返回列表 發帖
充满你
逃出生天
夏日的绯闻

枯枝别刻
youfuqi 發表於 2020-3-6 00:15

充滿你同逃出生天簡直係神級
仲有安份守己
以前mark lui 啲side track 勁襟聽

Btw 點解moov 無左咁多老母既碟
飛天舞會 Baby Cat 繼續愛我 都搵唔到
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Let's Celebrate sidetrack Medley :
Lover’s Concerto
我會掛念你
我們都是這樣初戀的
別來無恙

她 ...
nicknicknick 發表於 2020-3-10 20:17

勁歌十大:她比我醜 嫁妝
季選:我會掛念你 我敢去愛 都是你的錯 一刀兩斷
真係好L side 喎啲歌呀蝦餃老母
你懶得記歌詞就認左佢啦
不過之前都成日loop 呢段medley
雖然感情欠奉

希望演唱會換走mark lui!!!
stephybest 發表於 2020-3-10 22:34

其實呢個先係重點
雷生主理啲演唱會係好hea
照搬以前rundown
有啲歌仲要播mmo 就算
仲要每場song list 一樣
頂盡尾場加多首
「encore 想聽希望定you’re the one 呀你地?」
真係嘔血......

未聽過希望live
1stephybest 發表於 2020-3-11 21:35

當年仲聽唔夠呀?
(雖然我ok 希望
Love Fighters 握手環節都有唱

跳舞part 戀愛情色/花花宇宙/失憶周末/大日子 應該唱到中共倒台都係呢四首 ...
John 發表於 2020-3-11 22:02

有生之年會唔會有part 替換/這班人/天生戀愛狂/感動味蕾

原版編曲先係最有感覺, 最激昂
05年唱的好文青感覺
我都係鍾意聽02,03年港女走音邊緣個FEEL
先似係K 房比 ...
gordon0807 發表於 2020-3-31 12:13

梗係原版個隻走音raw 加高質編曲啦新版悶到訓
其實陳輝陽係少執音準既
拍住上追女仔飲酒思源呢D 都係走音邊緣
不過聽到不亦樂乎