返回列表 發帖
Really?
你翻一翻查下 各大流行榜 嗰邊啲留言

我好多真心評語都唔 post 得出嚟,因為我一向比你地更苛刻 ...
Bluejays 發表於 2017-6-14 14:02

嘉姐話金堅會有五首派台歌,根係第一首。以華納的效率真係可以半年派哂五首,睇個ig佢而家應該ready緊派第二甚至第三首。講番首歌,唱腔其實ok, 聽得舒服,但太似早期的side track如小島,雨傘等,根本不宜做主打歌。作為入華納first plug絕對唔夠搶。我覺得呢首派台無問題,但應該儲夠AP, 第四,第五plug先派。

佢歌路 (曲風+題材) 都樽頸左一兩年
要盡快搵到新出路
如果唔係次次靠打人情牌打唔到好耐

我覺得我係呢 ...
John 發表於 2017-6-14 16:03

試下R&B同跳舞快歌吧。整多首面具或者Volar都唔錯,同埋衣著轉下形像,華納應該support到。

好耐冇試過期待佢既歌 不過聽完都係失望
曲悶 詞又係呢D題材
次次都係正能樣角度 想講咩硬班班直出
加個老 ...
HOOOO 發表於 2017-6-14 21:56

講多無謂,快D派下一plug啦!

我反而幾欣賞佢有上進心,比著一般打工仔有好機會就轉工有咩出奇? 有機會點解唔把握? 有幾多員工會同老闆打一世工? 職場年年都大把人攞完花紅轉工。 我反而覺得佢有義氣,三年前肯加入星夢做開荒牛同帮手捧新人,唔信果時佢無機會轉會。如果約滿轉會=反骨,咁樣Joyce,Mag同所有tvb/星煥捧過但約滿離職的歌手都係反骨。忘了重有林峰,攞完最男走人重反骨。

其實佢唔應該做根呢個主題,同埋日日po埋晒以前d嘢咯
阿mark 發表於 2017-6-15 23:04

咁又係,應該第一plug用痛醒會好D。

星夢個名
外人睇就完全係為左鄭熊貓拆散一間公司 個succession 亦唔完整(星煥一姐
至少門面 ...
b01091018 發表於 2017-6-17 00:20

想補充下,14年Alfred訪問話護航首歌由收歌到錄音只有一天時間準備,最後被派左去部膠劇做片尾曲。同年Jinny首愈難愈愛因為劇hit帶hit首歌攞金曲金,同年公司又忙於為Fred開show,好彩護航叫做意外hit到。15年公司再谷Jinny首眼淚的秘密再攞金曲金,Fred第二次開show, 同年Alfred首仁至義盡卻係勁歌頒獎禮被消失。16年Jinny大肚,年底三個大獎包括最男最女,金曲金全比英皇。其實唔覺克勤首歌比記住忘記我甚至其他劇歌hit, 最後得男演繹膠獎。打工仔都要prospect, 我想不到唔走的理由囉。

首歌前面討論過,我覺得係一個序,期待下一plug.

聽歌好個人, 但求開心,中意咪聽囉。
首歌比較慢熱,再聽唔錯,幾好loop.
支持!

其實首歌幾好聽呀,歌詞又有意思有深度,唔係你地講得咁差吖~
Joseph 發表於 2017-6-23 10:53

其實唔係首歌差, 係的人有expectation, 覺得轉會第一plug又係唱番呢類歌,無驚喜。應該下一plug華納主導先真正黎料。

今日叱吒訪問話根只係一個序,總結番超級巨聲比賽之後呢8年的經歷,即係根唔係主打歌。

黎緊會出一張大碟有最少五首歌,話可能多過五首。呢五首歌已經ready, 打算今年內派哂,即個多月派一首? 主持人問派唔派得哂,Alfred重問點解唔得,即係好快派下一plug。

今日 叱咤樂壇 個訪問 最重要嗰個 point :

佢好似終於都 明白(或承認),
去表達 正能量,唔係一定要 好 ...
Bluejays 發表於 2017-6-27 23:31

Alfred係時候作出轉變啦,唔好再停留係學生時代唱志願歌啦,你呢個idea都幾好,不如放手比新班底帮佢搞啦?

其實我覺得痛醒呢類負負得正嘅歌都唔錯,可惜版權係星夢度。

回復 228# 艾石仔

"希望唔好全部係舒文監啦"

老實講, 舒文的歌好悶。

XYZZY 發表於 2017-7-1 23:03

根第一次唱live唔錯,同埋出show個look型左。

下一plug mv. 唔知post係邊,放住呢度先。話今個月推出。
https://www.instagram.com/p/BWbWLscgoAd/?hl=zh-hk