返回列表 發帖
回復  joshua

我已經預左 有無人試過ASIA MILES 換
dickson 發表於 2017-10-12 11:00

無試過換, 但希望佢唔好咁早開始, 未夠里數

可以買既,不過正途幾貴,aadvantage轉asiamiles換演唱會唔知得唔得,aadvantage 做緊送分 ...
joshua 發表於 2017-10-12 11:06

唔會比錢買里數lol, 儲開am, 唔知其他點換法..
月頭申請左多張卡, 賺埋佢迎新就夠換了

最新剩餘數量
27號28號: 780,480,280 (全部少量)

我都儲開 夠分換  不夠話時話 我次次CONCERT 都有去 未試過無飛 唉
dickson 發表於 2017-10-12 11:11

我估780飛要23000-24000里數, 我要換兩張..無法/___\

我都夠兩張.. 有D分1月到期 仲頭痛緊點用  最後竟然咁樣用左去
其實 AM 換要晤要搶 GA ...
dickson 發表於 2017-10-12 11:32

真係唔知lol 未試過, 但應該好好多掛..始終唔係個個人有/會換

如果好想睇,又買唔到,我都會考慮幫襯, 當然個價唔好咁離譜啦
happychicken 發表於 2017-10-12 11:54

我其實都會買牛, 不過我會真係合理d既價先會買
耐心d搵下, 有時有d牛其實真係唔係牛, 佢地出d價會正常好多

最新剩餘數量
27號: 780(少量),480(少量),280 (售罄)
28號: 780 (最多選3),480 (少量),280 (只可選1)

見住紅藍2區D人係咁係山頂衝落黎都驚,幾驚出意外
Jacz 發表於 2017-10-12 14:11

我係正綠黃區果邊, 完全過唔到去-.-

綠閘勁多人投訴乜都睇唔到
gooloo 發表於 2017-10-12 14:15

綠閘睇到既野就係咁-.-
https://www.youtube.com/watch?v=sz6vx4kn6Ts&list=PLRVfe1Qq-KBOVL4cTsieUWqQdTvT4m2XB&index=28
btw, 一開始錄到千嬅叫山頂行緊既朋友小心d

有聲無畫
利申:當晚綠閘
gooloo 發表於 2017-10-12 14:20

無法..完全見唔到佢係邊

拍片果個把聲好young
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-12 14:36

你聽得出邊把係拍果個?

手痕睇左條片
搞到我好想睇千嬅演唱會呀
John 發表於 2017-10-12 14:50

手痕睇左就搵返依個youtube ac既片haha
有三場LB既片

有個可能好小學雞既問題想問下咁多位大大

話說我今朝買到2張480 ge飛,不過果2個連位正正介乎藍 ...
Gigi5199 發表於 2017-10-12 15:38

如果係連位揀是但一邊入就得了, 差果一個位D實Q未必理, 而且你地識

27、28都售罄鳥
gooloo 發表於 2017-10-12 18:23

等公怖最後加場
22號2號

你睇幾多場??終於比我搵到有原放!!
河童妹妹~ 發表於 2017-10-12 18:52

我想睇頭尾同31號三場, 但係我仲未知最後有冇飛

加一場就好夠,心痛佢咁辛苦同埋場場都無得訓架
你仲要每日再一早起身彩排同埋練歌必定,都無可能因為開 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-12 20:46

未到最後真係唔知佢加一定二2號就一定加嫁la, 差在22號點嫁姐, 始終22號係星期五.
照計應該下星期四公售最後加場

我寧願佢開10場先, 1號尾場咪算囉lol

目測估計15場,畢竟劉華檔期多
乐坛风云 發表於 2017-10-12 21:21

檔期多唔代表佢要開足..千嬅既狀況其實開8場已經頂盡

1號一定尾場啦 佢book到2號咋 應該要一日拆台
eldrian710 發表於 2017-10-12 21:41

但2號fc 果邊話係會開

2號開完通宵拆台囉
Jacz 發表於 2017-10-12 21:56

!!...突然諗起佢加27-28果陣ig tag過一句...話未試過早場...
唔通2號尾場玩早場...

唔係咁激呀?
但好似未見過有concert尾場係日頭開架喎
Jacz 發表於 2017-10-12 22:02

咁如果佢真係要3號交場比人唔出奇喎...
2號又confirm會開..
再唔係仲有個諗法.2號係一個for fc/贊助 既尾場, 唔會公售, fc/贊助拎左幾多飛就幾多
好似joey my secret live 24,25號,5號依3場咁

睇返紅館租用指引, 佢應該最遲要係3號上就9點前拆哂成個台

但係1月2號都唔係公眾假期,點開早場
阻住 發表於 2017-10-12 22:21

但無份野講話表演一定要夜晚開嫁啵..指引都只係講上午9點至午夜12點, book左就成段時間都係佢
要幾點開係公司決定嫁姐.

指引話午夜12點咁點解好多演唱會都要趕1130散場
gooloo 發表於 2017-10-13 00:27

因為好多人唔會乖乖地離去haha佢地要係12點前清場

上次LB有冇話終極加場?
swl 發表於 2017-10-13 00:22

上次LB
優先24-27
加場優先28
公售24-28
加場公售30-31
但我冇印象加30-31有無印終極加場

未囉,今日本身係同frd買,最後乜都買唔到,但個frd好好彩,佢既frd放佐4張$280俾佢
我一張都未有,想睇31 ...
Jacz 發表於 2017-10-13 00:58

但如果佢2號真係非公開場就真係好難搵飛..

無得非公開,點都一定要有20%嘅飛係公開
thm 發表於 2017-10-13 10:39

你唔明我指非公開係乜
假若經傳媒宣佈加場, 依d 叫公開, 需要至少20%飛做公售
但假若2號係for fc/ sponsor only, 無經媒體對外宣怖加場
依隻係非公開場, 姐係受邀請先入得, 咁就唔會公售

冇錄晒,但應該有錄到部份?
Jacz 發表於 2017-10-13 10:47

錄影其實有兩種, 一種係真係有cam man係度行黎行去圍住個人轉黎轉去, 依d真係錄影場
另一種就唔會有人行, 只係場場都有固定既cam係唔同位置, 依d錄影係for即時上上面個大mon, 同埋留黎出dvd有咩差池果陣用

岩發現JW 19公售, 所以千嬅如果加場應該17號公售, 一係就依一兩星期都唔會宣佈住

I know..but 1張係53段,1張係54段☹️☹️☹️
kchowhm 發表於 2017-10-13 18:51

岩嫁, 你岩岩兩個section 中間嘅連位黎

鍾意睇佢甩漏
實情係我忍唔到唔睇IG....第一場永遠係最驚喜
Kyle_ 發表於 2017-10-13 22:16

我都鍾意睇第一場, 每樣野都好新鮮好有驚喜
又唔驚比人爆rundown

今次可能有頭場睇
wchild 發表於 2017-10-13 22:51

依家望就望頭場係23..如果唔係又要再搵飛

我宜家想 1/1 係真.尾場
wchild 發表於 2017-10-13 22:56

大家咁話
我都hold左23同1號

堅想用呢首或者小星星取代  飲酒思源 囉
Jacz 發表於 2017-10-13 23:10

我都好中意聽我的生存之道同小星星

岩問左隻牛, 31號Row BE 9900 for 2

係咪貴過LB 31 Row A 了?
Jacz 發表於 2017-10-13 23:23

印象係, LB 尾場Row A 好似7000 for 2咁上下

睇左蘋果訪問 佢唔似會再加場 [可能要用2日拆台 (2, 3號) + JW 用2日起台 (4,5號) 仲要一日 FULL DRESS REH ...
wchild 發表於 2017-10-14 14:05

係, 5號晏就要起好for 採排, 姐係應該3號交場, 如果佢2號真係加, 未必拆得切

總之我知佢張係bk到2/1only 唔知拆台policy 但我諗點都要一日拆?
eldrian710 發表於 2017-10-14 14:49

Bk到2號, 3號9點要交場, 千嬅講要24小時拆, 咁推前都2號朝早9點要拆
姐係佢真係要開, 應該真係早場黎

前面仲有好多期噶???
如果前面有人開唔會到宜家都未公佈掛,側田好似又往後加唔到,政府用? ...
小布丁 發表於 2017-10-14 18:36

但前面無人用唔代表佢有入紙申請,
而且佢連續十場, 前面無理由開兩場休兩日踩十場
再者, 如果前面佢有諗住加嘅話, 佢唔會拎27,28 黎加場

發覺佢之前加場賣哂飛, 佢會係ig 即刻講同公司傾緊/等好消息
但今次賣完幾日都無講.. 可能真係唔會加嚕

做評判或嘉賓好過啦
加埋1月2日啦,叫jw環保d用埋千嬅佈景,反正佢開都講明賺唔到錢 ...
Kaybb 發表於 2017-10-16 11:21

環保d 咁就可以加到1月中
Jw 開完一場繼續開lol

千嬅個景由千嬅,jw,janice用哂,夠環保,黎明實支持反正a music一個景拍哂咁多個mv ...
Kaybb 發表於 2017-10-16 11:56

最後千嬅尾場係1月23
之後就三二一Go!返番去Lets Begin part 2 1月24頭場

肯定會加,參照送禮,都喺咁一場一場咁加
lightupmylight 發表於 2017-10-16 11:50

但佢一共9場ja wo, 佢仲要隔差唔多成個月先終極加頭場
一陣千嬅10月尾加場22號, 再11月中加終極頭場21號

大陸節目會幫佢tune番準d音, 應該ok, 但sammi都去,就比下去

但無論點都好,我都唔太想佢加場:( ...
Nathan 發表於 2017-10-16 13:02

大陸節目係直接話, 你咪咀得嫁啦

我都唔想佢再加場

其實加場最遲要幾時講,,,,定諗緊加1定2場。
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-16 14:01

參照送禮, 9月3果場就11月27公售.
起碼至少一個月公售掛, 姐係如果開1月2. 可能12月先講加場

其實用上手既台,係唔係下手出錢拆台架? 定係傾掂數一人俾一半?
Jacz 發表於 2017-10-16 14:25

應該唔會比用上手台, 交場要還原場地
就算大家都係3面台, 個個人機關, 燈光設計都唔同, 連座位數同正面都有分別
正常應該會轉返綠閘係正面

有架,好似唔記得邊次,咪咪姐就係用美瑞個台
Jacz 發表於 2017-10-16 14:37

咁可能就係同JW 果邊傾緊 haha 所以未有消息lol

岩岩一個做aia 既朋友搵我,話幫到我訂4張680, 但要12月頭先知邊場,你地有冇人有性趣 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-16 20:07

普通staff 係8號都完左優先認購, 依家訂到可能係27,28
之前佢地認購係23-26, 29-1

唔知啦咁就。要左飛先算
睇唔到咪放返出黎比有需要既嬅粉
Kyle_ 發表於 2017-10-16 22:29

我都有需要嫁

有人放600一張千嬅拉闊..去唔去睇好呢
已經比演唱會搞到財赤