返回列表 發帖
認同。903再咁做落去同港台無異。年年唔係joey就係fa,悶爆。當年青人連903都唔再留意嗰陣時,就係香港樂壇正式死亡之時。個人估計係5年內(假設女金仲係容楊互換而其他獎項都係上一輩壟斷)。

其實都無計架喎
某啲電視台係黃金時間播果啲成浸酸宿味嘅音樂節目都仲可以長做長有
就知個樂壇無得救 ...
jose 發表於 2015-10-21 19:35

嗰班所謂嘅前輩歌手有唔少係唱到走晒音/咪咀,但收視仍然高企。真係吹脹。

其實有樣野~
係05年聽返95年D歌~係覺得屬於2個時代~
95年聽85年D歌都係~~

唯獨近10幾年D歌, 好似冇咩大繳化過~
15年同05年D歌, 好似05年仲時代過15年咁~~
kenny1102 發表於 2015-10-21 20:50

<<U87>> vs <<準備中>>

我地再講落去就會變成討論「3C Music Is Dead」

言歸正傳,個人認為而家仲活躍於樂壇既女歌手
除 ...
uran 發表於 2015-10-27 16:37

容姨拎9年金都叫fair???kary拎得舊女銅都叫overrated?

又講到依到等我都出翻句聲
利申: 個人並唔中意Joey
但我覺得05 08 09 佢攞系冇問題
講真05哥時hocc先系開始上一線 勞斯萊斯系好hit 而Joey本身個fanbase系大好多 明日恩典同越唱越強唔hit咩? 我覺得佢兩個當年系平手
08年kay首歌系hit 但其實同年Joey都系回勇之年 Starlight個concert 個口碑當年系好好 亦都為將來Joey演唱會ge賣座帶黎好大幫助
09年kay 根本就已經開始下滑...所以冇野好講
08-09年哥兩年其實亦都系Joey大眾好感度最高哥兩年
好記得當年佢攞09亞太/金曲金個感言 好多人都好感動 除左哥次之外我系從未見過網上系一致讃佢
loowee 發表於 2015-11-8 21:50

乜903女金係計演唱會嘅咩?開一場演唱會計幾多ap?08年joey有hit歌???

你真係有晒某啲fans搬龍門嘅技巧。

08-09年哥兩年其實亦都系Joey大眾好感度最高哥兩年好記得當年佢攞09亞太/金曲金個感言 好多人都好感動 除左哥次之外我系從未見過網上系一致讃佢
loowee 發表於 2015-11-8 21:50

咁05年joey攞女金被噓  即係無大眾好感度啦,你仲話佢值女金?
撐偶像無錯,但麻煩唔好扮中立。
利申: 個人並唔中意Kay(我講就係)

事實上唔係人唔得
係聽眾唔再賣帳

我敢大膽講句如果Beyond 梅艷芳 張國榮 係呢個世代既歌手
佢地既成就只 ...
matthew1990 發表於 2015-11-23 13:45

咁beyond啲歌好聽過rubberband好多
其他兩個某程度上同意,但哥哥梅姐係有星味好多依一代歌手好多都好大眾臉, sor講咗樣

呢個年代你個人幾勁都冇用

歌手係需要用金錢和輿論包裝的
好似外國而家數一數二既歌手
有幾多 ...
matthew1990 發表於 2015-11-23 14:13

王菲就算一碌木企係到唱都有星味, 點睇