返回列表 發帖

最想聽祖祖既甜歌:
如果睡袍太少布 / 垂涎 / 二人浴 / 金銀島 / 很忘 / 鴛鴦襪 / 拍拖 / 囉囉攣 / 舌尖開叉 / 暖光 / 蒸餾 / 遲鈍

Bossz Nova, Jazz, Broadway,  圓舞曲類:
亂唱歌 / 天氣報告 / 頹 / 花城 / 上次坐飛機 / 拍拖 / 我的麻煩男友 / 吹沙入眼

有格調:
卸妝 / 兩面 / It Doesn't Matter /

Dance:
Give Love A Break / 派對機器 / 閃光彈 / 床前無月光 / 搖搖搖

Ballad:
早有預謀 / 圓謊 / 一個人砌圖 / 故弄玄虛 / 我不要你
Jacz 發表於 2017-1-5 01:12

呢兩隻擺到明係r&b,點會係ballad

星勤 發表於 2017-1-5 00:26

大把呢d design啦 你真係好井底

R&B唔可以係Ballad?
Jacz 發表於 2017-1-5 11:05

可以,但果兩隻絕對唔係

諗緊好唔好上網買, 如果加場就去排
hohoho 發表於 2017-3-7 09:47

睇埋頭場rundown 先去買都未遲

一齊心淡副歌再黎多次
stephybest 發表於 2017-3-8 13:55

「我諗唔唱埋呢首你地都唔會走架喇…… 16號愛人,送比大家!」

我的麻L煩男友佢有冇唱過
hehehaha 發表於 2017-3-11 22:14

有

祖祖和你的Secret "Life

回顧過去18年,有沒有一首我的歌刻骨銘心地在你的愛情路上有著非常重要的位置?可 ...
hohoho 發表於 2017-3-13 21:48

好無聊,其實入去剩係想聽佢唱歌,無興趣聽人地d 愛情故事

其實聽翻個訪問
唔一定係唔識唱 SOS
只係個陣梁文禮一次過好急甘講左 SOS 同 男朋友與歌
容祖兒唱完幾句男 ...
616.1314 發表於 2017-3-16 22:39

廢禮真係好q廢,乜都唔識咁

好好彩 搵到1400 兩張
hans_lung 發表於 2017-3-19 22:22

其實祖兒d fans 都差不多出晒黎做野,呢d side track show 可一不可再,700一張比得起有餘

摩登時代同雷狂雨霏06年之後就俾佢掟咗入雪櫃
jasonng 發表於 2017-3-23 10:26

雷狂雨霏starlight有唱過

雷狂雨霏
風見志郎 發表於 2017-3-25 22:12

雨霏,你說過後會有期,怎可失去你

如果牆紙換走想得太遠可以接受
721AXA 發表於 2017-3-25 22:04

牆紙仲難頂過想得太遠

首與蝶同眠真係比Joey忘記左!我至愛的摩登時代唱左,可唔可以唱埋與蝶啊! ...
kaven 發表於 2017-3-27 15:18

講真呢首要狀態好好先好唱啦,寧願佢準備好先唱

係好ideal,不過街客會好悶
newguy 發表於 2017-3-27 23:16

悶咪悶囉,一早講左唱side track,你唔識既咁你仲買飛?

應該要唱番d國語side track
hohoho 發表於 2017-3-28 16:55

佢邊敢

唔公開但係廢禮又講出黎?

加場嗰日係for 保險staff
stephybest 發表於 2017-3-31 12:23

肯定係title sponsor 見個show 有noise 於是迫祖祖開多場for 炒飛

換轉句說話係eason講,就會話佢好真性情

講句真說話又話亂講野
講門面野又話假
People here are so obsessed with Joey

與蝶同眠係清唱?

唔知有冇人同我一樣,覺得密友/損友/去火星戀愛係jy top 3 overrated side track...
chkalu 發表於 2017-4-4 00:57

覺,3首都罐頭到不得了

show up 隻碟好似除左會很美同show up之外全部都唱左
kenvincy.cn 發表於 2017-4-11 12:43

流汗今次都無唱

咁唱都唔得架?
Qmen 發表於 2017-4-13 22:46

咁又係佢自己話唔會唱d係紅館成日唱既歌既
如果係咁 咁的確唔唱得架喎
盲粉盲到你咁

問題系歌迷大合唱呀
唔系容祖兒唱呀
請搞清楚好嗎?
請問點盲法呢?
希望唔好因爲咁去定人罪囉 ...
Qmen 發表於 2017-4-14 00:15

除左大合唱,佢自己都唱左幾場喎………… 我唔係fans 都有睇rundown 都知

佢好似唱左1-2場JA WOR,其他都係大合唱
大合唱係因為佢要去換衫, 睇過演唱會既就唔會投訴
佢亦知道D人唔 ...
SPNicole 發表於 2017-4-14 17:35

自己話唔唱,但又要唱幾場,咁即係唱定唔唱?
明明「唔唱紅館成日唱嘅歌」,但又唱16號愛人,都唔知邊個盲喇