返回列表 發帖
佢真係下台下得好美麗.   真係唔似得有D人死人霸生地
快劍俠 發表於 2021-4-14 13:41

像日像月的 是命是運的
還原為人的人
已再見了根本不必再問 願意嗎

係囉 過去3年唱腔上突破哂 到高峰 就退 好撇脫
咁希望安皇后退得開心 過得開心
(btw覺得佢分分鐘過2年 趁個仔出去讀書 會順便移埋民)
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

可惜kontinue之後都無出到一張個人大碟

#數愛
kayzzz 發表於 2021-4-14 15:21

坦白講 可惜就真係有啲嘅
但寧願佢令樂迷意猶未盡 好過已經開始厭佢 e.g.陳綿花 雞蓉
山林道退果吓都預告哂大家 所以都唔意外了 都接受到了
fans就猶幸吓呢下say goodbye夠哂靚囉
(btw好彩isn't me果次最後有買飛入場睇 thank god)

如果最後係一隻個人大碟就好完滿

不過,如果佢復出又會俾人罵
依家佢退隱,啲傳媒同打手就收手 ...
chanching 發表於 2021-4-14 15:31

係嘅
咁樣安慰自己囉 將the album kay solo整成playlist都係張10曲大碟嚟
應該戥佢開心 撇得甩啲衰老闆 又陪到個女好好長大

同埋而家做artist太難啦 講真話會被秋後
唔想奶 又有可能有一日未經你同意公司幫你奶咗 e.g.陳綿花
到時想解話 兩邊都得罪哂 逼自己埋沒良心做落去
做乜仲要搞到自己咁大壓力 將自己暴露於隨時名譽/良知一鋪清袋嘅處境

阿邊個同阿kay搞到咁既關係都幾愚昧
佢手握2011-2020年代最hit既其中一首歌
而kay唱既部分起碼佔7成
就 ...
kayzzz 發表於 2021-4-14 17:51

冇揀到尾場睇 sad
應該有碟嘅 我諗...
希望過十年八年 光頭某日開騷 傾得掂兩個嚟合作一次