返回列表 發帖
見到rundown有啲後悔冇買霏睇
mosesming 發表於 2021-12-29 23:01

個音樂會真係好麻麻
大媽狀態都麻麻
唔去冇損失
早知我同個friend兩張飛俾你
頭半part揀歌有心思但唱得難聽
唯一滿意係今年果4大金曲(張占屋企)一首都冇唱
大媽大勢已去

現場聽 好多歌都唔好聽。。。
frankie_0401 發表於 2021-12-29 23:51

十分認同

發現琪琪kay isnt me 之後越嚟越任性
又係一開頭冷門歌加翻唱放題 之後先big hitssss

佢再咁趕街 ...
nicknicknick 發表於 2021-12-29 23:51

成場觀眾都唔識俾反應

下我以為你唔會去睇 咁憎謝大媽都仲浪費你寶貴時間睇
mamakin 發表於 2021-12-30 01:05

張霏出靜悶歌之前已經換到 問過其他friend無人想去
入去搏佢唔唱4大金曲 點知真係唔唱
但唱其他歌都係麻麻 17度除外
同行friend一致認為早知唔去
費事同其他觀眾一齊㩒手機

口裡說不但錢已畀
kwanie 發表於 2021-12-30 01:06

換啦

做咩唔收霏 最平見到$150@2
mamakin 發表於 2021-12-30 01:01

每次音樂會個rundown都咁趕街客 下年可以考慮開麥花臣

開邊度你都睇架啦
kwanie 發表於 2021-12-30 01:17

要錢就不了 免費就可以
你請?

其實個show有幾個問題
1.頭幾part太多cover歌
2.band sound完全high唔起
3.音響好差聽到有啲剌耳
4.啲觀眾 ...
misterben111 發表於 2021-12-30 01:43

part 2 音響好大聲好嘈 大媽把聲又撐唔到個band
加埋FIESTER 恐怖live
簡直災難級表演

某會員係咪想學黃妍支持者咁樣留言去捧Kay媽?  Kay呢個地位唔使啦
powerful 發表於 2021-12-30 02:09

中肯評論 希望你尊重

音響果方面我見主要都係坐前面紅藍區果D最大問題
我識人坐黃綠區反而話OK

我坐紅區 ...
abcxyz302006 發表於 2021-12-30 02:13

藍區聽到耳仔痛 大媽仲要失驚無神大嗌

Btw 大媽係咪受左d咩冤屈 頭兩part都好heavy
From “the end” to the beginning
另外juno時期既歌全部失蹤
今年張占屋企既4大金曲又唔唱
自己最新果首歌已經係2016既山林道 下半part好似懷舊金曲夜咁 真係feel到佢過氣

垃圾黑粉日日惡毒詛咒真係有效,自己主場反應仲差過嘉賓出嚟
losyes 發表於 2021-12-30 16:18

最好反應係依個moment:

Kay終於開口說話:「好鍾意Jer,所以請佢嚟做嘉賓,佢係在乎音樂嘅人,記得有次後台遇到佢,佢話唔舒服好困擾,因為佢好在乎自己嘅演出,所以我畀佢對唱歌嘅熱情吸引咗。」

爆笑  嘉賓咁尷尬既表情都得到咁好反應 其他歌手得閒係咪要感冒一下?

台右前排全部化石都係壯觀嘅
kwanie 發表於 2021-12-30 16:55

Jer出場有短暫復活 但唱左一陣就變番化石 i guess talents only

今次jer無走音好叻豬 無人驚醒

中間出兒童合唱團先醒一醒 可能班uncle auntie睇慣籌款表演

點解jer唔唱樂壇已死 想聽佢親身演繹 「香港歌手經已死 Woo 甩嘴走音兼無氣 企在原地」

因為無問Juno 攞版權

授權嗰度見到 Adrian Chow 呢個名真係喊7嚟
kwanie 發表於 2021-12-30 20:45

唔出碟就咁live係咪都要juno放版權架?