返回列表 發帖
佢其實真係唔需要續簽英記,
如果寰記、華記、太陽肯簽可以考慮。
liebe 發表於 2015-11-17 17:50

華記有Janice同Shiga, 太陽有Fiona同Stephy, 係呢兩間都好難爭獎。

快快續約tvb先,多d曝光率先得噶,快打低只無料若雞
阿mark 發表於 2015-11-17 18:20

咁簽TVB同星夢真係會多的曝光機會,903又buy佢,好過係英皇比人壓住。可以佢走電台路線,吳若希走劇集歌路線,唔使爭。

唔會啦, 第一佢仲後生, 而且唱得, 第二佢本身冇咩專業資格, 又不能做幕後, 唔唱歌只可以去sell 保險和基 ...
lblemon 發表於 2015-11-17 20:54

佢又唔係屋企有錢,賺錢買花戴,又唔似做生意的材料,應會繼續唱,佢都有班固定fans同已入屋,點解要退出?

笑。美kay有啲歌連mv都無。唔好害mag啦
kayzzz 發表於 2015-11-18 20:43

咁你覺得簽邊間對佢發展最好?

認真,暫時覺得係星夢,除非環球肯簽佢。
入其他公司只係分別俾唔同人騎住。
至於啲二線公司 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 20:55

但星夢有一姐吳若希係度,唔怕資源不夠分嗎?

佢係最輕易打低嘅一姐,Mag去任何唱片公司都要同人搶資源㗎啦,唔係過檔做乜。 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:11

不過同吳若希爭點都好過上面有Joey, Sherman 同泳兒。同埋多出鏡機會增加人氣,有人同吳若希爭下都好,比的壓力佢唱好的歌。如果佢一早簽星煥,吳若希都無機會彈起啦。

你睇 星夢 簽 Step 同 譚嘉儀,就知 星夢 要乜野人啦 :(
係要適合 TVB 嘅人。 ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:22

收到,TVB要的人唔止唱歌,重要拍劇同做主持,重要做埋綜藝節目,如果佢簽星夢,應該唔可以只專注唱歌。

行亨亨條路咪得。主力唱歌,得閒咪拍下綜藝節目,去下旅行囉,mag之前都係咁啦。 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:39

鏗鏗呢排真係拍多左電視節目,如果唔係做牙醫應該拍埋劇。反OT, 你覺得Mag簽TVB同星夢(即經理人同唱片公司同一間)的機會大唔大?

Alfred 只係歷史遺留落嚟嘅例外,點會再嚟一鑊吖。

我嘅 ff 就係:星夢喺 TVB 眼中成功到一個地步之後, ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:47

其實而家簽星夢的歌手大部份都唔係專注音樂,希望你FF成真,星夢真係成立音樂支部,做好的音樂質素,唔好淨係做慘情歌同罐頭歌。

同意...若雞殘得快, 唱歌又退步, 曲毛隨時跳船改捧其他人
lblemon 發表於 2015-11-19 10:00

就算星夢唔簽Mag, Herman都可以隋時改捧曲薇同Stephanie啦。佢因為驚人氣跌所以未好番都錄歌。

呢條友又點會捧第二個女歌手來打沉自己嗰件愛將呢?唔會囉。
thecool123 發表於 2015-11-19 10:40

如果佢把聲繼續唔得都無辦法,只有轉去劇組啦。

未好返都錄歌, 係指 若雞嗎
lblemon 發表於 2015-11-19 17:10

吳若希首新歌都係降低左個key就佢把聲錄的.

jinnyng 對,爛聲也要錄歌!幸好有#編曲俠 @johnnyyim 幫我監製,爛聲唱不了平日唱的Key就唱低點囉 ...
XYZZY 發表於 2015-11-19 17:20

佢真係博! 唔怪之咁得老板歡心。唔講唱功,Mag的性格好難同佢爭。

mag應該簽華納,有最唔掂連一姐,又年年有ep出
最好的債 發表於 2015-11-19 18:48

但華納簽左Janice喎! 又有Shiga, 應該唔需要簽多位女歌手。

Singalong lum 得 Herher 咁開心
Mag 得唔得先?
matthew1990 發表於 2015-11-20 13:45

一定唔得啦,如果得係英皇一早上左位啦!

原來佢仲未簽任何公司, 睇黎今年4台頒獎禮都係食蛋嫁啦~
Kyle_ 發表於 2015-12-6 21:40

無公司backup, 今年食硬白果啦。

個個轉唱片公司都係低潮期
最好的債 發表於 2015-12-6 21:52

佢係唱得之人,係英皇浪費左幾年,希望出去有好的發展啦!