAL, L&G, MC)
佢今次個show賣回憶 真係好正 聽番不 ...
masterdragon 發表於 2015-1-28 01:34

你肯定有周圍gup d仔仔啦我認我有

btw 聲已冇左一半, 哩兩日要休養下先, weekend 兩場先可以叫得更勁
bbtw 今晚氣氛都好好

繼續努力+私奔+大慈善家+熱血青年+男女關係科 =)
好過夾硬將大傻改快
yuzuki1127 發表於 2015-1-28 01:36

其實我幾鍾意新版大傻好好un

以前我覺得Sammi唔鍾意fa, 因為千嬅領獎sammi都黑面。

但琴日見到sammi捉住fa隻手唱, 對眼好有愛咁望,  ...
Nathan 發表於 2015-1-28 10:09

yes...琴晚見到哩刻真係好感動!!!

btw 今次concert 真係場場有三套衫都唔同, d衫多到誇張lol

本身琴日朝頭早知道後....搞到美嬅又比人攻擊就唔係幾想佢黎
但係睇到美嬅喊曬口同講左句Magic moment  ...
sillybeef 發表於 2015-1-28 11:01

其他post見到話千嬅今次係第三次請sammi做嘉賓原來以前食過兩次檸檬, 唔怪得琴晚話要經經理人去問sammi黎唔黎

回復  Jacz

今日係星期三啦
仲有3日
wchild 發表於 2015-1-28 11:05

好快到尾場

友壇見到有人話琴晚坐band隊後面, 見到歌list, 話應該仲有16首歌未曝光.....又話愛人果個位有機會換成另一首兩個字既歌
仲有話見到d 四字歌 / 六字歌 / 七字歌 係上面但未唱
盛傳尾場會唱假如讓我說下去~

希望果條友既冇吹水d消息係堅ga la

下次再開演唱會會係幾時,到時再老d仲有無人睇。。。。。
仲有無突破空間。

:( ...
Nathan 發表於 2015-1-28 11:13

下次再開佢都四十幾歲, 到時就真係企定定唱足三個鐘嫁喇

大家有冇覺得今次CONCERT 美瑞突然升呢變左集體回憶?
成件事好恐怖.. 大家都大個喇, 好似老得好快咁.
可唔 ...
快劍俠 發表於 2015-1-28 14:32

exactly!今次千嬅被好多人升上集體回憶, 唔係神台咁簡單....
自演唱會開始後, 幾乎日日都有人寫潮文講千嬅點陪自己長大, 有好多集體回憶係佢身上
甚至咩香港精神, 用千嬅黎勉勵港人都有(eg 千嬅張張刀但冇張利,偏偏佢係最幸運得到港人喜愛同包容, 港人應用千嬅既成功自勉etc)~
同埋入場已經好少再見到後生仔女, 而好多都係工作人士
真係大家都成長左好多喇

其實睇反應啲人幾鍾意愛人下
應該cut狼來了轉愛人 keep煉金術
721AXA 發表於 2015-1-28 16:06

狼來了一定唔會cut啦...出道作wor*(雖然第一主打應該係三分鐘戀愛熱度)

琴晚見到band 隊song list條友講見到以下六首standby song(反白)

我係我
塔羅迷
真命天子

洋蔥