返回列表 發帖
wooo~嚟料 期待
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

會唔會係阿弟仔做主席?

Truth
會唔會比較中溫偏冷~
weibird
盲既都知年歌走唔甩
Evan@LaRossa 發表於 2022-5-18 13:03

吓 亂up講啱咗
真係阿弟仔?!
啱啱去咗食飯 而家睇返名單先

開始聽緊啲作品
係有啲意外waa入圍咁多
但聽聽下發現 除咗佢一貫感人風格外
多少少幽默感同趣味 令佢喺一堆作品中好jump out
畢竟席位有限 陰沉暗黑互打
好易一齊冇咗機會
好似amit2 vs 失語者咁

今年華專個入圍名單選得太靚了

呢屆華男好難估...

ahhhh 姐夫嚟咗

呢幾年都認真睇金曲獎, 發現邊個得獎好受評審團主席口味影響. 今年阿弟仔不嬲都喜愛produce台味濃既嘢, 目 ...
mikan 發表於 2022-7-2 21:06

珂拉琪 我接受到 佢喺我心中都係一二之選

不過主席口味有影響力方面 都認同呢個講法
雖然主席冇得投 但佢負責搵評審
自然會先搵臭味相投嘅朋友 所以某一類型會比較跳到出嚟

支持輝哥 但覺得武雄都唔錯

好似個個獎都估唔中添

我無接受唔到, 音樂嘅嘢真係各花入各眼, 但我玩競猜聽到最佳編曲提名都係台味好濃就心知不妙, 專登揀個" ...
mikan 發表於 2022-7-2 21:36

我就好似淨中編曲人 同樂團乍
今年台味真係稍濃

華男女 會唔會有所影響呢...

好值得呀 黃連煜超正
個人嘅話第3座了

woooo!!!! 創造歷史
一吐烏氣
好想知比數

主席把口好緊 唔太肯講第二名
女歌手一輪勝出
咁班記者好大壓力掛...?!完全冇嘢寫

至於年度歌曲獎,阿弟仔則遺憾地說:「我真心認為不只有一首,建議明年金曲獎可以改成Top10,每首歌都有他 ...
小伙子. 發表於 2022-7-3 00:27

笑死
頒十大 咁金曲獎仲值咩錢
放心 相信係唔會發生的