返回列表 發帖
TVB啲劇歌 護航 遺物啊嗰啲都好聽過呢首喎
mamakin 發表於 2018-3-2 13:01

以上果的係劇歌,但佢唔再唱劇歌啦! 聽左幾日,其實曲同詞都ok嘅,只係首歌本身似side track, 唔夠搶耳。不過其實已經比根同神奇之旅入耳同好loop好多啦,咁算唔算有進步? 當然vocal還有改善空間。

TVB啲劇歌 護航 遺物啊嗰啲都好聽過呢首喎
mamakin 發表於 2018-3-2 13:01

唔關劇歌事,係用唔用歌唱技巧的問題。

其實華納嘅歌會差過大台係因為太慢熱,根、神奇之旅同感覺良好我係等佢出咗成個幾兩個月先覺得好聽但係又好 ...
sunnyay1231 發表於 2018-3-3 18:30

呢首差極都好loop過上隻碟的所有派台歌,個mv加唔少分,重上埋發燒影片。大雄同强迫症係夠特別但唔係好聽,上只碟最好loop其實係無派台的原來我可以哭。再出碟真係要考慮下個market而唔係自己中意但難hit的歌,如唱功handle唔到唔好唱冷門歌了。

kayzzz 發表於 2018-3-10 12:35

個mv同條片都拍得好好,為首歌加左分。初初覺麻麻,聽聽下又唔錯喎。

仲要越做越肥,由未走星夢已經話keep緊,不如學佢姐妹咁勇敢肥下去,轉行熊風 ...
sunnyay1231 發表於 2018-3-13 19:17

如果做完gym唔節食,當然愈食愈肥。如果佢想開show都係減下好睇D. 覺得佢需要減肥,練氣加練歌。

我成日都話做PART TIME歌手好難保持競爭力, 根本唔夠時間KEEP外型 + 練歌.
lblemon 發表於 2018-3-15 17:22

Totally agreed. 不過唔明其實就算唔使出鏡的普通上班一族都因為貪靚話減就減,佢係artist都可以咁??? 唔使出道時咁瘦,keep番13,14年時期的身型有幾難? 天天去練跑加節食一定得。

欣宜肯定成日同佢落藥
自己肥都要拉埋人落水
John 發表於 2018-3-16 20:10

去完旅行返黎肥左,今次應該唔關欣宜事啦。

擺明係舊肥_帶壞0鏗
kayzzz 發表於 2018-3-17 14:06
之前有個訪問欣宜踢爆佢可以一晚食三餐正常份量的晚餐佢嬲嬲豬stop欣宜。小巧有個live話以金堅的食量無三百磅已經係好幸運,另一個電台訪問佢重話想做食家,不過佢以前埋星夢堆時反而無咁肥,一埋欣宜堆就……忘記重有同公司的Janice, Jill。

反OT, 首歌雖然唔夠K但都算loop得過,起碼無神奇之旅咁長咁悶。