返回列表 發帖
支持CY
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

期待Ian掃奬
原來2020年最佳旋律同最佳填詞都唔係鯨落
梨胃言 發表於 2022-2-14 16:04

只記得蝸牛好似入過旋律五強,Mirror好似係MV五強?

Edit: mirror原來係單曲製作5強 ignited
幸福多於我預期

通常鍾意契契嘅都冇咁鍾意Jer
rickychan0809 發表於 2022-2-14 19:08

C.Y. Music Awards 2020 得獎名單
年度十大歌曲
第四位 〈水刑物語〉 柳應廷

年度新人
金獎 柳應廷
冠軍歌曲:水刑物語 (兩星期冠軍)、迴光物語
上榜歌曲:風靈物語

年度熱播作品 〈水刑物語〉 柳應廷

年度男歌手
04  柳應廷 485
經典cap圖嚟了
其實我都唔明點解變咗
聽講榜主以前鍾意係柳兒
希望榜主可以迷途知返啦

...
gocrazy 發表於 2021-3-7 13:43

好似幾啱用 借嚟用一用
幸福多於我預期

gocrazy點解會突然消失
梨胃言 發表於 2022-2-14 20:49

自願犧牲走進歷史 閉目沉下去
幸福多於我預期

可以直接公布得獎者係T-Ma / 馮允謙 / 陳卓賢 / Alex Law - DWBF (演唱者: 陳卓賢) ...
梨胃言 發表於 2022-2-20 18:33

連續兩年入圍最佳旋律五強

支持比呢個可以killing four stones with one bird,好抵
幸福多於我預期

石頭陳首歌成功入圍

因為可愛樹熊唱歌好聽,所以分個獎比佢?
不過warrior係Riley+ team ak填詞,就算得獎都唔關佢事
幸福多於我預期

係老闆啊!
幸福多於我預期

人紅左似乎係Edan

Edan銀 gigi yim金?
幸福多於我預期

七首上榜歌,連K Ho聖誕很忙都有
幸福多於我預期

Ian準備今晚拎獎拎到手軟的旅程正式開始
幸福多於我預期

MIRROR! MIRROR! mirror!
幸福多於我預期

跳得唱得應該係環球一姐AK
幸福多於我預期

C.Y. Music Awards 2021

年度男歌手 銅獎
陳卓賢

冠軍歌曲:DWBF、搞不懂

雖然陳卓賢過去一年推出的作品 ...
cymusic 發表於 2022-2-26 21:29

想知係咪全cm第一個奬

男銅似乎係用嚟頒畀c y嘅最愛歌手,上年鏗兒今年腎兒
幸福多於我預期

DWBF with Ian Chan
幸福多於我預期

男銅出左搞不懂 DWBF十大機會大增!
kel_kelvin 發表於 2022-2-26 21:48

搞不懂仲有原版未出
幸福多於我預期

Ian係咪要2首十大
梨胃言 發表於 2022-2-26 21:49

DWBF [1] / 陳卓賢 | 03>03>04>02>12>11>01>08

搞不懂(Acoustic Version) [1] / 陳卓賢 |02>02>06>09>13>18>03>01

似乎得十大第一位同第二位有機
幸福多於我預期

為你我做春季某天清早的細雨
做你養分醞釀再相遇
如你會是水母我充當劍魚
於深海裡 抵擋一切傷損
兩首冠軍就夠男銅
Yan 發表於 2022-2-26 21:51

上年鏗鏗好似乎要9首歌先男銅
幸福多於我預期

今時今日香港立立亂的紛圍,真喺好需要有一D喘息的空間!多謝陳卓賢俾左一首咁温暖的歌俾我地,加油!明天會更好!

DWBF!
呢首me幾中2
John 發表於 2022-2-26 22:13

Me 2
幸福多於我預期

三甲都有樹熊BB?
幸福多於我預期

相愛相殺
好閃
WZA111 發表於 2022-2-26 22:24

~越戒越愛 越愛越戒 彷彿終生討債*
幸福多於我預期

尚在路中 更搞不懂
感謝Ian將自己的自白造成了一首歌。

出道到現在,你經歷了非常多,有快樂不快樂的,我們也不能體會到你的 ...
梨胃言 發表於 2022-2-26 22:34

寫得好好
幸福多於我預期

C.Y. Music Awards 2021

年度熱播作品

DWBF - 陳卓賢 (146)

三個字 - Anson Kong (136)
勿念 - 岑寧兒 ...
cymusic 發表於 2022-2-26 23:08

希望有最遺憾歌曲比 三個字 同 勿念
幸福多於我預期

原來冇年尾加分畀陳卓賢

DFWB播放係146定196上面146下面196
幸福多於我預期