返回列表 發帖
應該會有折扣飛……今時唔同往日喇

個名好噁心,當自己係一個brand?
同時借喻自己係個商業歌手

Btw唔好話畀我聽同慶祝特區成立淪陷20 ...
liebe 發表於 2017-5-20 17:47

送禮有名俾你叫噶啦

林峯頭兩次紅館係三面台
lemontea1069 發表於 2017-5-21 15:19

林峯當時初開紅館,李克勤屬於資深老歌手啦,都開過過百場紅館。

其實李克勤開演唱會都幾頻繁啊。2001個人,2002個人,2003左麟右李,2004左麟右李,2006個人,2008個人,2009左麟右李,2011個人,2013左麟右李,2015容祖兒李克勤,2017年又黎個人……幾乎喺除咗譚詠麟之外,第二個百搭歌手

好勤力賺錢養老婆同兩個仔哦! 入蛋記, 強烈使勁地打入中國市場賺多D人仔係有道理! ...
boy4dudes 發表於 2017-5-21 22:23

開咗一次紅館,EEG基本上都唔會點理佢噶啦,參照古sir,張敬軒,自從開一次紅館之後,EEG幾乎置諸不理

x2
送禮過晒氣,唔整d noise 點向公司交代
cathay1996 發表於 2017-5-24 21:04

2017勁歌金曲最受歡迎男歌手,迎來事業高峯第三春

送禮也太過自信啦,貌似要加開4號和9號兩場

最後肯定大把480嘅飛搞特價……

感覺李克勤的舞臺效果冇咩突破,加上佢嘅歌曲風格搭配唔出乜舞臺機關,再者就喺年紀都大了,hold唔住四面臺

容李的確有跳樓飛 ~但TWINS LOL個演唱會 100%無跳樓飛仲炒炒地~
wewa1001 發表於 2017-6-21 13:57

我睇錄影場2號,就喺特價飛200蚊買嘅480

你會唔會太睇少送生呀小朋友? 佢target audience 好高消費力,大多數係地下歌迷,好肯買碟 ...
cathay1996 發表於 2017-6-30 11:50

但喺d黃牛炒唔起飛吖……感覺喺有人會睇,但冇人會花高價入場睇

完全唔記得左呢次演唱會,oops

說實話,有鬼五成?
anson_c1018 發表於 2017-7-4 17:00

咁耐以前,鬼記得,況且當時喺送禮最低谷時期

我係其中一個座上客

其實真係慘不忍睹,唔計頭尾場,中間場次3成左右啦,平均計係有5成嘅 ...
anson_c1018 發表於 2017-7-4 18:51

3成,會唔會喺紅館歷史以來上座率最差嘅一次吖,你睇足十場嗎?

英皇hold飛hold得咁緊要,而家除咗尾場,全部放一堆780出黎

次次都係架啦, 佢會有幾難買 , 而家第10行都有連位
lemontea1069 發表於 2017-7-20 14:09

即日紅館出邊可能綠色紙能埋單

宋禮仲話好多朋友冇飛 唔知點算
真係勁唔知醜
zxc 發表於 2017-7-20 15:33

宣傳技巧……chok瘋當時都喺咁講吖

其實賣唔到咁多場點解要開咁多場
John 發表於 2017-7-20 16:28

話曬送禮都喺三屆最受歡迎男歌手,兩屆金曲金獎(而且仲有可能繼續刷新紀錄),校長接班人,90年代第五天王,點解唔可以開咁多場

獎項歸獎項
今次既然英皇自知大部分飛只係自己hold起,唔係真係賣得出
但仲係一而再加場
其實唔加/加一 ...
John 發表於 2017-7-20 19:11

英皇要打造李克勤爲男版容祖兒……其實公司嘅目標應該喺15場

係呢日清得好慢  其實同埋唔係only780 票
所有日子 票價位 琴日到現在陸陸續續變爆囉而且前面話only尾場 ...
Tonlo 發表於 2017-7-21 22:23

過多一個月,大把480放出黎喇。好似舊年chok瘋咁,開場前兩週480狂放……仲要喺22、23行

大陸有個團購  APPS  叫美X    都賤賣宋生演唱會
白河喜來登 發表於 2017-7-21 23:38

對,有個叫閒魚嘅app,裏面嘅280已經降價轉讓

大陸嘅app,都有唔少香港嘅黃牛潛伏喺入面

寶貝介紹

2017.09.03首場~現票!!!280面值低於原價轉讓出售!!!單張225,還包郵哦!!兩張就450包郵,多買多優惠…有興趣可以優惠出~具體位置見圖壹圖二備註:34行是280面值票價的第壹行,前壹行已是480面值的了,這次大部分票都面向舞臺正中的,而且280面值的前三排,快來買哦~

而家城網有3場爆
hohoho 發表於 2017-7-22 22:12

之前喺八場全爆的

又好沒全8場爆個..最後加那場 我沒見見過爆

樓上請開APP名謝謝 就咁講 講咩都得啦..
...
Tonlo 發表於 2017-7-22 23:31

闲鱼

其實只係得1個平賣仲要係得一個場次

有黃牛掃飛證明 係有叫座力啦 ...
Tonlo 發表於 2017-7-23 13:32

又宣佈加開11號啦

可能佢諗住上次同JY都開到十幾場, 以為實賣到飛
hohoho 發表於 2017-7-23 15:02

上次1314joey那次,初定六場,後面都喺不斷咁硬加到15場

算啦入新公司 英皇想幫佢做勢 俾信心佢 都正常既
賣唔賣得出 熱唔熱賣都好 最後大概都坐得滿既 ( ...
721AXA 發表於 2017-7-23 20:11

話曬送禮都喺香港樂壇資深歌手,都算喺joey嘅前輩,反應好過joey都好正常啊

古巨基當時轉英皇夠喺當紅時期啦,當時又唔見英皇幫古sir造勢?古巨基張敬軒林峯幾個轉英皇都喺開得三場四面臺,送禮而家成九場,呢個差距太大了

11號加場有第7行飛
hohoho 發表於 2017-7-31 13:29

尾場 賣咗十日左右,仲賣緊第九行,靜喺得280售罄  前面八場唔知仲會唔會繼續放飛出黎

買左4號依家想要3號 Orz
creativity 發表於 2017-8-23 15:13

兩場都睇

昨晚放咗11號尾場好多黑色位嘅正對舞臺7行同埋8行,岩先上城市售票網睇下,居然變成少量,都喺16行之後,昨晚480都放咗好多正對舞臺嘅23行左右,岩先睇下全部喺29行左右,而且變成少量。究竟喺咩情況?

某網站睇到已經開始打折:李克勤演唱會 480門票5/9 單丁480 門票 每張350 780門票 6/9 44段 8行 2連位 7/9 44段 5行 8連位 9/9 19-20行 2連位 10/9 44段 3行 4連位 10/9 78段 15行 6連位 11/9 53段 3行 2連位 280門票 (4,5,10/9) wts 98******6 thx
【9折】李克勤30週年演唱會 9/5 段76 行14 $780 x 6連位 9/5 段72 行36 $280 x 8連位 9/6 段74 行12 $780 x 5連位 9/7 段63 行13 $780 x 6連位 9/8 段54 行32 $480 x 6連位 全部現票即時交收 請whatsapp 5******6

英國保誠都包佐唔少飛吖。而家網上真喺几多特價飛,為何不在城市售票網放票?

妖 之前又扮哂好好賣咁
不過而家好多都係放780/480多
masterdragon 發表於 2017-8-31 23:24

280本來都係34行開始,數量都唔喺好多喇

城市售票網除左尾場都冇飛
creativity 發表於 2017-9-2 15:09

甘就應該場場爆滿了

根本贊助hold好多飛,公售都應該得1/3飛
jackylauman 發表於 2017-9-2 23:02

Hold 起身有乜用,送禮嘅飛炒唔起噶。我覺得送禮仲未去到個种令人買高價飛入場

求rundown

今次確實變佐另一種風格,英皇將佢打造得更加年輕化。冇以前甘悶

我估尾場有美祖
masterdragon 發表於 2017-9-4 07:41

甘就冇咩驚喜喇。不過她肯定會去當嘉賓

我都有咁諗過但如果錄尾場 有美祖仲可以合唱 入埋碟
不過都可以係麟伯 始終係前輩 (但cut左佢) ...
masterdragon 發表於 2017-9-4 12:06

我估錄影喺九號個場。尾場都未爆滿

冇人講8點紅館價既?
一張綠色紙搞唔搞得掂?
hehe 發表於 2017-9-4 16:44

八點仲未得,之前LF 都係唱佐四首歌先搵到綠色紙搞掂入去。送禮估計都係要九點左右吧

隔離台有知情人士流傳嘉賓消息
5/9: 一位馬來西亞歌手+一位比較新的女歌手
6/9: 久休復出天王
9 ...
masterdragon 發表於 2017-9-5 17:54

咁聽晚d飛會唔會炒好貴

JW(合唱矛盾)+巫啟賢
hehe 發表於 2017-9-5 21:45

咁聽晚真喺謝霆鋒嗎

真心覺好睇
多得何丙唔小!
有佢做music director既concert都唔會差
hehe 發表於 2017-9-5 22:43

今晚張飛幾錢入場吖?

難道今晚真喺劉華?好多人在搶即日門票?刷不進去了

20:15同大陸佬買嘅飛,100蚊入場。

咩位
721AXA 發表於 2017-9-7 01:49

66段30行嘅480  大陸牛手中好似都係公售嘅紫色票

好似100
lblemon 發表於 2017-9-7 09:54

開價300  一路殺價到100成交

可否分享如何講價
lblemon 發表於 2017-9-7 10:34

你手中拿著100蚊,見到合適就交易就好啦。

表演節目名稱:        英國保誠呈獻 : 李克勤慶祝成立30週年演唱會
取消
修改
場地:        香港體育館
日期:        2017/09/07 星期四 下午8 時15分

在這表演項目中,閣下「允許」由系統選擇的座位部份或全部並不相連及 / 或分佈在在不同區段。
座位編號:       
段:        行:        位:       
門票類別:        票價:

65        D        94       
正價票        $780
座位預覽
45        2        90       
座位預覽
45        2        91       
座位預覽