返回列表 發帖
聽住蝸牛先
losyes 發表於 2021-4-3 12:33

「走音好小事,自己走得好完美,嗰時好忘我,你哋唔會覺得我唱得渣,係音樂上呈現破相效果囉。」
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

「如果我走音,鍾意我嘅人都會覺得好聽。」
losyes 發表於 2021-4-3 17:38

祖粉Hello
幸福多於我預期

Hello唔係契粉咩?
losyes 發表於 2021-4-3 17:50

Yes ah.
用team AK 名詞同祖粉相認好似親切d
幸福多於我預期

我的生存之道-楊XX

千千個或許 佢真係唱得好辛苦

不過上年係開始手緊咗
jasonng 發表於 2021-4-2 17:38

問到近期衝動例子,AK最快想到是跟花姐對質,後來由在場的花姐提起,他才想起曾因一時衝動,差點令《千億個或許》無法推出,「由於要配合劇集(《打天下》)出街,當時很趕急地錄《千億》,我覺得效果麻麻,跟花姐說:『不如cut走我把聲,只播音樂就算!』當然她話我黐線,告訴我總有辦法,很多時我會當下放棄,但想深一層,還有其他解決方法。」

差啲歌都冇得聽
幸福多於我預期

生命樹-吳雨霏
幸福多於我預期

以一首劇歌而言絕對合格啦
我要fit一fit - 楊xx 難聽n倍咪又係咁出!? ...
kenneth 發表於 2021-4-22 22:19

生生對自己有要求
幸福多於我預期

為何還在看海 不看開
眼淚無憑無據 只得感慨
幸福多於我預期

誰人走了 勞煩誰熄燈
幸福多於我預期

忘掉舊時欠了我一吻
如若現時落淚亦慶幸
你的足印 踏遍世界幾許變更
幸福多於我預期

能不能給我一首歌的時間

談情說愛  得我傷心過麼
讓一千億個  來跟我分擔痛楚
談情說愛  得我犧牲過麼
用千億段情  來譜這革命情歌
勇者不只得我
幸福多於我預期

幸福多於我預期

幸福多於我預期

饒恕我未知 自己的心事
沒知識無謂去知 任何事也欣賞亦懷疑
幸福多於我預期

夜了你教識我寂寥
幸福多於我預期

背伴 3
神隊友 3
E先生 連環不幸事件 4
EGO 1
明年見 8
狂人日記 1
Master Class 1
DWBF 3
WARRIOR 1
黑 ...
John 發表於 2021-12-28 20:54
SSN Chart

二期大樓   15>05>11>17
另一個諾貝爾 17>17>13
正式開始   03>02>01>01>06>09
鯨落     09>03>03>05>06>06>16>20
蝸牛     02>01>06
背伴     10>05>03>12>10>03>04>20>17>11
DWBF    12>03>11>14>07>15
搞不懂    11>05*

我先係花老母
John 發表於 2021-8-28 15:32

貼堂大法小妍好慘
另外2.5首冠原來等如歌手銅奬
幸福多於我預期

Gin Lee @2020 & 2021
敢 -
幸福門 10
美男子與香煙 6
開燈。熄燈 9
開錯燈 10
奪金 -
日出時讓 ...
bagfgfcde 發表於 2021-12-30 07:24

上榜歌數量一樣
Jace應該上榜數量質量秒殺佢地
幸福多於我預期

情感的瓦礫 竭力地抬起
多想記起 和平期多好
但聽到 徹耳的呼叫
相愛驟變糞土
誰彷彿名字 切爾
幸福多於我預期

幸福多於我預期

我決心 喜歡李 像親人
幸福多於我預期

沉下去這廢人 決心關燈
傻呼呼的不懂熄燈 Ha~~~~~
幸福多於我預期

喜歡Mr. Stranger

幸福多於我預期

幸福多於我預期

若要爭 只想爭氣 另找一個太空
開天闢地 總有別處 風景優美
幸福多於我預期

兩首都係何方xVincent Chow嘅Gin式金曲

敢 - 美麗台妹 Version

試著原諒同情自己 受苦的心態
...
kel_kelvin 發表於 2022-6-4 21:24

原來係暗美男子粉
幸福多於我預期

Gin Lee
雙雙 (175)
月球下的人 (69)

AGA
3am (1329)
一 (435)
梨胃言 發表於 2022-6-5 11:24

寧願投好紅個首 8字歌
幸福多於我預期

咁樣應該殘酷啲
敢 VS 型人道
梨胃言 發表於 2022-6-5 11:54

IDK/幸福悶 VS 型人道
敢 VS Falling

咁樣公平d
幸福多於我預期

幸兒今年仲未有非主流音樂
2017 型人道
2018 信
2019 孤獨門口
2020 敢
2021 IDK ...
梨胃言 發表於 2022-6-14 18:44

如果19選悶口,21支持街燈,20支持幸福悶
如果21選IDK,19支持喘息空間
幸福多於我預期

幸兒非主流音樂成績
2017 型人道 6
2018 信 -
2019 孤獨門口 5
2020 敢 1
2021 IDK [1] ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-14 19:32

有個gin fun 同你一樣加埋3週冠軍 不過佢仲有 敢 亞軍
幸福多於我預期

原來IDK同喘息空間有50%五分
咁應該唔計非主流音樂
梨胃言 發表於 2022-6-14 19:37

孤獨悶口 40.48%
這種親 with Michelle 37.29%
雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
日出時讓街登安睡 Feat. Jacky  25.31%
獨一無二(Aftermath Remix Version) - AGA / Gin Lee 23.33%
和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康 13.11%
奪金  - Gin Lee feat. the rest of it 2.37%
幸福多於我預期

唔係好明… 我加埋有4週…
kel_kelvin 發表於 2022-6-14 19:50

唔記得IDK 三週
幸福多於我預期

嗰年加入咗b會員嘅反大山婆勢力
但係幸兒始終是talent 反唔到 所以之後唔反了 ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-14 19:54

越戒越愛越愛越戒 彷彿終生討債
違逆我的宗旨送抱投懷 不免病態
幸福多於我預期

迪迪好似無非主流作品
首首都過50%
梨胃言 發表於 2022-6-14 19:56

我知 我知
獨一無二
幸福多於我預期

幸兒一年已經3首
這種親 街燈 Hope
梨胃言 發表於 2022-6-14 20:07

偏偏喜歡你 都40.91%。。。benchmark set 50%好似個無底深淵多到唔想再找
幸福多於我預期

是我好勝 我愛哭 熚是問題
losyes 發表於 2022-6-22 23:59

最好勝的小孩 也被我擁入懷
幸福多於我預期

【不能只有我聽到2020.音樂選擇】Anson Kong 江X生《千億個或許》

開首典型的節拍,伴隨著結他介入的前奏 ...
losyes 發表於 2022-7-23 11:36

bin c
幸福多於我預期

仍然剩下病假有幾晚 要復元為何會這麼慢
懷念李定了時限 過後忘了這憂患
幸福多於我預期

只是太愛李 - Anson Kong

"個樣似森美"

"笑了······"給你""
kel_kelvin 發表於 2022-8-21 18:44

幸福多於我預期

有啲驚任性生粉會report條片,back up定先
losyes 發表於 2022-8-27 01:21

理性生粉
幸福多於我預期

7月24日大道 / 今天終於一人回家 / 早上37.2度
WZA111 發表於 2022-10-10 07:15

+;![].梨幾首刀.* 巧聽﹍
幸福多於我預期

對著 全是不測的叫未來
背著 全是我自願受虐待 撐得太耐
手張開 我要我的現實放下來
天張開 我向我的命運跳下來
I’m falling, I’m falling, I’m falling down
心張開 愛到愛的極限太耐
幸福多於我預期

和你再親 也似未存在過 這世上從沒這二人
無人夜深 即使有過熱吻 可惜永遠沒法開燈
幸福多於我預期

我啱啱聽都有諗起
Gin同菇原來咁 friend
WZA111 發表於 2022-11-10 07:43

CC:喜歡喜歡李
幸福多於我預期

I I don't need need your love
企起身囂張地前行
風靡你未來的
hey hey
拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了 ...
Humeny 發表於 2022-11-10 10:27

MV 100fun
幸福多於我預期

Gin lee作曲十大
1.犧牲品
2.芝麻開門
3.含蓄
4.獨一無二
5.killer
6.開燈熄燈開燈板
7.開錯燈
8.和每天講再見
9.別人的家
10.從缺
幸福多於我預期

敢 is robbed
killer係佢作曲咩? 又話 含蓄 係佢喺香港作嘅第一首歌  ...
Humeny 發表於 2022-11-13 21:17

MC:在反應理想的《beGin》中,你最喜歡哪首歌?
GL:《含蓄》,那是5、6年前第一首在香港寫的歌,當時人生路不熟,覺得孤單,寫下它是為了抒發心情。《光環》則是好代表到Gin的歌,製作時我正面對很多挑戰,周耀輝便寫出我的心聲,讓我每次聽或唱時都可重新感受自己的決心和對唱歌的熱愛,亦希望藉此告訴面對困境的朋友,沒有事情解決不了,黑暗過去便見光環。
幸福多於我預期

今天終於一個人回家
John 發表於 2022-11-15 07:45

八字歌 今日終於一人回家  Failings 真係好好聽  最近全日狂聽
gin gin幾時先再有突破的姿態
幸福多於我預期

街燈使我發光 彷彿千百串煙花慶祝我
喜歡你喜歡我
幸福多於我預期

昏暗中 街燈流螢
沉下去這廢人 決心關燈
讓世界更暗
幸福多於我預期

或者喜歡李 完全為 麻醉自己
失去工作也不必 寂寞致死
幸福多於我預期