返回列表 發帖
諗起千千套紀錄片。。。
唔知Gin痛失女金個時有冇1月1號call齊荃公司同事開會 ...
John 發表於 2022-7-7 21:32

明就明會唔會有featuring 千千版
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

只可以講Eric Kwok 真係老鼠屎
前面明明好地地
後面幾首聽到耳側
同前幾首完全唔係同一個時空
真係唔怪得堅堅出走
唔走就真係唱一世呢啲濕鳩歌

要順流!!要逆流!!!!也易!!!!!!!
John 發表於 2022-7-9 08:20

認真本來都唔覺街燈咁難聽
全碟聽聽到呢首真係會癲
直頭想掌張生個嘴
嘈到

但英皇好似同mark lui唔夾又無EK
可能最後得返alex fung,vicky fung,舒老闆 ...
on07111 發表於 2022-9-16 18:41

舒老闆夾到佢喎
Bma 啲hits 好似都係舒老闆
不過隱憂係舒老闆已經幫緊我迪未必會再幫我堅

Btw 聽返堅李環球年代嘅碟
我會咁排

Live in the Moment > Dear Secret > BeGin >> Bold & Beautiful > Time & Faith >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 浮世繪

虛榮>>>>>靈魂之窗>剛好>>>>>>>>>>>明就明>>>快歌慢想 第二身>街燈>IDK
覺得除咗頭3 track 其他歌都好難聽 ...
Humeny 發表於 2022-10-22 01:49

隻碟入面Eric Kwok 啲歌零零舍舍有年代感
聽到真係醒一醒
快歌慢想我當cult 歌 / 膠歌黎聽就還好
明就明我都覺得好老土……

點解大家咁唔鍾意聽浮世繪?浮世繪唔計啲一雞兩味同少數悶歌我覺得幾好聽 ...
jcbartleby 發表於 2022-10-22 01:00

首先咩以愛情的罪名異常難聽
嚇 L 死我
其餘大部分都唔啱聽聽咗一兩次就無聽
啲廣東bonus track 我唔計落呢隻碟嘅

諗住plug到謝後又再plug過,超級賴皮.
John 發表於 2023-2-1 02:20

堅姐唔係谷底天后