返回列表 發帖
希望唱多啲平時冇乜唱嘅大路K歌:Mr 傻仔 塔羅迷 笑中有淚 閃靈 稀客 向左走向右走 一千零一個 化
然後希望有火鳥 知更 台北夜沒有車 我是羊 河童 超齡 芬梨道上 嬅麗緣
快歌就:男女關係科 內有惡女 放煙花 還未夠快 扭到十  

雖然最後呢堆歌應該淨係會出現笑中有淚...

希望唱多啲平時冇乜唱嘅大路K歌:Mr 傻仔 塔羅迷 笑中有淚 閃靈 稀客 向左走向右走 一千零一個 化
然後希望 ...
myungwon 發表於 2017-9-17 12:15

漏咗最緊要首亦舒說

呢個演唱會可唔可以唔好再同林狗扯上關係...
上次咁揼本賣西隧廣告,比林狗design嗰啲slogan搞到唔知做乜

我正想講跨年show但成張poster都黑抆抆好似唔係好岩feel

(雖然都無話唔得既) ...
masterdragon 發表於 2017-9-23 00:47

黑抆抆其實本身冇問題,係佢黑得嚟咁難睇就唔得

美千今年d音樂planning 差到爆

年頭無神神plug 首唱k 版傳說

之後動地驚天,當我想起你,余春嬌 全部幾個 ...
放空 發表於 2017-9-23 00:34

咁難得上次Let's begin省靚咗個招牌,唔好又自毀長城呀...

真係已firm連開十場?點頂呀把聲......實爛架喎

我係鄧佢今次心痛同唔開心囉,而家嘈到咁樣甚至有 d人認為千嬅有份決劃搞成比咁多飛內部同埋佢老公等,又 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 00:04

好心丁生啦...自己做開PR結果自製一個公關災難出嚟

丁生唔使pr!!!!
拎返哂啲飛出黎就得!!!!
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-8 00:19

究竟丁生hold起咗幾多飛 會唔會有一成...

其實一般嚟講三面台正面啲靚飛應該都係去晒街客/保險佬到,側少少反而會多啲fans睇得high啲 ...
gooloo 發表於 2017-10-9 23:59

但係三面台側面好難睇,真係側過側田...

慢歌:
我錯過了甚麼/直覺/友誼萬歲/乾脆/字跡/手信/洋蔥/曾幾何時/親/我不要你愛我/只要為我好/仲夏夜之 ...
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:49

火鳥隻碟呢 知更唔該一定要唱

睇你要氣氛定正面視角
gooloo 發表於 2017-10-10 00:06

btw 其實三面台780蚊去到數字行會唔會已經仲難睇過19 20嗰啲高起咗嘅位... 以前讀書年代冇錢未試過三面台坐落780

row 9好似已經係高起佐既位?
Jacz 發表於 2017-10-10 00:34
row 9開始係固定果d樓梯位每上一行高一級果d
aRh3i 發表於 2017-10-10 00:39

thx 咁又唔同講法,row 9開始坐得過

64-65或者44-45側到不行,但亦因此前面好多時都會企起身睇,如果想企住high可以考慮 ...
gooloo 發表於 2017-10-10 01:17

正面山頂考唔考慮得過...

鍾意睇佢甩漏
實情係我忍唔到唔睇IG....第一場永遠係最驚喜
Kyle_ 發表於 2017-10-13 22:16
我都鍾意睇第一場, 每樣野都好新鮮好有驚喜
又唔驚比人爆rundown
aRh3i 發表於 2017-10-13 22:31

我都係咁話,第一場完咗肯定忍唔住即刻睇rundown,跟住到時睇就完全知道晒下一首歌會係啲乜

今次唱笑中有淚嘅機會大唔大,呢排係咁loop返LB 28號哭泣版 https://youtu.be/Uf8O2sQsW2U?t=2m1s

佢一路喊全場喺度唱『抓緊愛侶只靠寬容 不靠淚水』嗰吓堅感動 其實呢首好紅同埋係好多人最愛,可惜佢好似唔係好知,打唔到入必唱系列

所以LB 忍住唔上FB 唔上IG 唔上CM 好辛苦要忍到尾場
wchild 發表於 2017-10-13 22:45

竟然真係忍到?
今次點忍呀,成十場

認真討論下rundown:

佢同佢公司心裡面嘅必唱指數應該係咁 (10分最高):
10分: 狼來了/再見二丁目/少女的祈禱/可惜我是水瓶座/假如讓我說下去/小城大事/姊妹/楊千嬅/烈女/飛女正傳/抬起我的頭來/Wonder Woman (已經12首...)
9分: 野孩子/勇/數你/冰點/最後的歌/處處吻
8分:好不容易遇見愛/最好的債/笑中有淚/私奔/熱血青年
7分:小星星/一個人的童話/自由行/如果東京不快樂/鍊金術/原来過得很快樂

其實我覺得10分嗰堆真係唔駛唱晒,尤其狼來了嗰啲...反而可以換好多佢自己唔記得咗但係一唱實好多人識嘅歌:閃靈/咬唇/向左走向右走/塔羅迷/MR./傻仔/男女關係科/友誼小姐/可人兒/我的生存之道/水月鏡花/火鳥/化/一千零一個/知更

大家咁話
我都hold左23同1號
aRh3i 發表於 2017-10-13 22:59

大家咁話,我都睇1號,諗緊買唔買23

10分果到, 近兩次紅館有D 都已經唔係REGULAR到......要RANDOM 咁ENCORE先聽到, 假如讓我說下去、姊妹、飛 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-13 23:26

野孩子好似L&G都陣亡咗,encore先出返嚟。不過今時今日千嬅同wyman破冰,應該真係變返10分,債仔都有機會

仲有首愛人,分分鐘 因為所以 都要加入 10分行列
Jacz 發表於 2017-10-13 23:27

因為所以唔知點解好快厭 呢幾首最值得保留好似係數你

真心個三寶唔好再唱,特別狼來了
好多人提佢唱嬅麗緣,真係咁多人鍾意呢首咩? ...
Jacz 發表於 2017-10-13 23:40

狼來了真係可以stop啦,轉唱郎來了我都唔mind,雖然呢件事肯定唔會發生

WTF 數你仲恐怖過狼來了,上次Let's Begin 狼來了改左編曲反而令我改觀咗
數你真係勁悶,聽到打冷震 ...
fifty1205 發表於 2017-10-14 00:40

可能個人原因,第一首鍾意千嬅嘅歌就係數你...狼來了反而真係冇鍾意過