返回列表 發帖
吳若希開紅館除咗fans會睇之外
邊有人會睇
rubylovessss 發表於 2015-10-28 15:58

佢有冇能力唱足全場?

周柏豪騷價係金堅5倍...不過我都寧願揾金堅多過PH
lblemon 發表於 2015-10-28 22:37
Me too. 起碼鏗鏗唱live好D.

鏗鏗呢兩年出席商場show, 私人events同annual dinner 都好多下,有幾間大機構年年找佢,重有唔少電台show, 校園show, 差不多每星期/隔星期都有,有時一日兩場密密做應唔止賺咁少。如果賺咁少都唔夠佢買衫啦,不如做番全職牙醫?有制服唔使買衫。

原來官,鄭融同Gin Lee 收7萬,我不如找連詩雅。

如果老細最睇重人氣既話, 咁連詩雅在人氣, 唱歌能力和價錢既平衡方面的确係唔錯.

ginlee 唱歌係真歌星水 ...
lblemon 發表於 2015-10-30 11:09

我指如果呢個價錢,公司annual dinner同私人派對絕對會找連詩雅或一眾星夢歌手,因為人氣較盛同多hit歌。又唔算貴。

我覺得連詩雅同牙醫同level, 贏其餘星夢歌手.  連詩雅, 牙醫 比到人歌手的感覺, 其它星夢人只係藝員{:5_1 ...
lblemon 發表於 2015-10-30 11:20

哈,我都好想睇呢2位TVB8最男最女合唱,佢地算新一代歌手中有樣又有唱功,有人氣。但唔同公司相信比較難,不過佢地而家合作緊拍一部港台微電影。

有時仲會FF下,佢兩個一齊出席活動的話有冇機會合唱《知己》或《日落日出》 ...
XYZZY 發表於 2015-10-30 13:08

下次公司annual dinner我一於提議老闆請鏗鏗同Shiga兩個出席表演,其他星夢歌手送都唔要。。不過都係F F.

你公司annual dinner 之前請咩人黎唱先?
lblemon 發表於 2015-10-30 13:33

甚麼管弦樂隊,女高音,老闆話好有名,唔平,但我唔識欣賞。,所以我話FF.

睇黎你老細絶對唔會同意揾shiga 牙醫啦, 同埋你老細係hifi友既機會几大.

胡琳吧.  好多 hifi 中坑鍾意胡 ...
lblemon 發表於 2015-10-30 13:56

佢淨係中意古典音樂,如管弦樂同中樂,唔理同事睡著,

佢話自己唔係喎個價,2萬5請一個都唔得。。。

話自己係鐵價。。。
simpleme 發表於 2015-11-2 22:23

有冇講實質鐵價係幾多?

唔記得啦。。。應該無講
    想再睇睇TVB 訪問
simpleme 發表於 2015-11-2 22:32

我問下做Marketing同PR的朋友知唔知。

咁就唔知Lu
可能有老細包掛
matthew1990 發表於 2015-11-5 13:10

未必嘅 ,可以佢唔係車主,架車係(好朋友)借比佢用呢!