返回列表 發帖
仲有Hana

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

多牙怪存在感知名度都好低咁
想問佢有無咩金句發表呢? 定齋坐?
kenneth 發表於 2020-12-23 12:13

話要有正能量 年輕人要讀多啲書

杜汶澤真係好討厭的偽人,除了抽水都唔知有咩叻
sexykaren 發表於 2020-12-23 13:00

抽乜水!藍柏豪上得去講就預咗比人DIU

柏豪上完黨媒比人插又要返屋企喊了

周柏豪去年籲網民投票被狙擊感難受:喺屋企喊過好多次
香港自去年6月開始因反送中修例引發一連串社會運動,牽連甚廣並影響不少圈中藝人,不少人為了搵食而選擇表忠,或是不敢發聲。猶記得去年7月曾呼籲港人登記做選民的周柏豪,事後竟觸動大陸小粉紅神經,發動狙擊,有傳本來有份參演大台重頭劇《使徒行者3》的他,亦因此在劇中「離奇消失」,連帶該劇所有相關宣傳品亦不見其蹤影,有人便聯想是與政治有關。

今天柏豪於銅鑼灣出席活動,已逾一年未有出席商業活動的他大有感觸,坦言入場時更起雞皮,他接受訪問時亦有備而來,提到去年在網上呼籲大家做選民一事,令他深有體會:「其實從來冇發表過政治嘅嘢,有時幕前係會同敏感嘢掛鈎嘅,呢個年代坐又俾人話,企又俾人話,我唔識得點適應呢個社會,所以曾經quit咗出去,唔玩喇!當時係有少少驚,因為學校都冇教過點樣處理,所以我就匿埋,覺得好難過,唔係諗緊10幾年辛苦嘅工作或者形象,而係家人同事佢哋擔心我嘅情緒,令到我好難受,fans支持我嘅說話,我喺屋企喊過好多次,到能夠唔受評論影響情緒,就放心晒,加埋個女出世,而家要照顧家人。」柏豪更指現時在網上的言論會深思熟慮。「而家做每樣嘢都會諗清楚,因為而家隨時犯法、影響其他人、甚至影響自己將來同前途,而家我會再諗清楚啲,post之前要再諗清楚先撳發表個掣,但有時都仲會係串錯字,仲係post錯嘢。」

問到《使徒3》被消失,柏豪說:「套劇我只係客串兩組,得10幾秒,唔夠一集,戲份已經冇得再cut,我都聽到網上嘅討論,話我唔開心,其實從來都冇發生,我覺得莫名其妙。」他又指自己未看剪接後的最後版本,不過就算沒有他的戲份也不會失望。而此事讓人聯想到之前的政治風波,柏豪感慨說:「 都明嘅,社會同娛樂圈發生咗太多事係會令人聯想嘅。」

柏豪跟千嬅十分老友,千嬅之前因在IG貼出「R.I.P」疑似悼念一名「反送中」示威者後被狙擊,事後她解釋是被黑客盜用賬號。兩人的經歷相似,之前柏豪擔任千嬅節目嘉賓時,他謂亦有跟對方私下談論這些風波,他說:「當然私底下都有閒聊幾句,大家都會當呢個係一個人生嘅經歷,而唔係會阻礙自己前進,因為條路仲好長,事實上唔可以滿足成個social media,或者呢個世界嘅所有人,惟有做好自己珍惜每一日,疫情下令我深深體會到,有好多嘢真係唔係理所當然、亦唔係永遠,冇諗過我去呢個event都會起晒雞皮,10幾年都冇試過,有啲嘢真係要珍惜同好好享受,反而而家着重呢樣嘢多過諗返以前嘅。」

柏豪叫大家放心,他透露稍後會拍劇及開演唱會:「嚟緊馬來西亞演唱會都會宣傳,內地嘅如果係拍劇幾個月就會做,不過如果只係商演,來回隔離28日,就費時失事,要衡量過,我當然偏心我個女同老婆,唔想miss咗個女成長,咁樣就算拍10部劇都買唔返。」問到是否擔心上大陸會被小粉紅狙擊?他說:「係關疫情事,其實一直都有商演傾嘅,但如果只係為咗1個活動而去,就唔敢博喇,隔離咁耐唔知發生咩事,我係一家之主,要同個女沖涼,因為老婆唔夠力,個女28日冇沖涼就弊傢伙。」柏豪再三強調不會擔心因政治風波影響在大陸的發展,坦言現時分別有電視劇及電影上映,他謂:「由頭到尾都冇人話過有問題,嚟緊仲有4部電影上,所以從來都冇問題。」

咁算識講野呀
叻女咗
daniel1136 發表於 2020-12-23 12:54

IG 開始有人攻擊哈嗱
佢避唔到架啦

佢都好支持何君堯

係咪左為左拍tvb劇所以咁。。
筠筠 發表於 2020-12-23 22:05

國慶贊何君堯微博 點解釋

佢個腦係咪壞咗 講埋呢啲偉論 全城狂插

唔好話菊姐上黨媒都係逼架喎

Pakho仲夠唔夠膽攞勁歌最受歡迎男歌星,呢排完全同受歡迎不相稱,讓畀胡鴻鈞好過,攞金曲金獎算數啦 ...
1d14 發表於 2020-12-24 22:05

Agree 比紅軍好過

使徒3又無佢份 佢出歌香港又無乜人聽
都唔知佢仲可以做乜 真慘 人氣急跌

嗌得好

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個記者可以日日入cm刮新聞
kenneth 發表於 2020-12-31 15:40

Facebook 都刮到啦