返回列表 發帖

林家謙十大推介(不包括demo)

1.下一位前度
2.just carry on
3.聽風
4.拼命無恙
5.一人之警
6.時光倒流一句話
7.隔離
8.特倫B夢遊仙境
9.油尖旺林家鈴
10.Don’t Text 謙

睇漏左,...原來寫我最喜歡歌手咁呢個始終係Hocc....不過唔改了
Hocc
1.忘
2.出生入死
3.明目張膽
4.勞斯萊斯
5.做好準備
6.是有種人
7.出走太平洋
8.光榮之家
9.滿地可
10.花迷戀

謝安琪十大
1.姿色分子
2.你們的幸福
3.十字架/悟入歧途
4.17度
5.3/8
6.年度之歌
7.鍾無艷
8. 愁人節
9. 我歌故我在
10.獨家村

最後一個喜歡佢本人,但歌真係幾動聽的
1.13點
2.我要玩
3.出色
4.充電器
5.快樂最快
6.布穀鳥大作戰
7.共你痴痴愛在
8.愛情也有生命
9.樂觀
10.好事多為(搶女金版)
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

林家謙十大
下一位前度
just carry on
拼命無恙
聽風
一人之境
特倫斯夢遊仙境
時光倒流一句話
隔離
油尖旺 ...
ifeinano 發表於 2020-12-13 17:02

十首同你撞哂
幸福多於我預期

我會加埋DJ King 兩首remixes 同JC 合唱的如影隨形,都夠十首歌了。
xteve 發表於 2020-12-13 22:22

岩岩random播左其中一首remix,立刻轉Da Bin Lo洗耳
幸福多於我預期

想選明荃、安琪、RB、Matt Force十大添
mosesming 發表於 2020-12-16 09:32

明荃應該百大選
幸福多於我預期

回復 90# ricnature

四台冠軍歌 最好的時刻? 定四面楚歌?
幸福多於我預期

原來你係祖粉來
bagfgfcde 發表於 2020-12-30 09:05

我都係祖粉

#3都有美祖十大

喜歡祖兒
幸福多於我預期

吳雨霏(包括其分身樂隊)十大:

1. 一千個假想結局
2. 苦苦
3. 絕配
4. 我本人
5. 耍我
6. 愛你變成恨你
...
kenneth 發表於 2020-12-30 12:37

無PINGPUNG潮爆榜點題作 潮爆...傷心
幸福多於我預期

我梗係出心愛的樹熊十大啦!出左十首單曲嘅心愛次序…

1. 留一天與你喘息
2. 蝸牛(Ianson版)
3. 鯨落
4.  ...
MCmatt 發表於 2022-6-24 09:04

太多好歌落選好可惜
喜歡美袋
幸福多於我預期

Team AK十大

1.不才
2.特登
3.千億個或許      
4.蝸牛
5.蝸牛(合唱版)      
6.三個字      
7.信之卷
8.Warrior
9.Reflection
10.Ignitied/獨一無二/一加一 (同分)

Team JL 十大
1. 美男子與香煙
2. 天地一沙鷗
3. 今天終於一人回家
4. 十年如當日
5. 犧生品
6. 靈魂之窗
7. 我不是你的觀賞魚
8. 我說
9. 月球下的人
10. Falling/和每天講再見/開錯燈/雙雙/玫瑰的故事/如果床會說話/迴光物語 (同分)
幸福多於我預期

AGA

1.一加一
2.獨一無二
3.Hellosss
4.問好
5.孤雛
6.若
7.Tomorrow
8.See you next time
9.Miss u Goodbye
10.Lovestory 2
幸福多於我預期

1. 一
2. 3AM
3. Citypop
4. 能說不的秘密
5. MIZU
6. Mad
7. 吃定我
8. 若
9. What are we gonna do
10.  ...
Yan 發表於 2023-7-16 23:40

終於有人揀能說不的秘密(CD version)
幸福多於我預期

See You Next Time嗰陣咁多人反竟然咁高
07 3AM /
06 一 / 孤雛 /
05 小問題 / 若 /
04 Superman ...
梨胃言 發表於 2023-7-17 14:27

AGA啲慢歌通常一聽就覺得好悶 仲有點解同之前既歌咁似
跟住就會將首歌放埋一邊
但往往過左一排唔覺意聽翻 又會俾佢click中同覺得好有feel
幸福多於我預期

Hellosss is so underrated
bagfgfcde 發表於 2023-7-21 19:43

同意 Halo 其實好好聽
幸福多於我預期

完全無印象自己都留過言 嗰時應該係話佢似take咗嘢嘅何超盈 無諗過討論MV(佢個樣)都叫OT ...
kel_kelvin 發表於 2023-7-22 15:26

睇返 能說不的秘密 先知你係第一代迪迪粉利申:2016最女投左迪迪

Team JL 十大 2023版
1. 美男子與香煙
2. 天地一沙鷗
3. 今天終於一人回家
4. 十年如當日
5. 犧生品
6. 靈魂之窗
7. 我不是你的觀賞魚
8. 我說
9. 月球下的人
10. Falling/和每天講再見/開錯燈/雙雙/玫瑰的故事/如果床會說話/迴光物語/企好 (同分)
幸福多於我預期

1.Dum Dum
2.IDK
3.奪金
4.型人道
5.前
6.和每天講再見
7.孤獨門口
8.天變地變情不變
9.日出時讓街燈安睡
10.單戀這件小事
幸福多於我預期

信 很堅強 敢 這種親
梨胃言 發表於 2024-3-23 22:21

通通變成犧牲品
幸福多於我預期

差啲撞9首
梨胃言 發表於 2024-3-25 02:37

Diff. 出之前排應該會入幸福門
weiquan 發表於 2024-3-25 08:34
本身有茶漬
跟住換咗幸福悶
梨胃言  2024-3-23 17:53

wow wow wow
幸福多於我預期