返回列表 發帖
陳慧琳

風花雪
對你太在乎
真感覺

充滿你
紅眼睛
我敢去愛
前所未見
安份守己
替換
Honourable mention: 幸福灰塵 隨身聽

楊千嬋

私奔
再見二丁目
出埃及記 (Minor Classics live)
煉金術
稀客
一千零一個
心魔 (Minor Classics live)
非買品
最後的歌
真愛開玩笑

謝安琪

鍾無艷
獨家村
山林道
家明
替你高興
載我走
我愛茶餐廳
年度之歌
神奇女俠的退休生活
偷情的禮儀

容祖兒

華麗邂逅
煙霞
候鳥樹
圓謊
花城
心甘命抵
愛一個上一個
上次坐飛機
搜神記
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

CM美會員謝安琪十大統計表 [17/12/2020 23:30]

16  獨家村 (15+1L) /
~~~~~~~~~ (01) ~~~~~~~~~
11  你們 ...
JasOh103 發表於 2020-12-17 23:32

有首我超憎嘅當年大熱居然無人揀
證明當年谷錯歌

祝英台?  
其實隻碟都係得兩首「歌」入到
JasOh103 發表於 2020-12-18 08:56

回復  ricnature

四台冠軍歌 最好的時刻? 定四面楚歌?
on07111 發表於 2020-12-18 08:59

祝英台呢首垃圾啦講緊
當年周街都聽到
其他兩首四台冠同大熱無關
四面楚歌根本本身係關生嘅歌嚟 嘥氣

最近好愛餃!
我又排下 Kelly 先

1. 有福氣
2. 最佳位置
3. 對不起不是你
4. 對你太在乎
5. 誰 ...
616.1314 發表於 2021-3-24 15:17

愛餃亦愛笑
咁大路重作

So hot麻麻…得斷捨離ok...
stephybest 發表於 2021-3-24 15:29

成隻碟都好悶
有啲歌又甩甩地beat
係it’s all about timing 好啲
但唱得唔算好

最愛大路餃

其實幾鍾意其後
Let's Celebrate 無入 regular 真係不可思議

And Then 入面仲有偽君 ...
616.1314 發表於 2021-3-24 15:24

我其實ok 娘爆請放心上我

孖女十大

飲歌
亂世佳人
戀愛大過天
尋找莫札特
我決定走了
人比人
天對地
追女仔
成長
金句

Sorry 大部分係56x 無營養k 歌

一時無兩隻神碟得一首=.=
stephybest 發表於 2021-3-24 19:30

有兩首喎
一時無兩隻碟我超鍾意
當年真係會狂loop
作詞人的錯 德州的故事 幼稚園 都好鍾意
Even 程咬金同海底深都鍾意

Sor睇錯美孖最高峰係呢隻碟
stephybest 發表於 2021-3-24 19:50

完全同意
由頭聽到尾一氣呵成唔洗skip 歌聽完會好開心
Vocal 都(執到)係高峰

我迦十大順序
理性與任性之間

無期
小問題
Mizu
See you next time
問好