返回列表 發帖

利申 : non-fan, 陪人睇
好多歌都唔識, 但我又唔覺得悶, 仲覺得好睇過唔少香港show添
setting好睇, 燈光靚, visual唔差, 元素豐富, 佢既美學係一路都唔錯
不過氣氛麻麻地, 係前排先high少少, 坐上面可能冇咁投入到
論唱歌, 佢係先天不足, 但佢將勤補拙, 演繹時投放左好多感情
同埋佢揀歌/作曲好聰明, 大部份歌都好fit佢個range (所以一唱其他人既歌就炒車)
如果要我揀睇佢定李克勤, 我會寧願揀佢
論flow, 係爭d既, 講太多野, 但現場睇又唔覺得好突兀
可能因為感受到佢好多說話都真係發自內心
特別係唱關於佢老婆個三首歌既時候, 連埋d畫面/舞蹈, 成件事好真摰
不過以10周年既show黎講, 又好似唱左太多唔hit既歌
至於將<宏願>改左做低b版, 我覺得係有好d既歌可以取代既
不過我本身唔係好鍾意呢首歌, 所以覺得冇乜所謂 xd
整體我會比7/10

媽,好驚,有呢d樂迷唔怪得香港樂壇沒落
cathay1996 發表於 2017-4-29 13:18

咁人人都有自己喜好既

李克勤每次都可以唱到一式一樣係絕對唔簡單既
只係個人唔prefer技巧超強但感情欠奉既歌手姐

真心
睇過佢演唱會嘅人應該會feel到佢做show真係好落力搞氣氛同好俾心機做準備
呢樣嘢雖然講落係好b ...
electric 發表於 2017-4-29 15:13

好認同,覺得好多香港歌手都唔識做show,成日做埋d騎呢野…

你揀既周柏豪係兩樣都冇喎
cathay1996 發表於 2017-4-29 19:17

每人對投放感情既定義唔同啦咁
對我黎講,佢唱歌算用心
好唔好聽就見仁見智喇