返回列表 發帖

I wish
Citypop
先哭為敬
狂人日記
Warrior
反對無效
E先生
集合吧
突如其來的心跳感覺

原因
喜歡祖兒

年度AK十大
1.Citypop
2.七個字
3.WAWGD
4.Gold Medal
5.I know

ps.寫住五首先,遲d得閒再寫

評分人數

但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

1. Loser
2. 兩個月亮
3. 記憶棉
4. 因愛之罪名
5. 黑之呼吸
6. 離不開
7. 都市 lonely night
8. 係咁先啦
...
kenneth 發表於 2021-12-3 21:11

好似得黃賢同aga連續兩年入你十大
幸福多於我預期

可能反對無效分薄咗
NelsonWu 發表於 2021-12-3 22:09

我覺得兩首都會入到CM共和我最喜愛的歌曲 - 最後八強
幸福多於我預期

暫時 反對無效 6:6 記憶棉
幸福多於我預期

日出時讓我會愛的年度十大

Gin Lee - 敢 (FWD富衛主題曲)
心很紅,無限大。充滿華記正能量的旋律十分耐聽 ...
SugarFree 發表於 2021-12-8 20:28

寫得好好,令我都想揀Team AK年度推介了
1. 離不開 - 就算做咗賦二代都離不開AK
2. 理性與任性之間 - 兩個AK無論在鬥在爭
3. 收聲多謝 - come on hater
4. EGO - 同3,EGO你哋
5. 小諧星 -每次都為你大放笑彈
6. 生 - 愛生亦愛笑
7. 你會愛的人 - 生生不息如光 好好呼吸如歌
8. Boss - 一眾Team AK成員為江老闆伴舞
9. DWBF- 充分表現想同ak正式開始的心情

想寫十首但係未諗到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

幸福多於我預期

本身舊年用KKBOX十大寫
今年唔用得
因為太恐怖

第一位係低谷天堂 - HANA菊梓喬/林峯 ...
John 發表於 2021-12-10 01:24

想睇可能第二位係搞不懂真話的青高
btw如果計今年新歌播放第一位係反對無效,全部計就美藍絲與私煙

快啲寫夠十首有分加!
建議加虎道門 黑之呼吸 三個字
Btw 點解你呢個賦二代無mc嘅歌做十大 ...
kenneth 發表於 2021-12-8 21:52

Team AK推介ma, mc好似未係。
幸福多於我預期

分享下好噴 純屬KKBOX播放次數

1. 低谷天堂 - HANA菊梓喬/林峯
2. 沒完沒了 - HANA菊梓喬
3. 先 ...
John 發表於 2021-12-10 15:52

估唔到無鏡有twins,其他正常
我全部歌計頭十位有六首gin lee,頭二十位有九首gin lee三首生生兩首Ian lol
幸福多於我預期

2021 last.fm Top 10

1. Easy On Me - Adele [86]
2. 螢 - 鄭秀文 [83]
3. 思念即地獄 - 馮允謙 [ ...
JasOh103 發表於 2022-1-2 18:04

上年同分拎第三個首今年終於拎到舊歌第一
幸福多於我預期

◣616's last.fm Report 2021

◣Top 10 Albums009. RED 新曲+精選 (111)
616.1314 發表於 2022-1-8 19:21

亂估RED上榜係因為 嫁妝 伶仃 連住播

呢兩首都幾似joey會唱ge歌
幸福多於我預期

統計一下先

(37) 先哭為敬 鄭欣宜
(w/ and w/o Serrini) (屮SiU霖屮/洗衣王國130/on07111/michael344/ kel ...
NelsonWu 發表於 2022-1-11 18:52

Thanks.
開心蘭兒首歌咁多人揀
幸福多於我預期

唔見你個名 不過見到有2次JasOh103
所以都係19個人
kel_kelvin 發表於 2022-1-11 21:18

因為揀個陣都唔記得左首歌,上年年尾見到某個會員ge十大但無左女歌手獎先記起年中loop過
幸福多於我預期

睇黎之前你個十大反映唔到真正喜好 應該包括埋開錯燈 Hope 奪金 Let it go 日出時讓街燈安睡 IDK ...
kel_kelvin 發表於 2022-1-11 23:53

開錯燈 同 開燈熄燈開燈版 上年已經雙雙入過十大所以今年DQ 反而今年想揀番上年冇揀嘅美藍絲
其他六首同 敢 都有段距離
幸福多於我預期

Gin Lee's top 10 live performances in 2021
開錯燈 - Gin Lee
經典 comment: Gin Lee 有唱功,但首歌真係唔吸引,可唔可以搵d真係識作曲嘅人才?
WZA111 發表於 2022-1-12 06:17

又蝦煎煎,明明開錯燈敢開燈熄燈都作得好好
希望有會員選AK's top 10 live performances

Edit:原來係yt上的留言
幸福多於我預期

第十位個評價已經去到咁差 又1+1
foreverkontinue 發表於 2022-1-12 11:30

佢應該想講 一 >>>>>>>> 一加一
幸福多於我預期