返回列表 發帖
咁BMA A&R有music sense好多,果時啲歌又型又好聽
gcgoobi 發表於 2023-8-24 17:35

我甚至覺得bma 年代佢唱得有感情啲
觀賞魚、我說呢啲都唔係一味賣聲
係之後跟得多Eric Kwok 無咁有感情
Alvin Leong 好啲
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

出多啲歌等於食相難睇?
年年男女金好似2014 人瑞同2020 我迦咁三首歌就最好係咪?
咁不如搵人挑戰下兩首歌拎金啦食相最好睇啦
定好似某人一首歌出五首remix 想電台播足半年?

真係呢
歪理當真理

}

18年琪琪女金嚴格嚟講都係得三首歌
我等我在 發表於 2023-8-25 16:54

嗰年李幸運啲歌其實係好過謝立琪

不斷轉plug未必有著數,搞到首首低ap,食相仲難睇,其實如果真係有男金,派幾多首(當然最低消費三首)903都 ...
ambrose121 發表於 2023-8-25 15:14

唔該同廣大嘅cm 會員解釋返一年出幾多首歌先至唔係食相難睇?
照你嘅偉論張敬軒今年出一首歌食相最好睇right?
解釋返thx

我迦有得同Eason 合唱神曲
我堅就要同學友撚聲鬥老餅
公平嗎

仲以為《不如散步》會有十大,竟然疑似落榜

AGA白果味重,新派台歌只係同Eason嘅合唱歌,除二之下好難有幾 ...
1d14 發表於 2023-8-26 23:08

咁嘅話真心建議叱咤停辦啦
今年我迦嘅歌仲高汁過佢拎女金嗰年先嚟白果
由朝到晚都捧埋啲垃圾歌
近排啲冠軍歌簡直不知所謂

我都覺得今年AGA係最值得女金+唱作金
1d14 發表於 2023-8-26 23:17

如果要俾樹三甲係上年而唔應該係今年
一首真美 _ 打佢今年所有歌
上年女銅唔俾樹都要走去盲搶鹽…

如果佢停辦 cm都捱唔到幾耐
你於心何忍?
kenneth 發表於 2023-8-26 23:27

討論新城啲ap 囉

仲以為《不如散步》會有十大,竟然疑似落榜

AGA白果味重,新派台歌只係同Eason嘅合唱歌,除二之下好難有幾 ...
1d14 發表於 2023-8-26 23:08

忽發其想
街燈都可以featuring
呢首照featuring 咁我迦咪有機會追到囉
環球廿年來最喜用呢招架嘛

公道講句 都唔關許志安事嘅
球記責任最大
如果係獨唱版錄先 何必先plug合唱版

但講真 個人認為 美中不足  ...
liebe 發表於 2023-8-27 00:05

估唔到featuring 事件廿年後都仲講緊
當年單嘢真心經典
老鼠唔只上台被狂噓 只要MC cue 到佢個名已經全場狂噓

希望我迦今年可以上台

Kelly繼《你有事暪住我》後再登上勁歌金榜
LoveMirkay520 發表於 2023-8-27 00:15

咁好笑?
弱弱一問其實蝦餃老母而家Plug 緊邊首架
烈愛成灰有冇派過台

烈愛成灰似等rthk冠埋先plug
LoveMirkay520 發表於 2023-8-27 00:23

等冠埋就差唔多時候要plug 方丈嗰首Season 2 啦
方丈嘅歌一定要plug 架嘛

佢今年嘅派歌策略令人摸不著頭腦
同埋903 連談情的價值都唔上又係CLS

公道講句 都唔關許志安事嘅
球記責任最大
如果係獨唱版錄先 何必先plug合唱版

但講真 個人認為 美中不足  ...
liebe 發表於 2023-8-27 00:05

唔妥個位係小城大便239 vs 美中煲粥213 (不過04 年唔妥嘅位俾祖祖搶晒fo)
同埋小城大便嘅質素 + 聲望 + 流行度一定係04 年至尊首選
唯一諗到嘅原因係903 唔想俾千婵包辦晒女金至尊歌至尊碟 (可能內部估有機拎埋最喜女)
點都要放返個大獎出黎咁解

我堅今年係咪有望包辦晒女金至尊歌至尊碟了?

仲有Phil嘅台前幕後同Kelly嘅談情的價值都好高質。903唔識貨!
EricC2021 發表於 2023-8-27 00:57

衰啲講句
今年903 熱播啲歌特別多垃圾屎
班高層口味超重

Special One如果播到十大高位,因為AGA ap計一半,反而可能女銅+十大+至尊碟,咁就造就到Gin Lee同陳蕾攞女 ...
1d14 發表於 2023-8-27 01:04

發夢都無咁早
我迦有得上台已經偷笑
仲諗有3 個獎?

Special One播到至尊歌位置,拉嗰隻N多版本既遊樂場落來我舉雙手贊成。
Gary 發表於 2023-8-27 01:38

最好係咁啦
講真寧願企街至尊都無人想首嘔心遊樂場拎