返回列表 發帖
Ada Ada Ada
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

4 5 6 點都有煎掛
幸福多於我預期

支持 敢2023
幸福多於我預期

最高分亞亞亞亞軍歌點都有煎掛
幸福多於我預期

十二大歌曲 - 第2位

後人類的美麗與哀愁 - Gin Lee (179)

走勢:04>04>09>01>07>06>05>04>03 (9 Weeks)
...
梨胃言 發表於 2023-12-31 21:45

太好聽了 百聽不煩
幸福多於我預期

至尊; 窮人的薔薇
幸福多於我預期

2022獎項 (共37個)
十二大歌曲 / 給缺席的人唱首歌 (183) / 滴滴金 (179) / Little Fires Everywhere (176) ...
梨胃言 發表於 2023-12-31 21:00

WK40 - WK52:成婚破浪 / 流離者的海 / Special One / 後人類的美麗與哀愁 / 仍然是那個少年 / Be Right Back

第四季冠軍歌好勁
幸福多於我預期

*~Silencio...Shh / 收到收到 / 同歸於盡 !
幸福多於我預期

陳健康鬥林家玲!
幸福多於我預期

呢個獎係英皇sponsor?
幸福多於我預期

喜歡祖先
幸福多於我預期

505 and 504
幸福多於我預期

女歌手5強
AGA (505)
Gin Lee (504)
陳蕾 (365)
鄭秀文 (361)
方皓玟 (245)
梨胃言 發表於 2023-12-31 23:39

蕾兒用以正義之名最後一週拎女銅
幸福多於我預期

年度播放單位

林家謙 (12693分鐘)
梨胃言 發表於 2023-12-31 23:26

=每日聽10首林家謙
幸福多於我預期

原來堅兒唔聲唔聲已經喺非共掃咗兩個金
果然 TALENT ALWAYS WINS!!
616.1314 發表於 2024-1-2 20:06

唔講唔覺
@Kel_kelvin
幸福多於我預期

d tag 好有心機
幸福多於我預期

歌海取勝

我蕾穩陣了
幸福多於我預期

woo…得天獨厚 我只有排第二
幸福多於我預期

調上女金出現了
JasOh103 發表於 2024-1-6 22:46

我估gin女金輸一分 十大同分排第三 拎過兩次讓下人
幸福多於我預期

年度歌曲大獎

怪我只敢做好人 - 林家謙 (220)
02>04>05>08>02>07>02>01

作詞:林夕
作曲:林家謙
編曲: ...
Lllch 發表於 2024-1-9 21:04

敢!
幸福多於我預期

女銀去完歐遊係唔同左
幸福多於我預期

Sammi>gin/aga/仙子
幸福多於我預期

年度男歌手-銅獎
MC 張天賦
冠軍歌曲:世一
上榜歌曲:Overkill、This is MC、最低保障、花海、第二人格、 ...
GaracyTan 發表於 2024-1-21 23:12

絕對係以量取勝,無咩好講,只係希望佢同公司更加重視每一首歌,唔好玩咩棄plug轉plug以為自己策略好掂先得㗎
幸福多於我預期

MC Music Selection Award 2023
(計分方法:曲詞編監嘅參與都會計算在內,每首上榜歌總AP除4, 合寫會再按比 ...
MCmatt 發表於 2024-2-13 21:37

支持lan B
幸福多於我預期

年度女歌手金奬:陳蕾(666)
冠軍上榜歌曲 - 伸縮自如的愛(202)、窮人的薔薇 ...
MCmatt 發表於 2024-2-13 21:54

樹熊MC!
年度組合銀奬:新田公路(191)
冠軍上榜歌曲 - 好想大聲講我喜歡你(155)
其 ...
MCmatt 發表於 2024-2-13 21:41

以為九字歌會有十大tim
幸福多於我預期

年度歌曲

年度音樂單位
Humeny 發表於 2024-2-28 17:39

支持愛煎又愛迪會員年度最愛十大撞左1,4,5,6,8係唔識第二首
幸福多於我預期

大贏家 幸苦實力祖粉

小預告:Kelv's 摯愛十大 - 2023總選將於2024年2月29日(4年1度 aka  ...
kel_kelvin 發表於 2024-2-28 23:48

睇唔到live了
恭喜定aga十大女金先
幸福多於我預期

摯愛十大 - 第一首
#03 Dum Dum - Gin Lee
作曲:Boytoy、Oneway、ChaTone
填詞:黃偉文
編曲:Boytoy、One ...
kel_kelvin 發表於 2024-2-29 00:00

恭喜dum dum無金曲金鳥
幸福多於我預期

可能真係得Fans會鍾意 不過我就係喜歡 就係要畀金曲金

出呢首歌第一日聽咗90次! 因為嗰陣太期待 ...
kel_kelvin 發表於 2024-2-29 01:31

聽90次dum dum加埋有720次肯定就是你
我都想聽100次Dum Dum 賀小李奪金卻沒有發生
幸福多於我預期

10. 女歌手獎
陳慧琳
冠軍歌曲:風眼、烈愛成灰      
上榜歌曲:我的親人、談情的價值、SEASON 2      

AGA
冠軍歌曲:MIZU、Miss u Goodbye      
上榜歌曲:Count to Ten、Special One
kel_kelvin 發表於 2024-2-29 01:10

Team AK的勝利
9. 男歌手獎
金        張天賦
冠軍歌曲:世一、抽、救命稻草      
上榜歌曲:Overkill、花海、第二人格、 ...
kel_kelvin 發表於 2024-2-29 01:04

MC終於金
lanB
幸福多於我預期

聽咗9.0次啦
kel_kelvin 發表於 2024-2-29 20:35

播左快90次了 由9點播到宜家

希望小李大媽李都有好成績
幸福多於我預期

喜歡天賦
反對幸兒
bagfgfcde 發表於 2024-3-1 08:26

竟然係賦二代
幸福多於我預期