返回列表 發帖
下季季選係咪可以投鏡榜第四位

太好聽了 百聽不厭
聽到個心好溫暖嘅歌
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

encore走勢唔係虛火
幸福多於我預期

首三季 (第1-39週) CM會員共和榜貢獻

歌曲15大
61 下流社會 - 陳蕾
57 虛榮 - Gin Lee
55 某種老朋友 -  ...
John 發表於 2022-10-8 09:55

竟然無樹木gin美
幸福多於我預期

英皇新一姐下週上唔上到呢
幸福多於我預期

「因為臨尾係不停加分畀小妍,你自己睇到,最尾首歌無端白事播咁多,有加分,呢個遊戲唔應該咁玩。」銳哥指歌曲並非《歌女》,而係一首連大家都講唔出名嘅歌(小妍最新派台歌為《_________》)。
幸福多於我預期

Team鹽仲有兩個等緊上榜係咪一週只能存在一個Team 鹽
幸福多於我預期

上榜最短冠軍專輯:Time and Faith (12週)
最少上榜歌冠軍專輯:Time and Faith (2首)
最遺憾白果專輯:Time and Faith (263分,4th)
最遺憾白果歌手:前前 (263分,4th)
最遺憾白果歌曲:虛榮(133分,11th)剛好(130分,13th)

專輯第三名介紹
黃妍的第二張專輯《九道痕跡》無論是音樂和題材,都比此前的《黃妍說》來得成熟,
作為舞台劇主題曲率先曝光的〈刮骨〉質感已跟《黃妍說》較單向的「文藝」、「小清新」風有別,讓人看到黃妍的不同可能性,
繼而我們聽見〈牆身有裂〉,(未完成……)

沒有派台的〈消失的人〉也延續這種(未完成……)

專輯 第三名: 九道痕跡 (253分)
上榜歌曲 3 首:
無聲浪 45, 輕盈 90
冠軍歌: 天光前 118

希望小妍今年都有
幸福多於我預期

女金封盤?
Humeny 發表於 2022-11-12 20:58

貼下潮文先

留意到幸兒三個字歌無得上榜 (喺容許自plug嘅情況下)
然後連續三年又係勁格硬被拉下馬, e.g. 冠軍速冠速out、featuring變合唱扣一半分、敢 唔計落dear secret分數

難怪幸兒心灰到已經返家鄉 poor gin
幸福多於我預期

Serrini年尾兩首歌同時谷似乎有機會零的突破
幸福多於我預期

陪你渡過春天 陪你渡過秋天
難過度到冬天你我到最後說不出再見

呢首都好冬天
幸福多於我預期

可能係yumi棄歌!
17年後循環再用很環保
John 發表於 2022-7-8 03:42

感謝莊子支持環保

Btw畢生!
幸福多於我預期

支持快歌慢上
幸福多於我預期