返回列表 發帖

欣 宜 笑 言 最 友 好 的 三 個 朋 友 都 是 男 同 志

【o n . c c 東 網 專 訊 】  歌 手 鄭 欣 宜 在 銅 鑼 灣 街 頭 出 席 同 志 平 權 的 快 閃 宣 傳 活 動 , 受 訪 時 她 笑 言 自 己 並 非 同  性 戀 者 , 然 而 身 邊 最 友 好 的 三 個 朋 友 都 是 男 同 志 :  「 其 中 最 好 嘅 朋 友 由 中 學 識 , 見 證 佢 同 家 人 出 櫃 到 慢 慢 建 立 番 個 關 係 , 依 家 佢 會 同 佢 男朋 友 同 家 人 一 齊 食 飯 , 好 開 心 佢 有 呢 個 轉 變 , 希 望 可 以 提 高 大 家 嘅 接 受 度  。 ( 係 圈 內 人 ? ) 圈 外 。 」 問 到 她 有 否 被 女 同 志 表 白 ? 她 表 示 未 至 於 表 白 , 不 過 會 送 她 禮 物 或 請 食 飯 , 自 己 亦 不 會 抗 拒 別 人 送 東 西 給 自 己 。

欣 宜 更 自 爆 其 初 戀 男 友 是 男 同 志 , 現 成 她 最 好 朋 友 , 問 是 否 與 她 分 手 後 中 途 轉 基 , 會 否 受 打 擊 ? 她 說 : 「 冇 乜 嘢 , 佢 一 開 始 有 同 我 講 佢 係 雙 性 戀 , 咁 細 個 覺 得 冇 嘢 , 都 係 一 樣 咁 玩 , 佢 又 覺 得 我 好 好 可 以 接 受 佢 , 就 有 一 段 p u  p p y   l o v e 。 ( 媽 咪 反 對 所 以 分 手 ? ) 媽 咪 好 鍾 意 佢 , 佢 在 世 嘅 最 後 一 個 聖 誕 , 我 哋 三 個 喺 屋 企 , 我 煮 嘢 慶 祝 , 好 Close 。」 問 會 否 帶 男 友 給 對 方 過 目 ? 她 笑 言 並 不 可 以 : 「 佢 個 個 都 鍾 意 , 覺 得 好 好 。 ( 驚 佢 搶 ? ) 唔 會 , 有 時 我 未 覺 O K , 佢 已 經 話 個 男 仔 O K , 唔 可 以 當 審 查 。 」 欣 宜 表 示 期 待 對 方 返 港 , 皆 因 相 識 多 年 對 方 從 未 看 過 自 己 演 出 , 問 會 否 再  續 前 緣 ?她 笑 說 : 「 唔 會 啦, 我 比 唔 上 佢 啲 男 友 。」

另 外 早 前 她 扮 美 人 魚 拍 攝 宣 傳 片 , 卻 被 指 疑 似 走 光 , 她 表 示 自 己 做 足 安 全 措 施 , 沒 有 可 能 走 光。

------
做佢friend嗰啲會唔會人人自危?始終依啲係佢哋嘅私隱。咁樣爆人私人嘢好似唔係咁好喎。

估唔到大家咁熱烈討論到離晒題,嗱嗱嗱,報道裡面無指名道姓㗎。
嗱,我份人就好公道嘅,啱啱揾到另一個報道:

欣 宜 受 訪 時 講 解 為 何 會 支 持 活 動 時 話:「我 真 係 唔 係 孿 嘅 , 我 好 鍾 意 男 仔 0架 , 我 身 邊 有 三 位 圈 外 好 朋 友 都 係 同 性 戀 。 中 學 時 見 證 過 一 位 同 學 出 櫃 過 程 , 由 家 人 反 對 到 接 納 轉 變 , 令 我 覺 得 love is love ,愛 個 個 都 可 以 擁 有 , 所 以 要 支 持 呢 個 活 動 。 」 有 冇 女 同 性 戀 追 求 過 呢 ? 欣 宜 話 唔 算 表 白 , 但 有 請 我 食 飯 同 送 禮 物 , 呢 啲 我 都 接 受 嘅。

source:
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150912/54197887

勸你哋班友仔唔好FF喇。

回復 44# one3one4loveyou

唔通你有內幕料?

"網絡名人" 健 吾 係fb轉載咗東方嘅報道,反應熱烈, "欣宜啲朋友"真係多得佢唔少。

的确要同呢顶人绝交 ~
把口大到呢 搏命漏风 —— 而且系特登嘅 !事后仲要扮晒无辜话我唔知会搞成o甘 ...
阿田 發表於 2015-9-15 22:51

佢有回應過件事咩?quote嚟睇下?

回復 77# nicholashin

有料爆就開心share啦

https://instagram.com/p/8JgNj4sEDJ/?taken-by=princejoyce

欣宜只係稱呼亨亨做"細佬",而唔係"好朋友"。你地唔好再誤會亨亨喇!!

岩岩TVB個主持問
"Alfred 究竟你有冇女朋友"?
鏗鏗個樣
matthew1990 發表於 2015-10-6 19:08

邊個節目問埋啲問題咁無聊?